ЦСКА взе лиценза на Нефтохимик, Ботев ще играе в Европа

"А" група остава с 13 тима
19 юни 2013 12:49, Друми Георгиев
15
ЦСКА взе лиценза на Нефтохимик, Ботев ще играе в Европа
ЦСКА ще вземе лиценза на Нефтохимик. Снимка: Булфото

Пълна каша се заформи в българския футбол, след като ЦСКА ще участва в новото футболно първенство с лиценза на новия член на "А" група Нефтохимик Бургас, информира bTV. "Шейховете" няма да играят в елита заради безпаричие, като в групата остават 13 отбора.

Това означава, че 31-кратният първенец на България стартира участието си в първенството през новия сезон с мач срещу Литекс, а дербито с Левски ще бъде в 10-ия кръг.

Според информацията на телевизията, новите собственици на ЦСКА са група акционери, сред които най-вероятно е и Гриша Ганчев, а официално собственик и президент на клуба ще се води Христо Стоичков.

ЦСКА няма да играе в турнира Лига Европа, като мястото на "червените" ще бъде заето от Ботев Пловдив, който завърши на четвърто място в шампионата през изминалия сезон.

Още футболни новини от България може да видите в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Ботев ПловдивЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Когато ги образуват в славната 1948 г. и ги вкарват в А група направо, изпадат. Тогава влиза Септември, те се обединяват с него, разгонват ръководство и играчи като фашисти, няколко месеца се наричат ЦДНА Септемврийско знаме, и после си остава само ЦДНА. Единственият затревен тогава стадион на АФ23 го вземат, ръководство и играчи разгонват като царски фашисти, а председателя разтрелват за да се види че са сериозни. И все така - 70 години!
12
0
 
2
 
! Отговори
ай, канари преди 11 години
До ПопкуршумовКакво толкова се обединявал? Само 2 пъти: с "Червено знаме" през 1963 и със "Септември" през 1969.Затова пък колко пъти името си е сменял :)))))))))Самите цесекари не могат да кажат кои са
11
0
 
1
 
! Отговори
ай, канари преди 11 години
Ся я втасъхми. Несглобен и необигран отбор сме. :(
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей сега Ботев пловдив в лига европа дано ги разбие ...ще бъде весело :))
9
16
 
22
 
! Отговори
Попкуршумов преди 11 години
Вече имаме ФК Чорбарохимик 1986, 1944, 1923 или която си изберете, все тая. За 17 път (Седемнадесети!!!) в своята измислена история, отборът на комунистическата власт се слива, обединява, сплотява, събира, за да изпълни генетичното си задание - крадене и оцелявне. Много жалко е да си чорбар.
8
1
 
6
 
! Отговори
ddt преди 11 години
И във футбола,гриша иска да направи монопол.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как само вие разбрахте че ЦСКА взима лиценза на Нефтохимик след като хората които ръководят Нафтата казват че няма такова нещо.Е*бати пропадналия сайт.Пълни смешници сте.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2Ти 'чЧ' знаеш ли как се пише?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКА няма да играе през новото първенство в "А" група с лиценза на новия член Нефтохимик (Бургас).Това заяви членът на УС на Нефтохимик Николай Тодоров, като поясни, че говори от името на собственика на клуба Николай Филипов. Тодоров бе на среща в Община Бургас с кмета на града Димитър Николов, във връзка с финансирането и участието на Нефтохимик в предстоящия сезон на "А" група. След седмица предстоят нови срещи, които са свързани с ползването на стадион Лазур през новия сезон, както и за намирането на още спонсори за финансирането на клуба с бургаски представители на бизнеса. Новината бе
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Imat si tradicia vsichko da im se dava nagotovo. Otborut na komunistite.
3
0
 
13
 
! Отговори
... преди 11 години
Дайте да си вземем един на друг лицензите. Да остане 1 отбор в групата. Тогава всеки ще се чувства шампион. :):)
2
2
 
41
 
! Отговори
Еди Грант преди 11 години
... ЦСКА стартира участието си в първенството през новия сезон с мач срещу Литекс.----------------------------------------------------------------Ган4ев срещу Ган4ев?!?
1
4
 
32
 
! Отговори
Боб Марли преди 11 години
Шейховете на чорбата.