Конте: Невъзможно е да спечеля ШЛ с Юве

Треньорът готов да преговаря с други клубове
Обновена: 12 май 2014 13:35 | 12 май 2014 13:35, Друми Георгиев
0
Конте: Невъзможно е да спечеля ШЛ с Юве
Конте подценява "старата госпожа". Снимка: Ройтерс

Треньорът на Ювентус Антонио Конте се изказа доста критично за амбициите на ръководството на клуба след победата над Рома. Италианските медии изтълкуваха думите му като сигнал за раздяла с бианконерите.

"Съмнявам се, че е възможно този отбор да се усъвършенства с нещо", заяви специалистът. "Убеден съм, че в кариерата си ще спечеля Шампионската лига. Вече съм го правил като футболист, ще го повторя и като треньор. Но ако ме питате дали в момента е възможно да бъде спечелена Лигата с Ювентус, ще ви отговоря отрицателно."

Въпреки това си изказване, Конте не пропусна да отбележи феноменалното представяне на Юве в първенството.

"Правим нещо, което не е за вярване. Счупихме рекорда на Роберто Манчини, можем да преминем границата от 100 точки, бихме прекия си конкурент като гости. Това, че поставихме толкова много рекорди, е заслуга на тази Рома, която ни накара да не се отпускаме и да се отнасяме с подобаващо уважение към съперника. Те бяха изключителен претендент за скудетото и само един голям Юве можеше да ги пребори", коментира треньорът на Старата госпожа.

"Ювентус не спира да побеждава вече три години и това е невероятно, историческо постижение. Гордея се, че съм треньор на този отбор. Дори в най-смелите си мечти не бих могъл да си представя нещо подобно. Първото скудето спечелихме без загуба, втората титла беше много хубава, третата е невероятно", сподели Конте.

"Но в тези три години изисквах много от футболистите си. Знаем, че разполагам с големи играчи, но вече казах, каквото имах да казвам на ръководството. Скоро ситуацията ще се изясни. Няма да е лесно да подобрим представянето си в Италия, а хората искат триумф в Европа. Съмнявам се, че това е възможно", заяви треньорът на Юве.

Той добави, че ако се раздели със Старата госпожа, е готов да разгледа оферти на други клубове.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ювентусАнтонио Конте
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари