Ботев с още по-амбициозни планове за стадиона

С новите подобрения съоръжението ще може да приема мачове от най-високо ниво
4 сеп 2013 14:58, Друми Георгиев
1
Ботев с още по-амбициозни планове за стадиона
"Канарчетата" ще се радват на модерен стадион. Снимка: Булфото

Планът за реконструкция на стадион "Христо Ботев" ще претърпи промени през следващите дни.

С пълно мнозинство от 36 гласа, Общинския съвет на Пловдив прие вдигането на категоризацията на стадион "Христо Ботев". Искането, отправено от изпълнителния директор на Ботев Ангел Палийски, е стадионът да се построи и да получи лиценз от най-висока степен на УЕФА.

Според сегашния план за реконструкция, при завършването на ремонтните дейности след няколко години, стадион "Христо Ботев" трябва да отговаря на условия, които ще му отредят категория 2.

Желанието на ръководството на Ботев обаче е стадионът да влезе във възможно най-високата категория - 4. За целта ще трябва да се налеят допълнителни 3 милиона лева.

Общинарите ще трябва да подпишат с клуба и допълнително споразумение, което да позволи увеличаване на заложената в концесионния договор категоризация.

Капацитететът на стадиона се очаква да бъде за приблизително 20 000 души, а средствата, които ще се отделят за реконструкция, ще са на стойност около 18 милиона лева.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Ботев Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Ботев,най-накрая в България да се построи стадион който да отговаря на всички изисквания на УЕФА.Феновете им заслужават такъв стадион,а и така се прави ако искаш успехи първо трябва да инвестираш в база,стадион и школа и тогава да очакваш нещо.