Демонстрират първия „Парк Патрул“ в София

Автомобилът е оборудван за контрол на паркирането
12 мар 2024 08:03, Елка Василева
25
Демонстрират първия „Парк Патрул“ в София
Снимка: архив, БГНЕС

От „Център за градска мобилност“ (ЦГМ) ще демонстрират първия оборудван автомобил за контрол на паркирането на територията на Столична община. Събитието ще се състои от 9:30 часа пред Храм-паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от ЦГМ.

Автомобилът е първият оборудван като „Парк Патрул“ по проекта „Дигитализация на съществуващи услуги и предоставяне на нови дигитални услуги за събиране, обработка, анализ, обмен и визуализация на данни за управление и контрол на паркирането на ППС в местата, отредени за паркиране на територията на Столична община”.

По време на демонстрацията автомобилът ще бъде изпробван в реална среда. Ще бъде представена и информация за целите на проекта и за възможностите, които реализацията му ще предостави на Столичната община - за създаване и въвеждане на базирани на реални данни и анализи, гъвкави политики по отношение на паркирането на територията на целия град.

Това е първият в България и на Балканите проект за дигитализация на всички услуги по паркирането от такъв мащаб и с такива възможности, съобщиха още от ЦГМ.

В началото на февруари столичният кмет Васил Терзиев съобщи, че през последните три месеца в София са издадени над 20 % повече фишове за неправилно паркиране. За месеците от ноември до януари екипите на „Центъра за градска мобилност" са наложили 39 454 глоби на стойност 943 372 лв. Продължаваме да подобряваме контрола над паркирането в София. Резултатите са налице, заяви кметът.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Ивайло преди 2 месеца
Защо не инвестирате общинари в акъл от умни хора да решат проблема с паркирането, а не за нов начин за глоби. Паркинги на етажи и подобни проекти за да има къде да се паркира в един растящ град а не кола за контрол, контрол за вас трябва т_паци.
24
1
 
1
 
! Отговори
До центъра на СОфия преди 2 месеца
ДО оня ден си ***-л във външен *** , *** центърджия бил
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От 21. Аз паркоместа имам няколко в центъра на София, но като идвате от село как да знаете, че София е голяма и няма как да паркираш къде да е, за да си свършиш работата. На,село ви е лесно, всичко е наблизо. Какво като имам няколко паркоместа в центъра на София. Колата не стои закотвена на тях през цялото време. Използва се и пак трябва да се паркира някъде другаде.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 21 : Ти като не можеш едно парко място да си позволиш къде си тръгнал с тази кола? Я занеси старата ръжда в надин и се качвай в градският транспорт, където ти е мястото!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За контрола разбрах, но какво става с паркоместата, които непрекъснато намаляват, а автомобилите не намаляват? В София общината трябва да построи подземни и многоетажни паркинги за 200 хиляди коли, които да са на достъпни цени, а не на мафиотски цени. Това го чакаме от 34 години.
20
6
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 2 месеца
Е за 3 месеца са събрали почти 1 000 000 лв.,защо досега не е закупен, а този е първия ? Да не струва 200 000 000 лв. туй чудо ?
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 17 : То населението си е озлобено, и ще си остане такова със или без паркинги. Нали някой трябва да им е виновен на неудачниците, никога не може да са те.
18
3
 
8
 
! Отговори
До Шпек салам преди 2 месеца
Паркинги трябват след като цяла България е в София, но и дисциплина трябва за ШПЕК САЛАМИТЕ, че като дойдат от село дето спират на мегдана като араби в пустиня и тук така паркират. На печеходни пътеки, завой, тротоари, пред гаражи и т.н
17
6
 
6
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 2 месеца
Да правят паркинги,така ще печелят повече,вместо да озлобяват населението с глоби.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 и така ще бъде докато не откажат бедняците от идеята че им се полага да шофират. Следваща стъпка : данък за автомобил над 10 годишна възраст : 2000 + 100 за всяка година над десетата. Тогава ще има паркоместа за всички......правоимащи.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Сиреч 8 : Ти така ли пресичаш "без да искаш"?
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой е *** бе пикльо. Да върви и ще видиш до къде ще стигне. Глобяват ни пред къщите, за да можеш да се развяваш на кафенце с електрокара.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По хленча на тр0ловете и на разни "спрели само за 5 минути" се разбира, че се върви в правилната посока. Браво!
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
М а цата ти Терзиев, да се завиш с тия 20 лева, че съм паркирал до входа в НЕДЕЛЯ, където живея и без да преча на никой...на всичко отгоре съм ти платил за паркинг до 2026г. Бклук.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственото, което се "работи" в СО е да налагат и събират глоби.
10
0
 
16
 
! Отговори
FAFA преди 2 месеца
Интересно къде са парит се инвестират парите от синя и зелена зона?
9
2
 
17
 
! Отговори
цецо преди 2 месеца
честит ви терзия, ще ви стриже като овце. Такъв автомобил съм виждал в Букуреще през 2006
8
4
 
7
 
! Отговори
Сиреч преди 2 месеца
глобите директно от цифровата сметка, ходи после доказвай и обжалвай дигитална глоба. Така ще спестят пари за скоби, няма да има смисъл от тях. Следват умните градове, пресякъл си булеварда, без да искаш, глоба, много въглеродни емисии от боба на тъщата си изпуснал. Нямаш тъща, не си ял боб, няма значение, олекваш, без да знаеш.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога ще започнат да вдигат тарикатите с електромобили, имат право на 2 часа на синя и 4 часа на зелена безплатно, след това трябва да ги вдигат, големи *** иначе коли за 150к обаче ще се избият на безплатното зареждане в Парадайз!
6
0
 
12
 
! Отговори
Няма 73 !?! преди 2 месеца
А защо на сайта няма автобус 73 в реално време? От Коледа излиза Няма информация за избраната от вас спирка?! Център за градска дебилност сте си просто