Конте: Тевес е истински лъв, обожава напечените мачове

"Комплименти за Милан и за Зеедорф", заяви треньорът на Ювентус
3 мар 2014 11:25, Друми Георгиев
0
Конте: Тевес е истински лъв, обожава напечените мачове
Конте похвали съперника и своите момчета. Снимка: Ройтерс

Ювентус надви Милан с 2:0 като гост и на практика предреши спора за титлата. Треньорът на бианконерите Антонио Конте нямаше как да не е доволен от победата на "Сан Сиро". Той не пестеше суперлативите към своите играчи, но не пропусна да похвали и съперника.

"Дали може да ни спрат с танк? (бел.ред. – по повод коментара на Зеедорф) Е, дано това никога да не стане. В този мач срещу нас беше половин танк. Милан направи много добър мач във всяко отношение. Те показаха огромен ентусиазъм, движеха се много, наложиха много високо темпо през първите 45 минути, когато можеше да се случи всичко", заяви Конте.

"Ние се възползвахме от една добра комбинация в атака при гола на Йоренте. В края на първото полувреме се приспособихме тактически и след почивката мачът беше много по-спокоен за нас. Контролирахме играта, удвоихме резултата, можехме да вкараме и още голове. Моите комплименти за Зеедорф и за този Милан", коментира треньорът на бианконерите.

"Постигнахме победа и в един кръг, в който се опасявахме, че преследвачите могат да скъсят дистанцията, ние я увеличихме. Няма как да не сме доволни. Комплименти за момчетата, които бяха невероятни", каза още Конте. "Нарекох Тевес лъв, защото той обича напрегнатите мачове. Това е въпрос на темперамент."

"Когато става трудно, той се въодушевява още повече. Йоренте също направи невероятен мач и заедно с Тевес създаде доста проблеми на защитата на Милан. Искам да похваля специално Бонучи, който играе във всеки мач и се справя отлично. Погба? И той играе много, на 20 години е нормално понякога да има спад в представянето му. Той знае, че докато съм му треньор, спрямо него винаги ще ползвам не само моркова, но и тоягата."

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ювентусАнтонио Конте
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари