Ремонтът на Петрохан започва през септември

Дянков склонил да отпусне 3 млн. лв. за началото на рехабилитацията
Обновена: 25 авг 2011 14:02 | 25 авг 2011 14:01,
9
Ремонтът на Петрохан започва през септември
Снимка: Архив Булфото

Осигурени са средствата за ремонта на прохода Петрохан и работата ще започне през септември. Това е казала Искра Фидосова – заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, цитира БTA пресцентъра на партията.

За започване на рехабилитацията на прохода били необходими 3 млн. лева, които ще подсигурят подписването на договора и аванса по него.

Средствата са осигурени след продължителни преговори с министъра на финансите Симеон Дянков, допълва Фидосова.

С отпуснатите пари първоначално ще бъде рехабилитирана най-разрушената отсечка от 30 км на територията на област Монтана, както и няколко участъка от пътя за София през Петрохан.

Тези отсечки са част от Лот 18 и включват два участъка от пътя Борован–Кнежа, прохода "Петрохан", обхода на Берковица (Берковица – местността Йончеви ханове) и Йончеви ханове – село Благово.

Тези пътища се ремонтират по проекта "Транзитни пътища V", с който трябва да се съкрати разстоянието от Северозападна България до столицата с 47 км.

Той е на стойност 30 млн. лв. и се финансира с държавно гарантирани инвестиционни заеми по бюджета на МРРБ за Агенция "Пътна инфраструктура" от Европейската инвестиционна банка.

За участъците Петрохан - обход на Берковица и "Йончови ханове" – Благово има издадено разрешение за строеж миналата година.

Изграждането на обхода на Берковица ще започне най-рано догодина, тъй като по него трябва да се извършат допълнителни процедури, включително по актуализация на проекта, е посочила Фидосова.

През следващата година ще бъде рехабилитирана и пътната отсечка между Борован и Кнежа.

Ремонтът на Петрохан ще извърши консорциумът "Алпине – ПИН", който е спечелил конкурса за изпълнител още през 2009 г., но поради липса на средства строителството не е започнало досега, посочват от ГЕРБ.

В момента се избира надзорникът на проекта, като в търга за консултант участват шест фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ремонтПетрохан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ити преди 12 години
В следващите 30год.ще стане щом има само 3 милиона
8
0
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Мрън мрън ама имам чувството че в тази държава нещо потръгва. Разбирасе то ще си покаже защото много сме лъгани и нямаме доверие на никого, дори на себе си!!!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво ГЕРБ
6
3
 
13
 
! Отговори
Алпине - ПИН преди 13 години
Браво ,Австрииците ги умеят тия работи. Браво и на ГЕРБ и Фидосова,които най-после решиха да поправят най-прекия път до София от Севрозападна БГ. БРАВО.
5
8
 
2
 
! Отговори
58 преди 13 години
Фидосова си постигна целта,вместо да се направи отсечката Мездра-Ботевград тя ще ремонтира Петрохан
4
6
 
0
 
! Отговори
OPA преди 13 години
Е Искре Искре най-накрая да направиш пътя за Монтана та да може да се прибереш по бързичко там от където си дошла.
3
10
 
0
 
! Отговори
Фидоско от Монтана преди 13 години
Тази другарка е пропуснала да каже че от тези 3 милиона 10 % са комисионото на ГЕРБ черната им каса. Навсякъде е такава практиката. От тях ще преведът на изпълнителя 30% авансово за да си вземат от тази сума своите 10% или 300 000 лева. Чудя се как още има наивници да гласуват и вярват на ГЕРБ
2
4
 
4
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 13 години
ЕМИ МНОГО ЯСНО ЧЕ КОГАТО ИМА ВАЛЕЖИ И СНЯГ СЕ АСФАЛТИРА!!!!!!! ЧЕ КОГА ИНАЧЕ,НАЛИ ДОГОДИНА ПАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ НАНОВО
1
1
 
3
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 13 години
ZAPOCHVA I PETROHAN---A ZA NAS HAMBURSKI NA IZBORITE