Екшън в забавачка: Сервираха мляко със син цвят на 100 деца

Малчуганите в Асеновград се преглеждат
Обновена: 11 мар 2014 19:23 | 11 мар 2014 15:09,
66

Снимка: БТА

Истински екшън се разигра в детска градина „Слънце” в Асеновград. Това се случи, след като персоналът в забавачницата алармира за син цвят на прясното мляко, което е доставено в градината тази сутрин.

Децата са консумирали продукта на закуска, а персоналът е забелязъл оттенъка на дъното на съда. 

„На място сме изпратили инспектори на агенцията, в момента тече проверка и на фирмата производител в село Домлян”, заяви пред Dnes.bg директорът на Агенцията по храните в Пловдив д-р Иван Шиков. 

По предварителна информация на дъното на съда е открито синьо кубче с отрова за мишки. 

Полицията е отцепила входа на детската градина. На място на екипи на здравната инспекция, лекари и токсиколози, както и кметът на Асеновград.

Децата се преглеждат, а родителите не се допускат до сградата. Първоначалната информация гласи, че от млякото са пили 100 деца.

До момента никое от тях, което е пило от млякото, няма признаци на отравяне.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: мляколекарисин цвят
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
! преди 10 години
Много грубо заглавие, съчинено от пълен бездарник и бездушник.Ужасявам се от подобни списвачи. Не мога да ги нарека журналисти. Те имат точно толкова общо с журналистиката, колкото баба ми с атомната енергетика. Екшън ще наричате тъпите американски филми, с които сте си натъпкали тиквите.
57
0
 
3
 
! Отговори
до родителите на дец преди 10 години
веднага си намерете адвокат. никой под никакъв предлог няма право да диагностицира, преглежда и лекува Вашето дете, ако Вие не сте дали изрично съгласие за това. Бях потресен от гледката на плачещи, чакащи навън родители, които не знаеха какво точно се случва с децата им, приети в Клиниката по токсикология.И какво точно са им дали като антидот, без да вземат Вашето съгласие ?? Това е подсъдно, и Вие имате право да съдите учителките, сестрата в детската градина и лекарите, които са лекували детето Ви .
56
2
 
9
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Някоя лелка иска да смени доставчика и сложила боята накрая след като децата са яли нормално мляко. Тя че получи бонус от новият доставчик.
55
1
 
9
 
! Отговори
* преди 10 години
До АсеновградчанинВие ударихте десятката. Не"Домлян", а директорката искат да махнат. Синьото кубче не е изследвано, а веднага от няколко "лели" е обявено за отрова. Децата са пили но са здрави. Децата не са забелязали промяна в цвета иначе за синьо мляко щяха да изпият по още едно.Извод: На децата е раздадено нормално мляко. После е пуснато въпросното кубче. Който и да дойде, какъвто и да е резултата, директорката ще го отнесе.Полицията на там да се насочи: Кой има интерес да седне на стола
54
0
 
21
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТОКУ ЩО ГЛЕДАХ РЕПОРТАЖА НА Б.Н.Т. ПО СЛУЧАЯ.ВИДЯХ НЯКОЛКО ПРОФЕСОРИ,ДОЦЕНТИ,ИНСПЕКТОРИ,КОИ ОТ КОИ ПО-ГОЛЯМ НЕГОДНИК.ИЗКАРАХА ЧЕ МЛЯКОТО С ОТРОВА ЗА МИШКИ Е ЕДВА ЛИ НЕ ПОЛЕЗНО ЗА ДЕЦАТА.ТАКИВА НЕГОДНИЦИ НИ УБЕЖДАВАХА ПРЕДИ ДНИ ЧЕ ПИЛЕТАТА НЯМАТ ХОРМОНИ,НО НЕ ОБЯСНИХА НА НАС ПО-ГЛУПАВИТЕ КАК ЗА 45 ДНИ ПИЛЕТАТА СТАВАТ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ 2.5КГ.МЕСОТО И КОЛБАСИТЕ СЪЩО СА ПРЕКРАСНИ НИЩО ЧЕ ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ЧЕ СА ***.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
закривай
52
2
 
2
 
! Отговори
Никол преди 10 години
Предполагам, че причината е биохимична реакция на ензима, съдържащ се в млякото - ксантин дехидрогеназа с добавено вещество, което го е активирал и се е получил в резултат на това синия цвят.
51
8
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
Турските терористи пак се радвижват.
50
1
 
2
 
! Отговори
Асеновградчанин преди 10 години
Директорката на градина ли е виновен, не знам.. Но тая в тая детска градина често има подобни проблеми. Преди време отново бяха натровени деца с фекално замърсени зеленчуци. Пък и доколкото разбрах, Директорката изобщо не се е показвала днес - крие се, нито е говорила. Със сигурност искат да натопят млекопроизводителите от "Домлян"
49
6
 
12
 
! Отговори
N преди 10 години
Комунистите не стига че гонят народа от страната ни но и вече се опитват и да го отровят.
48
11
 
0
 
! Отговори
ds преди 10 години
Първоначалната информация гласи, че от млякото са пили 100 деца.До момента никое от тях, което е пило от млякото, няма признаци на отравяне.haha
47
4
 
7
 
! Отговори
Vankata преди 10 години
Това е терористичен акт, нека ДАНС на Делян Пеевски, се включат в разследването!!!
46
3
 
1
 
! Отговори
Вещ преди 10 години
До ot AsenovgradЧувал ли си за токсоплазмоза?:)А за други болести?Преварявай си добре млякото, няколко пъти - бактериите се доказа, че умират едва над 170градуса, а не както досега се твърдеше до 140 градуса, температура!:)
45
14
 
2
 
! Отговори
Живот преди 10 години
Значи са пили синя кръв
44
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А зачем детям дали это молоко если видели что оно синего цвета
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отровата не е била стрихинин иначе щеше да видят те кон боб яде ли!За съжаление отровата може да е била синя Ракумин за плъхове където основното действие е да не се съсирва кръвта но ще им се размине!
42
0
 
16
 
! Отговори
ot Asenovgrad преди 10 години
Mliako si kupuvam ot edno momche koeto prodava na bachkovskia pat. Choveka ima kravi gore v balkana i sutrin svalia v butilki. Poznavame go veche 3 godini i sme dovolni. I toi si ima svoite klienti i darji da sa dovolni.Dano niama postradali deca.
41
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отровата за мишки си е много полезна за хората щото така се каляват децата!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Slava na Boga i na lelite v gradinkata che sa zabeliazali nerednosta i ne sa dali mliako na decata.V TAZI DARJAVA ZAPOCHVA DA STAVA STRASHNO! MNOGO STRASHNO .
39
0
 
19
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До МартиВъзможно е да си прав, не споря. Но каквато и да е причината, дано само няма последици за малките.