София се пържи в собствен СОС и чака новия си шеф, ще заработи ли парламентът днес?

Пети опит в столицата да бъде избран председател на общинския съвет
Обновена: 18 дек 2023 11:04 | 18 дек 2023 06:38, Александър Попов
64
София се пържи в собствен СОС и чака новия си шеф, ще заработи ли парламентът днес?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общинските съветници в София ще направят пети опит да изберат председател на СОС и реално властта в столицата да заработи.

Досега нито един от кандидатите не можа да събере необходимите 31 гласа, като на последното заседание Борис Бонев оттегли и кандидатурата си.

В събота във Facebook кметът на София Васил Терзиев написа, че „изборът на председател на Столичния общински съвет не търпи отлагане”. Той се обърна към всяка една от партиите, които са представени в общинския съвет и призова за избор на председател, който да отпуши комисиите в общинския съвет. В противен случай София ще загуби или ще трябва да връща милиони по програми.

Георги Георгиев от ГЕРБ пък се похвали, че е бил на риба с приятели и изрази надежда съветниците да не бъдат правени на "лапни шарани".

Не по-малко горещо се очаква да бъде и в парламента след две провалени заседания.

Днес се очаква парламентът да направи трети опит за одобрение на бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване за догодина. За здраве са предвидени над 8 млрд. лева.

От "Възраждане" се заканиха повече да не допускат провеждане на пленарни заседания заради демонтажа на Паметника на съветската армия. От БСП също се включиха в техния протест миналата седмица.

ИТН също изкара депутатите си пред банката в залата, но с друг мотив - блокаж на промените в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: СОСпарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За България има само един изход: РАБОТА ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !
43
0
 
4
 
! Отговори
данчо преди 5 месеца
В момента в парламента има физически бой.Тази сглобка трябва да бъде изметена тотално.А прасето Пеевски трябва да бъде арестувано.
42
0
 
0
 
! Отговори
Смешен плач преди 5 месеца
Кукловодите на Терзиев обещали на Бонев-Спасителя председателското място в Столичния общински съвет. Обещали, но не изпълнили, по варварски. Сега се сетили да призовават за отговорност, сиреч, друг да сърба онова, което те са надробили.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-добре да не работи,те не правят НИЩО за България и Българите !
40
0
 
2
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
Ако им пукаше за София, евроатлантическите варвари нямаше да се занимават със събаряне на паметници и да оставят града да изглежда като поразен от буря, която минава веднъж на 200 години. Неслучайно е казано, че диваци и варвари в България са само фашистите.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
мутрите стиснали халката, оказват съпротива
38
2
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 5 месеца
Значи всичко е точно? Може да спрат работата на народното събрание тогава, заради паметник на поробител? Ако отново попречат физически на заседанията, за мен трябва да ги съдят за преврат и държавна измяна.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахахаха сега руснаци с двойно гражданство могат да ни управляват, управниците си слагат таралеж в гащите, хахахаха.
36
2
 
4
 
! Отговори
До Ицооо преди 5 месеца
Бюджет имааа . СТАРИЯ си е там , щом миналата година си ходил на лекар и тая ще можеш споко. Просто кражбите от новия бюджет няма да ги приемат , ще си крадят по стария. Това е разликата
35
0
 
5
 
! Отговори
Ццццц преди 5 месеца
Авторът няма търпение да използва фразата "собствен СОС" минимум още 5 пъти до края на деня, все едно това е журналистика
34
1
 
1
 
! Отговори
До ? преди 5 месеца
Ми кандидатирай се , няма такава диплома за общински съветник. Хората гласуват за теб ..така че имаш пълен шанс да станеш
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хич да не работят!Само приемат неадекватни решения,защото са на кристални пици и с разширени зеници.С въвеждането на това хора с двойно гражданство да заемат висши позиции ще се стигне неминуемо до унищожението на България и заличаването й от карата на света.Много ясно,че онези с двойното гражданство няма да мислят за България,защото гледат на нас като на хора втора ръка и ни подценяват.
32
8
 
6
 
! Отговори
ицо преди 5 месеца
Г..ъ..зрожденци за пореден път показват какви антибългари са. Заради паметник на чужда армия окупатор, ще бойкотират бюджета на българия, парите са здраве и за всичко. Няма по долу от тези, просто няма.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кекемян, пуделчето на Тиквения крадец ще ви оправи.
30
0
 
10
 
! Отговори
? преди 5 месеца
Искам да работя в Общинския съвет. Нищо не правя, само гласувам против.Така няма шеф, няма работа, няма отговорности, няма задължения само заплатата си тече а за мен всеки ден е Коледа.А народа просттт не очаква от мен да работя за тази заплата, не търси отговорност че ме е избрал за него да работя. Той народа знае че аз или не работя или работя за себе си на негов гръб.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Запомнете от мен Българин не би блокирал работата на Столицата и на държавата!!!
28
2
 
6
 
! Отговори
Крико преди 5 месеца
Са ппдб разбраха ,че с малцинство не може да се управлява. Нямат и 700к гласоподавателя от близо 6 милиона с право на глас , това те прави първи в статистиката , но не и в реално време . Терзииката без малко да го навали Ванчето в синята София, е видехме колкоме синя хахаха бас ловя ,че Ваня се радва че не е спечелила , като гледа каква мизериика се оформя. Всеки един народен представител в парламента е там защото хора са гласували за него , така че печелившите да не чакат спокойна работа
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Захарова каза: "Бълария ще си палти за паметника на съветската армия". Ето вижте какво стана: Парламента е блокиран,не е гласуван бюджета! Софийска община е блокирана! Хора събудете се! Това е опасно.В дъжавата има поне 4 парти на чужди служби.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тук има дежурен Путинист на заплата.Май не е един.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не се разбират защото така им е заповядвано от Москва. Това е ..Просто е...