"Топлофикация" е готова за отоплителния сезон в София

Условията за пускане на парното все още не са изпълнени
2 окт 2024 12:01, Анисия Иванова
12
"Топлофикация" е готова за отоплителния сезон в София
Снимка: БГНЕС

В изпълнение на действащата нормативна уредба „Топлофикация София“ ЕАД има готовност да стартира предстоящия отоплителен сезон в гр. София от 1 октомври. Според изискванията на разпоредбите, Дружеството трябва да осигурява подаването на топлинна енергия към клиентите в периода от 1 октомври до 30 април.

Съгласно чл. 3 от Наредба за топлоснабдяване, за да започне масово включване на централното отопление е необходимо да бъдат отчетени три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Към момента обаче условията за старт на отоплителния сезон не са изпълнени, съобщават от дружеството.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да заявят предварително включване на отоплението, като за това е достатъчно представляващия или упълномощено от него лице да подаде писмено искане в обслужващия топлорайон или в централно управление на „Топлофикация София“ ЕАД.

Отоплението може да бъде пуснато и в отделна сграда, преди общото включване на отоплението в града. За целта е необходимо в Център за обслужване на клиенти на Дружеството да бъде регистрирано заявление, придружено с подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване.

От дружеството съветват клиентите си преди старта на отоплителния сезон да проверят:

- Изправността на електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е блед или угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата фирма – топлинен счетоводител. Цифрите следва да се виждат отчетливо.

- Срокът на метрологична проверка на водомерите е 10 години и важно да се информирате, кога са произведени и кога последно са тествани.

- Преди пускането на централното отопление е препоръчително да се прегледа състоянието на спирателните кранове и вентили в имота за течове и повреди.

- Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от София
Електрическа кола горя срещу столичното 6-то РУ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 59 минути
Този "тумор" няма ли да го закриват?!
7
0
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 1 час
а на бас че не са готови . по традиция след като пуснат парното тръби ше почнат да дефектират тук там и почват ремонтите
6
0
 
2
 
! Отговори
хехе преди 1 час
да сте чували за Валио Топлото ??!?!?!????
5
0
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 желю преди 1 час
и за сметките на Софиянци ще са мн добри ....както всяка година !
4
3
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 час
няма нужда от парно климатът се променя фатално миналата зима имаше сняг около седмица сега няма да е по различно парното да се пуска ако темп паднат под 10 градуса
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Даааа наточила е балтията, хахаха.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ейййй...сърбят ги ръцете да го пуснат т'ва парно и да почнат да ни дерат.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Е какъв отоплителен сезон? Нали ги няма вече драгоценните ресурси на голташка пРосия? Нали щяхме да мрем от студ и глад?