Гинка Върбакова взима ЧЕЗ, но връща паркинги на Пазарджик

В Общината тече процедура за наемател на "синя зона"
474
Гинка Върбакова взима ЧЕЗ, но връща паркинги на Пазарджик
Гинка Върбакова. Снимка: "Инерком"

Гинка Върбакова, собственик на фирмата "Инерком България", която купува енергодружеството ЧЕЗ, се оттегля от един от големите паркинги в Пазарджик. Информацията все още не е публично оповестена, предаде БНР.

В същото време в Общината тече процедура за определянето на наемател на цялата "синя зона" в Пазарджик. Засега не е ясно дали фамилията Върбакови ще е сред кандидатите.

Още по темата

Договорът между Община Пазарджик и фирма "Грийн Билдинг БГ" ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие, считано от 1-ви април. Освен от паркинга на старите Хали, Върбакова се отказва и от паркинга на ул."Иван Вазов".

Община Пазарджик вече взе решение двата паркинга, които ще останат без стопанин, да преминат към "синята зона" в града. Паралелно с това е открита и процедура за избор на наемател на зоната, като в сряда ще бъдат отворени внесените оферти от кандидатите.

В края на миналата седмица в Търговския регистър е вписано началото на ликвидация на четири дружества на Славчо Върбаков, като според адвокат Иван Църцъров, има и наложени запори на дяловете му.

"Явно човекът иска да ликвидира четири от фирмите си - той има повече. Възможно по най-различни причини, най-елементарната е, че не иска да има повече тези четири фирми", каза адвокатът.

Засега няма отговор дали това има връзка със закупуването на ЧЕЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
6
 
5
 
! Отговори
иво преди 6 години
Браво , пресечена е далаверата на БСП-то и Христо Ковачки да се докопат до чез , не че нямат хора там , дето надписвоха сметките и се изгавриха с нас по улиците !!!
234
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова се обърка, просто не знаеше какво се случва!
233
8
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Борисов, подавай оставката! Стига си мишкувал с тая Гинка. *** ти с еиска една красива зимна олимпиада пред Парламента.
232
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеца вика дръжте крадеца
231
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам руснаци да стоят зад Гинка, ако е така бесепарката Нинова нямаше да настоява за разследване на сделката. Ако пък наистина стоят руснаци, значи едно голямо браво на Нинова! Май само тя мисли за националните интереси.
230
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега последно нашите апаши сикаджии ли са или дори след 30 години грабеж са дребна риба на световната сцена и братушките пак на опънаха
229
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Информацията все още не е публично оповестена, предаде БНР.А това какво е, не ли публично чрез dnes.bg?Стига с тия fake news бе съграждани!
228
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пряка демокрация или военна хунта може да оправи България. По този модел , с тези политици и партиите като свински черва, няма как да се излезе от блатото - прелива се от пусто в празно. Лакърдии и крадене. На народа 30 години от същия театър не му омръзва. За това пряка демокрация - нещата да се решават на референдуми. Хората ще се научат. По села, по общини , по области,национални референдуми. И така като нямат власт , а само трябва да прилагат решения, всички тези суджуци ще се ометат
227
3
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
И още нещо. Вземаме ЧЕЗ, връщаме паркинги, сиреч, вземаме Кон, връщаме Кокошка. Алилуя, Борисов!
226
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България мразим всички успели българи - жалък факт.
225
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалният купувач са руснаците, с банка Славянски кредит и овшорни сметки и фирми.Руските потгъзници веднага да почват да хвалят кака Гинка като велик енергиен експерт.
224
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Р.Овч. няма ли го в тефтерчето?
223
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неин съсобственик е руско-грузинският бизнесмен Паата Гамгонейшвили. Той е председател на борда на директорите на базираната в Москва банка Славянский кредит. Доскоро беше съсобственик на Парадайз център в София, купен в края на 2017 г. от южноафрикански фонд за близо 253 млн. евро. Гамгонейшвили е свързан и с Евро Стар ООД, която гарантира 180 милиона евро от банков заем за сделката за ЧЕЗ.
222
6
 
11
 
! Отговори
До кога... преди 6 години
По принцип не харесвам Слави, но явно трябва да се появи на политическия небосклон нещо ново за да измете тая гмеч, която съсипва България и само граби.
221
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново лъсна руската намеса....Президента мълчи като бито псее :)
220
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата купувач според данните, които има на разположение Надзорният съвет на чешкото дружество в Прага, е предложила комбинирано финансиране от няколко източника - първо, собствени средства, след това банкови гаранции и накрая - почти половината, с кредити от офшорни фирми.Вачков допълни, че част от кредиторите на сделката са свързани с международното разследване за укриване на данъци Парадайз пейпърс. Една от въпросните офшорни компании е Score Trade, която участва със 67 млн. евро.
219
1
 
5
 
! Отговори
До 207 преди 6 години
ЕРП-тата работят в условията на законоустанове монопол, така е навсякъде, няма как всеки да си доставчик на ел. енергия да си пусне собствен кабел! Относно свободния пазар на ел. енергия, такъв в България има и той си действа. ЕРП-тата ел.енергия не продават - те осигуряват единство преноса.
218
1
 
1
 
! Отговори
до днес. бг преди 6 години
изключета най- после този анонимен или ко проследете кой е и на съд
217
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очквайте съвсем скоро, руснаците да скръцнат със зъби на Корнелия и тя да не обели и думичка повече за скандалната сделка.
216
0
 
23
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
Щом някакво инженерче купи кремиковци, съседите му разправяха по телевизията че било скромно момче живеело под наем на последния етаж в блока, никога не закъснявал с наема от 300 лева... та щом един обикновен българин си напазарува Кремиковци, що пък някоя леличка да не си дръпне едно Елекро Дружество, защото и тя е човек