Контрера: Прикриват ли се нападения на мигранти в София?

Общинският съветник разкри за случай с пострадали мъж и жена
21 дек 2023 11:18, Александър Попов
25
Контрера: Прикриват ли се нападения на мигранти в София?
Снимка: БГНЕС

Прикрива ли МВР поредна атака над български граждани? Това пита общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера органите на МВР.

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женския пазар на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени, заяви Контрера.

Ето какво пише за случая той.

"Лицето В. К., заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Стефан Стамболов“.

На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва, за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената  подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания".

Общинският съветник обаче е притеснен от факта не само за забавянето на реакцията от страна на полицията, но и поради факта, че до момента не се дава никаква гласност за случилото се. И според него такава е съдбата на още десетки подобни случаи, които са ежедневие за живеещите и работещи около невралгичните точки, в които са съсредоточени стоици нелегални мигранти в София.

"Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ - престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания", казва още Контрера.

Вероятно десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото. Аз обаче питам - кога ще има справедливост за жертвите, пита в своята публикация във Фейсбук Карлос Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
3
 
! Отговори
Влака с критиката преди 4 месеца
Този гледа като малката индианка от култувия филм Апокалипто.
19
6
 
2
 
! Отговори
Фарс преди 4 месеца
Мигрантите не искат мигранти стана в схемата.Контрера син на Латиноамерикански имигрант риташе бабички в подлеза на София .
18
0
 
3
 
! Отговори
бай Бай преди 4 месеца
До гражданство ? А Кирчо Канадата какво гражданство има??
17
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 11 "То от Лъвов мост до женския пазар си е арабски квартал" - демек София е станала европейски град за какъвто гласуват столичани. Лошо няма.
16
2
 
14
 
! Отговори
бай Бай преди 4 месеца
Не разбрахте ли че България е няма вече!! Просто вие като слуги на САЩ трябва да се научите да живеете мирно, тихо и да юдете понякога кютек!!
15
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Няма лошо! 85% гласуваха да бъдат ощастливени в Новогодишната нощ като немците. Факт.
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този човек от снимката не ви ли прилича малко на кеч звездата Батиста?
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само че говорим за мъже на 25-30 г. в добра спортна форма и куражлии. Нашичките от това поколение като ги знаем какви чували с картофи са, не знам дали те няма да изядат боя и да си тръгнат плачешком. Расате се опита да направи нещо като граждански доброволни отряди, противниците му ореваха света да го критикуват.
12
0
 
31
 
! Отговори
Пример от Сев.Европа преди 4 месеца
Местни млади мъже се организират и наблюдават, за да установят най-наглите групи нападатели, които обикновено се движат на групи по няколко. След като разучат привичките им и местата, където те се събират, следва светкавично нападение и пердах по наглеците с умело прикрити под дрехиге палки. Там полицията се отзовава светкавично, но местните мъже са в добра спортна форма и бързо се разбягват. Не знам защо, но пердашените пришълци остават да лежат на земята до идването на полицията.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То от Лъвов мост до женския пазар си е арабски квартал. Там ходиш само ако искаш да си купиш наркотици или оръжие. И то само денем.
10
0
 
35
 
! Отговори
Абе анонимно говно преди 4 месеца
Кал така, в България, в столицата и, недалеч от центъра, ще говориш, че българи нямали място. Продажен разложен екскремент нещастен!!!
9
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е то женския пазар е известен като "Малкия Багдад".
8
23
 
6
 
! Отговори
гражданство ? преди 4 месеца
Карлос контрера кво гражданство има?!?!?
7
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То около женския пазар в София си е арабски квартал. Чудя се какво търсят там българи? Луди ли са да седят там особенно по тъмно.
6
7
 
28
 
! Отговори
от БАН преди 4 месеца
Сакън да не дойде Костадинов на власт, че може да разгони арабята. Дръжте си Киро, той е подходящия американски наместник за РАЯТА
5
3
 
34
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Долу Сглобката! Съсипаха България.
4
1
 
14
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Дай им една контра, Контрера. То друга опозиция не остана. И да върнете Каракачанската овчарка, че много хубаво пазеше границата. Никого не припущаше.
3
0
 
21
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 месеца
Това не е първият и последният случай на нападение срещу българи от български произход .
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГИБОНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗБОГАТЯВАНЕ НА БАЦЕ
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Красив и умен като гибон :)))