Опашка от близо 300 камиона на Дунав мост

Причината е рехабилитация на пътя
1 авг 2011 17:07,
12
Опашка от близо 300 камиона на Дунав мост
Снимка: архив Булфото

Около шесткилометрова опашка от близо 300 камиона се е образувала в района на ГКПП Дунав мост – по пътя от гр. Мартен към Русе. Това съобщиха за БТА шофьори на тежкотоварни автомобили, чакащи да минат пункта.

Причината е рехабилитацията на моста от българска страна, която започна на 30 юни. Ремонтните дейности ще продължат до края на август.

В момента дясното платно на моста е в подготовка за асфалтиране. Превозните средства се пропускат поетапно от българска и румънска страна.

След като минат около стотина МПС-та в едната посока, се пускат изчакващите от другата страна, обясни изпълняващият длъжността началник на ГКПП Дунав мост Радостин Стоянов и допълни, че движението на превозните средства се контролира от полицейски екипи.

Около 2000 автомобила и близо 600 камиона преминават средно на ден през Дунав мост в едната посока, съобщиха от митница Русе, позовавайки се на данните за месец юли.

През почивните дни трафикът се засилва още повече. Причината е, че много румънци изкарват отпуските си в страната ни.

До 14 часа днес през граничния пункт в посока Румъния са минали около 860 превозни средства, а в страната ни са влезли близо 1800.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: тиропашкаДунав мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
germany преди 12 години
в Германия се асвалтира нощно време през лятото за да не пречат на движението.
10
2
 
3
 
! Отговори
МИШО ДО 6 преди 12 години
абсолютна тъпня на ББ, само ремонтира шосета прави магистрали, я ги остави в калта като руски мужици
9
0
 
3
 
! Отговори
Водач преди 12 години
Преди време във в.24 часа пишеше че за една смяна изчезват около 60-80 000 лева! ДА! А,за 20-тина години какъв мост какви аутобани какви 5 лева?
8
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
асвалта да не спи нощем?
7
6
 
2
 
! Отговори
Vai преди 12 години
Що за *** трябва да си за да мислиш, че асфалта може да се полага през нощта...
6
11
 
8
 
! Отговори
г преди 12 години
поредната тъпня на ББ и ГЕРБ
5
3
 
21
 
! Отговори
Val4aka преди 12 години
Точно така умници, ремонт на ГКПП се започва през месец Август, когато всички отпускари и гастербайтери пътуват като изоглавени! Температурите са над 30 градуса и всякаква стока се разваля за отрицателно време, ако не се съхранява добре! Още веднъж - БРАВО!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо не разбирам.Как така безработицата расте,има криза с горивата,бизнеса умира,рафинерията затвори,стагнация във всички сфери,народа едва връзва двата края а Дянкуфрапортува :криза няма ,БВП расте,ПРОСПЕРИРАМЕ?????
3
2
 
6
 
! Отговори
grep преди 12 години
ОК, от към румънско дошли 1800, а към румънско - 800. Тоест нашите работят на около 50% от скоростта на румънците ...Преди 2 седмици минах моста. Ремонтът още не беше започнал, а опашката от Русе към моста беше около километър. Представям си какъв ад е сега ...
2
1
 
19
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Защо не го правят през нощта този ремонт, когато движението е по-малко?В събота цяла нощ в Плодив правиха поставяха маркировка на булевардите, хем по-бързо става, хем по-спокойно за машината и работниците, хем по-качествено - след като няма движение да разнася боята.
1
0
 
27
 
! Отговори
Скалата преди 12 години
ами да бяха се напънали и да построят втория дунав мост ----сърбите затова време им събориха мостовете и пак си ги построиха пък нашите ненакрали се долните *** още основите му изливат