От Гърмен пак са в София – внасят петиция в МС

Хората са недоволни от действията на държавата
Обновена: 20 юли 2015 14:04 | 20 юли 2015 10:04,
24
От Гърмен пак са в София – внасят петиция в МС
Снимка: Булфото, архив

Протестна петиция ще внесат днес в Министерския съвет жителите на село Гърмен. С нея те изразяват несъгласие с действията на държавата спрямо ромското население на квартал ''Кремиковци'', съобщи bTV.

Още по темата

Преди два дни жители на селото организираха протест в София срещу отлагането на събарянето на незаконни постройки, обитавани от роми.

Министерството на регионалното развитие отложи събарянето след писмо на Европейския съд по правата на човека, в което се призовава докато не бъдат осигурени жилища за ромите, бараките им да не бъдат бутани.

С днес внесената петиция се дава едноседмичен срок на институциите да предприемат действия.

Напрегнатата ситуация в Гърмен продължава вече втори месец. В края на май напрежението ескалира, след скандал между ромското население и българите заради непрестанните обири.

От общината и ДНСК взеха мерки по отстраняване на незаконните постройки. На жителите на ромската махала беше предложено да закупят общински жилища, но те въпреки това отказаха да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
:( преди 8 години
Бойко Предателя - така ще остане в историята Вожда и Учителя на гербавите.А вие, братя българи, запомнете кой НЕ иска да ви защити, кой ви краде и лъже и го накажете с гласа си на изборите.
7
0
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Напълно ги подкрепям ! Законите в тази страна важат за всички !!
6
2
 
10
 
! Отговори
художника преди 8 години
За 45г. партията "майка" отгледа няколко послушни поколения, като реши че ще се грижи за всичко. Хората нямаха право на глас и инициативата се наказваше моментално. Така хората решиха, че нищо не зависи от тях и чакаха партията да им каже какво да правят. Това ТЕЖКО наследство е видно и до днес. Нямаме общество, което да се вдигне и да си търси правата. Чакаме друг да ни ги издейства, а ние да "ходим за гъби", щото к`вото и да правя от мене нищо не зависи...
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата да си застане зад волята и исканията на гражданите от Гърмен, а не зад неадекватните измислици на Европа
4
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
никой от гърмен и района да не ходи на избори да видим кой ще гласува и кой щебъде избран
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
знам много добре колко струва като време и пари узаконяването на една къща в строеж и съм много против някой да минава по тънката ласйна. В противен случай държавата да ми възстанови всички направени от мен разноски. В къщата живеят не по-малко социално слаби 80 год пенсионери. Докато в една къща в Гърмен съм сигурен, че има поне 7-8 здрави и прави в разцвета на силити се мъже, които няма как да са без доходи и възможности да си оправят положението (ако не го искат).
2
0
 
29
 
! Отговори
.... преди 8 години
Досега можеха да са съборили бараките 500 пъти. А колкото до временно настаняване няма проблем затвори колкото искаш . Всички в затвор за нарушаване на обществения ред, дребни кражби, замърсяване на околната среда, рушене на общинска собственост, незаконно строителство, унищожаване на зелени площи и.т.н нарушения колкото искаш. по 3-6 месеца в затвора, малолетните по домовете- по добре отколкото в тая мизерия.Постройки ги бутаме и всички сме доволни !ОССЕ няма какво да каже закона си е закон !
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква държава бе хора? Едните на държавна хранилка, другите си ги знаете.