Харис обяви Тръмп за заплаха за живота на жените

Тя се стреми към още едни телевизионни дебати с Тръмп
21 сеп 2024 08:25, Елка Василева
25
Харис обяви Тръмп за заплаха за живота на жените
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, която е претендентка на Демократическата партия за президентските избори на 5 ноември тази година, каза снощи, че се опитва да си издейства втора възможност за участие в предизборни телевизионни дебати с опонента си от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Същевременно тя обяви опонента си за заплаха за живота и свободата на американските жени, като предупреди, че той ще продължи да ограничава правото на аборт, ако се завърне в Белия дом, информира Асошиейтед Прес.

"Опитвам се да стигна до още едни дебати. Ще видим", заяви Харис по време на предизборна проява пред около шестстотин души в културния център "Коб Енерджи" в Атланта, щата Джорджия.

Единствените досега телевизионни дебати между Харис и бившия американски президент Тръмп бяха на 10 септември в студиото на "Ей Би Си Нюз". Преди това Тръмп имаше дебати в Атланта - в студиото на Си Ен Ен, с президента на САЩ Джо Байдън, който впоследствие се оттегли от кандидатпрезидентската надпревара и бе заменен на претендентската позиция на демократите от Харис.

Предизборната среща на Харис в един от ключовите за предстоящите президентски избори щати дойде дни след информацията на разследващата медия "ПроПублика", че две жени в Джорджия са починали, след като не са получили необходимото лечение след усложнения вследствие на приемането на хапчета за прекъсване на бременността, посочва АП.

Подобни смъртни случаи са не само предотвратими, но и предвидими благодарение на законите, прилагани след като Върховният съд на САЩ е отменил решението по делото "Роу срещу Уейд" (обявявайки, че конституционното право на аборт, поддържано в продължение на почти половин век, вече не съществува), отбеляза Харис.

Независимо от разпоредбата за шестте седмици, която позволява аборт в ранна фаза на бременност с цел да бъде запазен животът на майката, според опонентите на въпросното решение то е създало опасност от объркване сред лекарите за това дали имат право да осигурят лечение на жените.

"Добра политика, логична политика, морална политика, хуманна политика ли е да обявим, че здравен работник ще започне да оказва необходимата здравна помощ само тогава, когато ти си на прага на смъртта?", попита Харис в Атланта.

На втора своя предизборна проява снощи, в столицата на щата Уисконсин - Мадисън, тя припомни историята на Амбър Търман, която е решила да направи аборт, когато е забременяла за пореден път.

"Тя беше планирала своето бъдеще. Тя беше обичана. И тя щеше да бъде жива днес", заяви вицепрезидентката на САЩ по адрес на Търман, която е чакала над 20 часа в болницата за рутинна медицинска процедура, с която да се премахне тъкан след приема на хапчета за предизвикване на аборт. Жената развива сепсис и умира.

Според Керълайн Лийвит, говорителка на предизборния щаб на Тръмп, при положение че законодателството на щата Джорджия допуска изключения от действащия закон, "не е ясно защо лекарите не действат в защита на живота на майките", посочва АП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от САЩ
Шериф застреля окръжен съдия в щата Кентъки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 53 секунди
феминистка, тая не трябва да стъпва до власт, това е мания и убийства
22
0
 
0
 
! Отговори
СалмонЕЛКА гнюз преди 2 минути
Каква поредна трансатлантическа драма,драги зрители... Поредния нечленоразделен истеричен кикот на Кома-Ла Психарис е ексклузивна тема в жълтокафявия донос.бг и СалмонЕЛКА заслужено взема наградата за бот на уикенда и грант от 50 гривни.Честито на печелившата домашна птица,наричана нежно на разговорен език "ми$$ирка" :)
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Че те тея двете умрели след като взимали хапчета за аборт, което значи, че ако те правеха аборт щяха да са живи, демек Тръмп е прав и всъщност Харис е заплахата за живота на жените. Тая май е пo-npocта и от Байдън. Има доста начини жена да се предпази за да не забременее и ако не може да мисли преди да си вдигне краката то няма право да претендира обвинява другите след това че ограничавали правото и на аборт. Аборта е убийство, а Харис е подстрекателка за многобройни такива
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
до 20 нов погром над Белия дом ?, кога е имало погром над белия дом, или се бъркаш с конгреса. хахаха тея дето ви пишат опорките де ги намират ве
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
Английскио ПМ от индийския Калакутишски район бе председател докато за последен път се озъби по пешаварски
18
2
 
1
 
! Отговори
КАМАЛА-ПРЕЗИДЕНТ! преди 24 минути
Отчаяният вой на русо.робите срещу Камала няма да спаси осъденият от Американския съд за финансови измами кл. оун Тръмп. Камала е тази, която ще спаси не само Украйна, но и Човечеството. Американците трябва да очакват нов погром в сградата на Белия дом, организиран и предвождан, както преди, от Тръмп, но този път няма да му се размине...
17
1
 
1
 
! Отговори
олелееее преди 26 минути
обяваки Тръмп за заплаха за живота на жените, тя автоматически съсипва хирурзите реформатори на човешката полова система чрез дехуйиране и репичкотунелиране, с което хвърля дефакто в паника всички на които с теслата им е дялната цепката.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
А аз обявявам Харис за заплаха за живота на всички живи същества на планетата.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
При победа на Харис си купувайте йод таблетки, че ще стане напечено
14
6
 
1
 
! Отговори
Наздраве с Lysol преди 45 минути
Какво искате от човек, който призовава хората да пият Lysol u Dettol срещу Коронавирус? И такъв, който съвсем уверено твърди, че имигрантите ядат домашни любимци? Рижавият клоун може да имаше известно предимство пред Байдън, но срещу Харис няма шанс. А ако е толкова добър защо отказва втори дебат с нея? Защото го е страх и тя ще го разпилее!
13
2
 
3
 
! Отговори
Пиндостански психо- преди 48 минути
лози заподозряха, че Камала развива синдрома на самозванеца.
12
1
 
8
 
! Отговори
!!! преди 54 минути
Откак жените надигнаха глас и поискаха равнотравие с мъжете -света се обърка! Женското животно ИМА определена роля, мъжкото също! Нека всеки си върши работата за която е "проектиран"
11
2
 
7
 
! Отговори
Кискискис преди 1 час
ТА па нар ка!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тия са издънили помещението за отглеждане на грухтящи домашни животинки.
9
2
 
12
 
! Отговори
Животновъд преди 1 час
Ако кискащата се камила победи , значи е дошъл краят на Кравария ! Там вече не останаха "великите" каубои и стрелци , които установяваха "демокрацията" в САЩ. Робите взеха властта и имаха президент ( Обама) . Сега останалата *** от всичките краища на света се е засилила да качва една мижава индийка за президент ! Че каква държава е това ? Аааа, те бяха щати , а не държава. Е, да им е честита камилата - най-много да ги наплще след изборите.
8
2
 
19
 
! Отговори
Либерастия = измет преди 1 час
A Харис е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. За Европа със сигурност
7
1
 
17
 
! Отговори
@ преди 1 час
Камилата жена ли е ?
6
2
 
13
 
! Отговори
Айляк преди 1 час
Индианката Харис...пърдън, *** индийката почна с просто.тиите си. И това още в предизборната кампания. Какво ли ще е, ако случайно кафевото нящо стане президент? Не ми се мисли, мани...
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бандата която дърпа конците на Пинджаби мъпет е заплаха за живота на едноклетъчно ниво!
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да не сте близнаци?