Нови велоалеи и правила за паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта

Зам.-кмет очаква хората скоро да свикнат с новостите
7 май 2024 11:08, Инна Ангелова
87
Нови велоалеи и правила за  паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта
Снимка: Спаси София, Фейсбук

В последните дни дискутираната тема за новата организация на движението на булевардите “Витоша”, “Патриарх Евтимий” и “Фритьоф Нансен” взима своя връх. Тази вечер се и организира протест срещу нововъведенията, тъй като живущите са на мнение, че това ще доведе до хаос.

Една от новостите по бул. “Витоша” е, че велоалеята е преместена на шосето, не е на тротоара, за да няма конфликти. Това каза зам.-кметът по транспорт на Столична община Илиян Павлов. Другата новост, която даде отзвук и в социалните мрежи, е така нареченото “косо” паркиране.

"Това е единственият законен начин за косо паркиране. Той е и най-безопасен, тъй като имаме видимост при всяка една маневра. Може да има леко забавяне, докато хората свикнат с новата организация”, обясни в ефира на Нова Илиян Павлов.

Заместник-кметът апелира живущите, а и като цяло гражданите да бъдат толеранти, да се даде време, за да се свикне с новата организация. Павлов каза, че в хода на ремонта са чути исканията на живущите. По бул. “Витоша” има допълнителни паркоместа, които компенсират премахнаните от “Патриарх Евтимий”, който трябва да служи за транзитен булевард, допълни Павлов.

Илиян Павлов каза още, че ще бъдат направени допълнителни измервания и преброявания и ако има проблеми, те ще бъдат отстранени веднага.

"Проектът е балансиран", каза още зам.-кметът на СО. Попитан дали ще има задръствания, Павлов каза, че това е нормално и ще бъде докато хората свикнат с новостите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Страната
10-километрови колони от коли преди магистрала "Струма"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
14
 
! Отговори
Съсипи София преди 3 седмици
Абсолютно незаконен проект! Доказано от експерти, че унищожават изградена инфраструктура и предизвикват допълнително замърсяване поради изместването на кофите за смет от обозначените места във вътрешно квартални улици под балконите на живущите!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като за начало да глобят тези които са паркирали напред, няма как да са го направили без нарушение!
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Там живеят хора а не тези фалшиви спасители
18
8
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 3 седмици
Емигрирайте от Ко4ината на Ушевите сфи не и фат машката червена хунта.Бах ти диктаторския режим в африканските държави е по тормално.
17
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чудесно е станало след ремонта, минах оттам няколко пъти по празниците и не мога да се нарадвам на външния вид на булеварда!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
12 ако искаш и сградите да се съборят 12
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 12 и къде ще ходиш с тези колелета 12 сам си 12 мислиш само за себе си друго не те касае
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Излизайте хора и се спасявайте от спасителите си боневци терзиеви ТЕЗИ хора налагат силово това без да ги интересуват правила закони за тези не важат
13
8
 
5
 
! Отговори
ХитлерБешеПрав преди 3 седмици
8 Как ще добрите с веро алеи облика от едно време преди 44та когато е нямало Вело алеи.И София е приличала на Виена.Сега е като сметището на Виена в които се изливат фекалните тръби ур и ната и живеят Ци г ойнерите.
12
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така трябва да е цяла София, с велоалеи, вместо коли. Трябва цялата улица да стане велоалея с паркове и озеленяване по средата на улицата. Погледнете в Париж как са забранили автомобилите и са направили велоалеи и пешеходни зони с озеленяване по улиците.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това не е реална снимка, а леко редактирана с фотошоп. Поне аматьорите от Спаси София да бяха поразместили клоните на дърветата и да сменят цветовата температура, като не са се сетили да направят реална снимка за съпоставка. Поредна публично тиражирана лъжа от Спаси София.
10
6
 
9
 
! Отговори
Кolewow преди 3 седмици
Сега с ББонев ше можем да си караме колеленцата на спокойствие без седалка за да може железцето да ни влиза отзад при всяка бабуна...както си обичаме
9
0
 
1
 
! Отговори
Мрънчо преди 3 седмици
До К9Точно така много правилен коментар
8
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само така! Повече велоалеи и по-малко коли! Така София има шанс да добие отново облика от едно време. В интерес на истината повечето ми познати от центъра и централните квартали или нямат коли или си ги паркират в двора. Селянинът да се научи да ползва градски транспорт или колело и няма да реве, че са му затруднили движението.
7
15
 
14
 
! Отговори
София преди 3 седмици
Придобива европейски вид.Но "столичани' в повече си искат гетото на Фандъкова.
6
3
 
4
 
! Отговори
С бежанците преди 3 седмици
На хорото у Газа на Васко Маслото
5
10
 
11
 
! Отговори
София е МалкияБейруд преди 3 седмици
То нема нормални тротоари и е страшна мрасотия и мизерия пушат хероин на фолио на жълтите павета обаче има ге йо алеи.Продавам всичко и се местя в Гърция.
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кви са тия "наложени" псевдоновости? Докога разни корупционери ще налагат на софиянци как да живеят?
3
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
Немам колело
2
5
 
22
 
! Отговори
К9 преди 3 седмици
Щяло да има протест? За какво? Та нали сами си ги докарахте тия! Кой гласува за тях? Вие! А сега протест.....! Протестирайте срещу своята глупост и си понасяйте последствията от нея. А на следващите избори мислете. Ако ви е останало с какво.