"Булгаргаз" са блокирали всички сметки на "Топлофикация София"?

За първи път се предприемат такива мерки
Обновена: 3 окт 2024 08:55 | 3 окт 2024 08:55, Нели Христова
75
"Булгаргаз" са блокирали всички сметки на "Топлофикация София"?
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" са блокирали всички сметки на "Топлофикация София", съобщават от "Фокус", цитирайки свой сигурен източник. Най-вероятно отново става въпрос за просрочени задължения от страна на топлофикационния оператор.

Фактите сочат, че "Булгаргаз" за първи път пристъпва към подобна стъпка.

Назад във времето от дружеството са пращали писма до всички компетентни държавни институции, свързани с просрочените задължения на "Топлофикация София" по договор за доставка на природен газ. През 2022 година дори бе назначена проверка от КЕВР.

 Припомняме, че през април 2024 година служебното правителство отказа да изкупи 1,6 млрд. лева дългове на "Топлофикация София". Това може и да е вероятната причина за запорираните сметки - непогасен дълг.

Съществува и реален риск софиянци да останат без парно точно преди старта на отоплителния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от София
STEM кабинетите са част от промяната в родното образование
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
До 56 мм100 преди 10 минути
Не си прав и по Нова телевизия го дадоха.Даже имаше брифинг на общината
65
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 13 минути
Ти прочете ли изобщо статията? Кой е наложил вето на новият екип от Герб? Васил Терзиев. Кой е върнал ветото? ВАС.... колко години герб управляват софийска община? Над 20. Колко години са необходими на Топлофикация да натрупа дълг 2 милиарда? Със сигурност не са няколко месеца управление на кмета... аз разбирам троловете и неадекватните им съждения, ама ти официално счупи ***. Честито на печелившият ;)
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
ГЕРБерите във властта, защото Булгаргаз е на герберите, търсят пари, които преди това са окрали. Атака срещу Терзиев. Най-умното за Терзиев е да остави нещата така, парното да не тръгне и да се изкарат далаверите на ГЕРБ и Фандъкова преди изборите наяве.
63
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 18 минути
Проблемите на "Топлофикация" не са от днес. Ясно е, че опитвате да прехвърлите вината на Терзиев, но точно той няма как да има вина. Вместо това, може да обобщиш кой управлява София повече от 20 години.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Фандъка да каже къде са 1,6 МИЛИАРДА ЛЕВА?
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Топлофикация има задължения от близо 2 млрд.лева, натрупани през годините управление на общината от ГЕРБ. Сега, ден след като дружеството обяви, че е готово за новия отоплителен сезон, сметките му са блокирани от държавния доставчик, а правителството се оглавява от човек с шест мандата депутат от ГЕРБ.През юли с гласовете на ГЕРБ, БСП и ИТН "Топлофикация София" се сдоби с временно ръководство, назначено без конкурс. Кметът Васил Терзиев наложи вето върху избора, но то бе отменено от Върховния административен съд, доминаран от ГЕРБ и ДПС.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
А оти идвате ,,на София" да работите и ,,пазарите" мЕсо? Не може да се паркира от вас,на касата си гледате бележката като извънземни, далЕ не са ви укралЕ. Вън от София мизерници и клошари,вън.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Нека да видят софиянци колко ги е грижа за тях Боци и Шиши. Толкова ги е грижа, че пет пари не дават за тях, важното е да злепоставят кмета на ППДБ. Топлофикация от сто години е длъжник, но сега като не е наш кмета е перфектният момент нашите хора в Булгаргаз да направят мръсно на общината (и софиянци покрай нея)...
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
Бойко атакува кмета на София члрез влиянието си и в АПИ и в служебото правителство и от където може. Много го е яд, че изгуби София, ама много, и няма да си я върне никога повече. Софиянци помним и неговото управление и на куклата му Фандъкова и не искаме повече София да прилича на село.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
Ако владееш държавата не е проблем да спираш и пускаш парното, транспорта в София кога си искаш. Избори идват "демократични"
56
1
 
1
 
! Отговори
MM100 преди 1 час
Поредното жълто списанийце на Пеевски или не знам на кой си там.ИНТЕРЕСНО КАК САМО ВЪВ ВАШИЯ САЙТ Е 'ОТРАЗЕНА' ТАЗИ НОВИНА. НА НИКОЙ ДРУГ ОТ ВОДЕЩИТЕ САЙТОВЕ НЯМА И ДУМА ЗА НЕЯ! ЖЪЛТУРКОВЦИ СМЕШНИ!
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И какво излиза че Българина не е плаштал сметките си ли какво?
54
1
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 1 час
Ох, мамооо ми отделете се мили мои да водим кой без кого не може.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Кметът е сляп? Ми то в цяла България няма свестни тротоари, улици, пейки, навеси, магистрали, осветление, чистота, полиция, съд, прокуратура, басейни... даже киселото мляко, сиренето и кашкавала развалиха! Турски домати и полски картофи, аре бегай!
52
3
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 1 час
"Ами във Варшава хората са се отказали от централно парно". Правилно! Бях в Мозамбик и там същото.
51
4
 
10
 
! Отговори
Кметът е сляп? преди 1 час
Пътят около Западен парк е ограден с едри камъни, по линията на автобус 72 и 77. Демокрация, за да не изсичат парка. При половината спирки на градския транспорт няма пейки и навеси. Но кметът е зает - събаря паметниците на Червената армия. Моля за коментар.
50
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 час
Ами във Варшава хората са се отказали от централно парно. Варшава, която е точно на 10 градуса г.ш. по-на север от София и с доста по-продължителна зима. Но поляците не търпят някой да ги лъже и да им надписва сметките. В края на краищата никой не е длъжен да плаща за услуга, която не е поискана. Аз например на желая на го ползвам.
49
2
 
5
 
! Отговори
До НПОлимпените преди 2 часа
Парно или порно - накрая идват комунистите.
48
3
 
6
 
! Отговори
Е, не е болка преди 2 часа
За умиране. Виж демократична Украйна, там четат за историята на комунистическото парно. И плачат. Докато ги бомбят.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До тоя дето 'София правила 80% от БВП на РБ'. Ами тогава да се преместим всички в Софето и да закрием провинцията, бе пич! Само където провинцията храни кражбите в София. София не е България и България не е София!