Нова драма в Рила: Търсят младеж, изчезнал в планината

С младия мъж няма връзка, той е без нужната подготовка
Обновена: 9 авг 2015 13:19 | 9 авг 2015 10:05,
43
Нова драма в Рила: Търсят младеж, изчезнал в планината
Снимка: архив Булфото

Поредната драма се развива в Рила. Планинските спасители издирват млад варненец. Той се е изгубил в района на Седемте рилски езера. Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Български червен кръст пред „Фокус”.

Младият мъж е бил със свой приятел, когато е изчезнал. Сигналът за инцидента е подаден към планинската служба около два часа от приятелките на двамата младежи.

Още по темата
Те са съобщили, че приятелите им, на възраст 29 – 30 години, са тръгнали към езерото „Окото” в района Седемте рилски езера без никаква подготовка, без да познават района, без да имат подходяща екипировка. Планинските спасители са започнали издирвателни действа, но се е оказало, че момчетата не са в този район.

Сутринта единият от издирваните се е появил при хижа „Рилски езера”, като е оставил приятеля си някъде над Скакавишкия водопад. В момента трима спасители търсят другото момче.

С него няма контакт, тъй като батериите на телефона му е била слабо заредени и връзката с него е била изгубена.

За новата планинска драма става ясно само няколко часа след като успешно приключи друга спасителна операция. Група руски туристи водена от българка се изгубиха близо до хижа ”Иван Вазов” в Рила и бяха издирвани в продължение на 20 часа.

В спасителната акция се включи и хеликоптер, а изгубените бяха спасени в три часа през нощта.

 

Сигналът е получен тази нощ около 02.00 часа от приятелките на двете момчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
И аз съм се губил като момче в района над водопад скакавица. Добре, че беше по времето на соца и нямаше тези спасителни акции по 700 лв по 2800 лв на час, че щяха да ме заробят за цял живот.Обикаляш насам натам и по некое време през ноща излизаш някъде. Сериозно - ако съм се загубил и не искам спасителните бизнесмени, как да се измъкна от тази сделка?
21
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Да се изгубиш на Рилските езера, наистина трябва да си пълен ***, още повече че в момента и Дъновистите са там !
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този да не е помислил , че отива до бакалията? Така един баша с 2 деца беше дошъл миналия уикенд на хижа Вихрен по джапанки - тръгна нагоре и след 5 мин се върна.Образовайте се , бе хора! Не си играйте на зарове с природата.
19
4
 
7
 
! Отговори
художника преди 8 години
В планината, особено на такава височина където не расте нищо, а има само камъняци, ако си без подходящи обувки, като нищо можеш да изкълчиш глезен. В пресечена местност това е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. Не ходете с гуменки в планината!!!
18
9
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
pri dne6nata moderna texnika i smart telefoni da se zagubi6 e prosto sme6no,onq den edin takav mladej sprq kolata i me zaraspitval kade e patq za Kzk,mi vikam nqma6 li GPS abe 6matki golemi
17
2
 
13
 
! Отговори
шамари преди 8 години
За бой са сегашните младежи. Имат едно *** повеение, абсолютно несериозни са към важните неща от живота.
16
3
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Когато тези ***, които правят ,походи в планината без подготовка и екипировка започнат да получават солени сметки за спасителните операции, може би ще разберат за какво става дума.
15
1
 
21
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
Като чета коментарите се сещам за една песен на The Offspring - Cool to hate. Или казано по нашенски, сламката в чуждото око винаги се вижда по-голяма от гредата в своето. Интересно ми е ако някой от коментиращите изпадне в беда дали би се радвал на такива коментари по-негов адрес. Но явно хората тука са безгрешни и обичат да убиват ако не с камъни то поне с думи останалите.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бубсЧувства се липсата на казарма
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е новина направо - при тези пълчища народ на Рилските езера. Тъпкано е с кифли и мъжки кифли там (пардон кроасани). То е нормално така да стане - все пак планината не е Витошка. Преди няколко седмици се излъгах да отида до езерата - е няма такова стълпотворение, още малко и барове с масички да сложат между езерата за кифлите. Без екипировка + непознаващи планината + 2 часа посреднощ + без светлина + без телефони и джипиеси = за какво говорим тогава? Аман от пишман планинари.
12
1
 
33
 
! Отговори
бубс преди 8 години
Проблема е че днешните младежи са кифли. Не всички, но повечето хора под 30г са хем *** хем със огромно самочувствие.Ходят на планината с шампоан и кърпи...излезе им една пришка на крака и оревават света...мислят че планината е както в града - нямат страхопочитание към планината.Говоря това от личен опит - виждам как са младите хора сега, но са адски самоуверени, затова и планината им го начуква яко.Аз съм обикалял къде ли не, сам, с карта и компас. но винаги съм имал едно на ум.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е оставил приятеля си, преди да го убие или след... ? Как се оставя сам човек в гората ?
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента е толкова приятно времето горе на езерата, че човек може да си изкара и 1 седмица горе без никакви провизии.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pishman turisti.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИНА ДА ИМА КАК И ДО ЛУНАТА ДА СЕ КАЧИ ЧЕ ДА ОС.РЕ И ТАМ!ДА РАЗХВЪПЛЯ ПЛАСТМАСОВИ ШИШЕТА..КЕСИИ И ВСЯКАКВИ *** БЕЗ ДА МУ ПУКА И КАТО СЕ НАПУШИ С МАЛКО ТРЕВА ДА СЕ ЗАГУБИ!
7
0
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
лято е, нищо няма да му стане, оставете го да се поизпоти.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като спрат да ги търсят ще спрат да се губят.Сега знаят че квото и да стане 50 човека ще ги търсят 1 година.Като почнат роднини и родители да организират спасителни акции и екипи ще видите как бързо ще се научат и да плуват и да се ориентират и в морето да не ходят при вълнение и в планината дрогирани и пияни на мотика да не се качват.
5
1
 
41
 
! Отговори
s преди 8 години
Бай Иван е прав. Тея лифтове, паркинг и не знам какви глупости, направени само за да могат *** кифли, *рени с джипове и разни нежни келеше да "ходят на планина" е голяма грешка. Планината се превръща в градски парк - ***, обитавана от *** биологични единици, и резултата не закъснява.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo napred
3
0
 
54
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Направиха им лифт и почнаха да ходят всякакви. Кифли с токчета, батки по джапанки, мислят си че това им е "борисовата". После само мрънкат че имало камъни, нямало тоалетни и какво ли още не. "Окото" е превърнато във фонтан, с хилядо монети по дъното, за чий х*й ги мятат и те не знаят.Жалка картинка.