Ще има ли сглобка? Терзиев с две условия към ГЕРБ, за да управляват София

28 яну 2024 19:10, Александър Попов
148
Ще има ли сглобка? Терзиев с две условия към ГЕРБ, за да управляват София
Снимка: БГНЕС

"За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща. Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. Втората точка е да има истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да започне един честен диалог", каза кметът на София Васил Терзиев пред bTV.

"Договорката с нашите партньори беше реалистична и ние тръгнахме с тази идея г-н Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет. Продължаваме да вярваме, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че проблемът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим изобщо. Проблемът е, че ние имаме принципна позиция", заяви той.

Според него изходът е един - да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение.

"Не може, докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. В крайна сметка надделява разбирането у всички участници според мен, че градът има нужда от работещ Общински съвет, а не от нови избори", обясни кметът на София.

По думите му, ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници.

Ще има ли грипна ваканция?

Кметът призна, че е "атакуван" от ученици в социалните мрежи да обяви грипна ваканция.

"Доколкото знам вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица. Бих подкрепил подобно решения“, каза Терзиев.

Почистването на снега

„Първият сняг беше бедствие, тъй като паднаха 40 см тежък сняг върху разлистени дървета и се изпочупи цялата зеленина. Сигналите бяха в десетки пъти повече. Имаше леки опити за саботаж, но фирмите видяха, че имаме желание да бъдем коректен партньор. При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ, отколкото когато и да било при предишния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече“, каза кметът на София.

По думите му в някои договори на сметопочистващите фирми не се казва в какъв срок трябва да бъде изчистено или точно кои тротоари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Васе, истината е, че просто не ставаш за тази работа. Като не ставаш, откажи се и това е. Има много по-достойни и способни хора от теб. Не те бива.
31
2
 
11
 
! Отговори
Изобщо преди 4 месеца
До Анонимен 15 Не чуваш петела - ПП-то ойде у историята
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да очакваш ГЕРБ да си признаят за кражбите и далаверите е като да чакаш от умрел писмо.Тия ще се кълнат и в децата си колко са чисти и невинни,но истината никога няма да я чуеш.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чакаме съда да се произнесе ще е кмет ли това лице или *** фалшификатор на избори
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Опа и тук ще има сглобка!И тоя падна в обятията Бойкови!
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На гербавите не може да се има доверие.Те унищожават всеки,който се докосне до тях.
26
2
 
27
 
! Отговори
404 преди 4 месеца
Не бе пич просто не си за тази работа !!!
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вари ги, печи ги, награя все с ГЕРБ
24
3
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Този Васил Терзиев просто не става за кмет. Бонев пък е съвсем неразбиращ тази материя.
23
14
 
5
 
! Отговори
+ преди 4 месеца
Работим за София.Видяхме. Как ГЕРБ САБОТИРА СОФИЯ.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДС насленика Терзиев , Закона казва че когато няма избран Председател на ОС до три месеца след изборите -се нарочват Нови Избори ! Кратко , точно и ясно . Или раздадените знаци свършиха и няма за нови избори и само рязтягане на локуми щото всеки иска майка си и баща си и не му пука за избирателите .
21
1
 
18
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
И какво е това спаси София кой и иска на тези да спасяват кой да спасяват от кого да го спасяват тези заблуждават самонастаниха се с общината нищоправещи шепа ппппп Незнам София да е изпадала толкова Кой ги е упълномощил за спасители
20
2
 
22
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
Като приказваш чуваш ли се какво е Навън е шума мръсотия кал нищо не почистено по кварталите паднали клони Такива небивалици приказваш че незнам кои са те предложили за кмет и кои те избраха С Бонев сте си заедно но защо сте решили че София ви принадлежи с 16 % гласували за вас НОВИ избори за кмет и съветници
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези, които го натресаха на София, да поемат отговорността за всичко, което става в момента. Докато няма лустрация ,нищо няма да се промени в тази държава и в частност столицата.
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хекимекинянката е станал адски злобен, след като разбра, че с джурналистиката прилючи завинаги щото вее никой няма да го вземе, а в политиката почна от 3то място с герп зад гърба и оттук само надолу. Хаххахаххахахха
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Общо взето преДай България са си с Бойко още от времето, когато се казваха Реформаторски блок. Този път изиграха класическата схема да смачкат, каквато и да е гражданска инициатива за участието на гражданите в управлението намирайки предателя Бонев, който продаде 16 години безвъзмезден труд на стотици хора участвали доброволно в Спаси София.
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При евентуални нови избори, ПП, ДБ,СС и ГЕРБ да се явят заедно. Поне хората да знаят за кого да гласуват.
15
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Усещам нервност у герберухите и гъргоровците. При нови избори, вече няма да имат хора за бойкоТ.
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То сглобката беше ясна още преди изборите. Малко цирк няколко месеца, но целта е да се покаже на избирателя, че няма значение за кои гласуват. Ще управляват тези, които те искат
13
3
 
20
 
! Отговори
С тоя преди 4 месеца
тон и с рогите напред едва ли някой би партнирал с вас. Нали чегъртахте ,сега да управляваме заедно ,ама те да признаели ,че са лошите! Няма да стане така,а мис Бони да си поема отговорностите,както и ти кмете,вие спечелихте,управлявайте!!!