"Враговете" Стоичков и Боби Михайлов на една маса

Това стана по случай 30-та годишнината от американското лято
16 юли 2024 20:10, Александър Попов
20
"Враговете" Стоичков и Боби Михайлов на една маса
Снимка: БГНЕС

30-та годишнина от най-големия успех на националния отбор на България по футбол – четвъртото ни място от Мондиал 94, събра на една маса заклетите врагове Христо Стоичков и Борислав Михайлов. Конфликтът между двамата възникна, докато носителят на „Златната топка“ бе треньор на Литекс.

Така Камата и бившият президент на футболния съюз не бяха виждани заедно повече от 10 години до днес.

Стоичков и Михайлов са в столичен хотел, където тази вечер героите от САЩ 94 организират благотворително събитие. Те учредяват Фондация „Национали 94“. Целта й е да подпомага всеки един от „златното поколение“, който изпадне в нужда, както и други футболисти и деца.

Не е трудно да стиснеш ръка и да кажеш "извинявай". Това заяви Христо Стоичков по отношение на Борислав Михайлов. Двамата дълги години бяха в обтегнати отношения, но се събраха на една маса по случай 30 години от героичното четвърто място на България на Мондиала в САЩ.

"30 години минаха много бързо, но спомените остават. Радостен съм, че играх с такива великолепни момчета. Неслучайно на това световно първенство попаднахме двама в най-добрата единайсеторка заедно с Краси. Това, което постигнахме като отбор - резултатите са най-малкото. Успяхме да покажем, че притежаваме характер, хъс и уважение - в най-трудните моменти сме били заедно", започна Стоичков и продължи по адрес на бившия президент на БФС:

"Думата "аз" не я използвам никога. За мен Боби винаги е бил капитанът на този отбор. Не съм забравил първите ми стъпки в националния отбор. Винаги сме го слушали като капитан. Човекът, който трябваше да поведе отбора, е той. Никога не сме имали разминавания в тези отношения. Никой на никого не прави жест. Това е уважение. Това, че сме имали разминавания във времето - времето лекува. Не е трудно да стиснеш ръка и да кажеш "извинявай". Това е нашият път. Както сме били противници, така сме били и съотборници", добави Камата.

"В Залата оставих едно бяло платно само с номерата. Върнах се във времето, когато не споменаваха наши имена. Спомените са нещо невероятно! Хванахме последния самолет и се върнахме последни от Световното първенство. Когато си в тези 24 отбора на света и си завършил четвърти, това показва какви личности и спортисти сме били. Той, като капитан, още от първия ден до нашето завръщане - това, което си бяхме обещали да го свършим - да играем със сърце, го направихме", каза още носителят на "Златната топка" за 1994.

Билетът за присъствие е 1000 лв, а семейният струва 1500 лв. Присъстващите ще вечерят със Стоичков, Михайлов и останалите, като ще имат възможност за снимки и автографи с любимците си от американското лято. Ще се проведе и търг с вещи от Световното първенство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: боби михайловстоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Петров Постигнал си го е.
16
5
 
4
 
! Отговори
Ицката преди 1 месец
може и да му е простил на тоя интригант и алкохолик! Ноо, Господ Никога няма да му прости за това което направи с Българския футбол!! В Ада, дано, Перука алкохолна!!
15
1
 
1
 
! Отговори
СОФИЯ ИСПАНСКА преди 1 месец
ИСПАНИЯ ДРЕВНОБЪЛГАРОФИЛСКА се сети покрай ТОВА да си вземе някой друг ритнитопковец от България и ФАТАЛНО СГРЕШИХА...............ПРИНЦЕСАТА НА ИСПАНИЯ СОФИЯ нямаше нужда от точно такъв паразитиращ РИТНИТОПКА Доди Ал Файед като Христо Стоичков НО щом не сме във война с Испания значи тип-топ сме
14
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
А наздраве!
13
2
 
6
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Тоя плюе камата гълта и обратното , какво правите господа футболисти въртим едни пари без да има таланти ей така за спорта . Важното за тези двамата е да не върви футбола в България .
12
1
 
8
 
! Отговори
Испанеца преди 1 месец
Стоичата що не празнуват в Испания.Сигурно не го искат и там както и тука
11
2
 
5
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Селяка каза на перуката че ще го хване и ще го пребие.Сигурно след предаването ще стане
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако знаехме тогава как ето тези хора ще унищожат футбола завинаги едва ли щяхме да излизаме по нощите със знамената.Позорище са.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо ми се видя чичовото го нямаше, да не са го пратили да духа супата?
8
6
 
16
 
! Отговори
д преди 1 месец
И двамата турбо простаци, браво! Колкото кухи толкоз и нагли!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бобиту на масата ли беше или под масата?
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ицу кюрда и Боби перуката - цял живот лентяи :)))
5
3
 
5
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 месец
Явно са се изравнили по доходи.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали Стоичков се хвалеше, че няма нищо общо с България?
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютни парвенюта
2
2
 
10
 
! Отговори
Нормални ли са? преди 1 месец
1000 лева да вечеряш с тях?
1
3
 
18
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Този Стоичков все по приеми, софри, угощения. Да се снима как нещо работ