Борисов зарадва "Марек" и "Пирин" с държавна помощ

Размерът на субсидията се оказа "клубна тайна"
Обновена: 20 окт 2011 14:59 | 20 окт 2011 07:30,
78
Борисов зарадва "Марек" и "Пирин" с държавна помощ
Борисов игра цял мач за победата на "Витоша" Бистрица над "Марек" Дупница. Той се отчете с асистенция за третия гол и с много автографи. Снимка: Булфото

Два от емблематичните футболни клубове в Югозападна България - "Марек" и "Пирин" (Блгр), които са във финансова криза, ще бъдат зарадвани с финансова помощ от държавата, съобщава в. „Сега“.

След като преди седмица премиерът Бойко Борисов обеща лично да спаси от фалит отбора от Дупница, вчера станало ясно, че това вече е факт.

Анджело Кючуков, един от треньорите на „Марек 2010“ е съобщил, че държавната субсидия вече е получена и участието на тима през сезона в Югозападната "В" група е гарантирано.

Той не конкретизира каква е получената сума като се оправда с „клубната тайна“, но потвърди, че е спокоен за бъдещето на тима.

Не е ясно още и под каква фирма е отпусната субсидията, защото клубът е под шапката на общината и е регистриран като сдружение.

Дупница пък е сред най-големите длъжници към държавата с дългове за около 18 млн. лв.

Вчера премиерът участва в мач-реванш от държавното първенство за ветерани между „Витоша“ и „Марек 2010“. Срещата завърши с победа за тима от Бистрица с резултат 5:2.

В сряда спортният министър Свилен Нейков връчи на местния "Марек Юнион Ивкони" договор за финансиране с близо 700 000 лв. на реконструкцията на волейболната зала, тъй като клубът е спечелил проект на спортното министерство.

„Пирин“, който изпадна до трета дивизия заради безпаричие, също получи обещание от премиера за 1 млн. лв. за ремонт на спортния интернат в Благоевград, за осветление и нова трибуна на ст. „Христо Ботев“.

През септември пък „ТЕЦ Марица – Изток 2“, в който държавата има основен дял, стана собственик на „Берое“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
gedtsde преди 12 години
Бойко Борисов, да се маха а да имаме нормална държава и да не сме неговите кукли, за да живеем нормално.
72
2
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Да му мислят данъкоплатците...
71
1
 
7
 
! Отговори
яро преди 12 години
значи за здравеопазване,за наука -пари нема,ама за някакви чалгаджии ритнитопковци, и то аматьори-веднага се изваждат пари-и то държавни...?
70
1
 
4
 
! Отговори
Гого Идиото преди 12 години
Предлагам ръководствата на спонсорираните футболни клубове в знак на благодарност да подарят на Б. Борисов картина, примерно натюрморт - на върху зелена трева е постлана диплома за висше образование. До нея лежи овчарска гега и ямурлук. Върху дипломата недоядена филия с мас, половин глава лук и сгъваемо джобно ножче. Встрани прокъсано чувалче, от което са се изтъркаляли 2-3 картофа.... Сигурен съм, че на премиера идеята ще му се стопли душата и може да отпусне още държавни помощи....
69
1
 
5
 
! Отговори
сашо преди 12 години
абе как така има пари за разни хайвани дето по цял ден нямат работа,а майка ми е с пенсия 153лв. и с трудов стаж 48год.но така е човек като е прочел една книга.Идва Бойко идва,казва се ВИДОВДЕН.
68
1
 
8
 
! Отговори
До прокуратурата преди 12 години
Няма ли да се самосезира прокуратурата? Не става дума, че Бойко раздава държавни пари на крадливи частни дружества, но и гордо позира с екип на Титан - Марек! А бившия (или може би и настоящ) комунист Борисов защо подкрепя отбор, кръстен на виден комунист?
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на коя база е точно тайна ? На шъро базанашка основа ? Аз не искам данъците ми да отиват са пълнят касите на 8мо разредни сбирщини от ритнитопковци.***.. ци мамата аман вече
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази снимка е фалшива. Къде му е филията с мас на този дирибей?!
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Финансовата помощ от държавата вече е тайна:))) Малееее! То в тази държава всичко стана тайни бре! Защо ли!?
64
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е машина веее :d
63
4
 
32
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Значи с парите на данъкоплатците Боко спонсорира частни дружества, само за да подлъже феновете на тия отбори да гласуват за ГРОБ ?!?!?На тоя *** държавата да не му е бащиния, бе ?!? Докога ще го търпим?
62
2
 
23
 
! Отговори
Гого Идиото преди 12 години
Тия сега за благодарност към Бащицата може да си окачат на стената бронзова отливка от топките му... футболните, де
61
22
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
И не се връзвайте на Днес бг... - спекулация е, че помощта е държавна, просто със съдействието на Борисов са намерени спонсори...
60
7
 
41
 
! Отговори
??????????? преди 12 години
От къде на къде ще спонсорираме частни дружества ? "Берое" не ни стига ? Тоя наистина си мисли,че от бай Тошо насам нищо не се е променило. Ами да върнем ЦСКА на Министерство на отбраната, Левски на МВР и .. да живее комунизма!! Да не би в бюджета да има специално перо "Прищявки на примиера" ? Няма такава наглост, Боже пази България!!
59
24
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Счупиха ви обръчите и ревнахте... - бъдете малко мъже - нали сте ***!...
58
5
 
23
 
! Отговори
Бачкатор преди 12 години
Страджа, *** неземен. Аз ще оцелея. Мен не ме мисли. Болно ми е за момчетата ми. Че някой са семейни, малки деца имат. С какви очи ще има кажа `до тук бяхме, отивайте на борсата` ?! Не можеш да го разбереш, нали ? Просто си устроен по `боковски`.
57
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко в този човек е без- срам,хаберие,акъл,интелегентост,скруполност,културие!На всяка една от тези думички приляга ПРЕДСТАВКАТА БЕЗ!
56
18
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до БачкаторСвършиха лобираните държавни поръчки, когато цоцахте от държавата и глътнахте вода... - хайде сега, при нормална и конкурентна среда оцелявайте!!!..
55
4
 
29
 
! Отговори
Бачкатор преди 12 години
Боко, закъсал съм я във фирмата. Осем човека имам, сън не ме хваща от къде да им намеря пари за заплати. Едни 10 хиляди лева ще ме спасят за момента. Дай да направим нещо. Ако трябва - едно мачле ще спретнем. Ще паднем с колкото кажеш, само и само да видят някой лев момчетата ми.
54
23
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Абе келешчовци, слепи ли сте как *** харчат предизборно милиони крадени, пари... - погледнете продължителността и честотата на рекламите на тяхното отроче, дето щяло да уволнява министър председателя!!!... Дори Калфата се засрамил и... - направил предизборния си клип...