Край на приятелството? Левски поиска извънреден конгрес на БФС и смяна на Михайлов

Необходими са радикални мерки, смятат от "синия" клуб
18
Край на приятелството? Левски поиска извънреден конгрес на БФС и смяна на Михайлов
Снимка: Lap.bg

Футболният Левски публикува много остра позиция срещу настоящото ръководство на Българския футболен съюз.

От клуба настояха за свикване на извънреден изборен конгрес и обявиха, че ще дадат подкрепата си за нов кандидат за президент.

Ето позицията на Левски:

"Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес.

Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания.

Призоваваме всички кандидати да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят предварително изискванията си за прозрачен и честен избор, за да признаят безусловно резултатите.

"ПФК Левски“ ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол".

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Паци преди 1 година
Добре казано, Наско!
15
0
 
5
 
! Отговори
niki преди 1 година
Лефски, няма по големи смехотворци и лицемери, както се оказва. Наско, Наско, за едно 40 годишно приятелство *** мамата на футбола в България за години напред, сега кървави писма ще пишете. Какво ще пишете бе, тогава нали бяхте застанали зад ръководството си, яжте си попарата сега. Промяна скоро няма да има, и то точно заради едно 40 годишно приятелство.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехааа толкова години нямаха проблеми с БФС и корупционните схеми в тяхна полза, обаче за тати момчето се скараха и изведнъж корупцията им стана проблем. Левски и ЦСКА-Литекс, както и Лудогорец са основна причина за корупцията в българския футбол и неговото западане.... Най-накрая на тати момчето ще свърши полезна работа
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой и да дойде все същите схеми ще върти вижте политиците в България страната на ограничените възможности защото всички са наши и ваши шуробажинащината ще върви навеки у нас
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ КАКТО И САМИЯТ ЛЕВСКИ СА КАЦА БЕЗ ДЪНО...КОЛКОТО ПО НАЛИВАШ,ТОЛКОВА ПО-ПРАЗНА СТАВА!
11
1
 
17
 
! Отговори
Кравитаковач преди 1 година
Единственото истинско нещо,коет са виждали сектор Б е рунтавия *** на Наско.Просто усеща Сираков,че търпението на дрогираните *** свършва и ще пожертва Боби за да остане начело на фермата за едър рогат ***.Все ми е на акъла,чепри ново ръководство на БФС ще има лиценз с тия борчове.
10
1
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Домус Ага инвестира сериозно в разширен състав с черни гащета и затова няма нови сини легенди в черно на нивото на Димитър Пармаков, Стефан Орманджиев, Атанас Узунов, Антон Генов. Няма и наследници на легендарната синя тройка в черно Антон Генов, Никола Джугански и Веселин Мишев, последният в края на кариерата си премина в Лудогорец.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечна любов няма,има вечни интереси!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто последните няколко мача няма 11 метров наказателен удар за отбора на всички власти.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя не се наяде бе... одъртя на тоя пост, само това е показателно за корупция и зависимости, а разрухата в бг футбол го доказва, ко... чакаме го да гушне китката ли, за да се отървем?... доживот ли е тоя пост?...
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На крива ракета космосът й пречи.
5
0
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Точно с 1 глас загуби Бербатов. Гласа на Насо ГЗ. Сега реве?!?
4
0
 
39
 
! Отговори
Смях преди 1 година
А стига, бе! А преди няколко месеца като Бербатов говореше същото, вие защо гласувахте за Боби? Или викате тогава състоянието на българския футбол не беше критично, пък сега стана?
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали се целувахте уста в уста, какво стана?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо така Раев, нали си харесвахте Перуката? Споко Шиши пак ще ви даде пари като наближи лиценз.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перуци вече 15 години няма кой да го бутне, кой ли не се опита - Стоичков, Бербатов, Тиквунов, та сега и сините прасета тръгнали да го бутат...