Провериха яз. "Асеновец", ще закъса ли Сливен с водата?

Министър Димитров инспектира язовира
15
Провериха яз. "Асеновец", ще закъса ли Сливен с водата?
Снимка: БГНЕС
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров провери състоянието на язовир "Асеновец", от който Сливен се снабдява с питейна вода. 
 
В момента язовирът е с наличен полезен обем от 5,858 млн. куб. м, а на ден се ползват около 18 хил. куб. м за нуждите на града.
 
"Асеновец" е един от язовирите, за които миналата седмица Висшият консултативен съвет по водите в МОСВ обяви на извънредно заседание, че са с обем под 50%. При проверката вчера нивото на язовира беше леко понижено – от 28,3% от общия обем преди седмица на 27,87% сега.
 
По време на инспекцията вчера Емил Димитров, директорите на Дирекция "Управление на водите" в МОСВ Илияна Тодорова и на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева проследиха и спазването на режимния график за използване на водите на "Асеновец", определен от министъра за всички 52 комплексни и значими язовири за февруари. 
 
За осигуряване на водоснабдяването на града са включени алтернативни водоизточници от подземни води. Във връзка с неблагоприятната метеорологична обстановка е възможно да се премине към по-ограничено водовземане от язовир "Асеновец", като осигуряването на питейна вода ще бъде основно от алтернативните водоизточници от подземни води.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това откога го говоря, еваларка на Ревизоро. Отиваш, гледаш, има ли вода, няма ли. Качваш се на джипа и обикаляш, за какво да седи министъра само в кабинета си като цвете в саксия. Взимаш си един тефтер и си записваш - тука има, тука нема. Това е. Другото е шменти-капели на документи да те лъжат.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имало е и по-сушави години, но язовирите не са били толкова празни!... има нещо гнило в тая история
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
освен шведите, които не плащат вода, колко се губи по старите водопроводи?... ще направят на перник тръбите, но цяла България е с тръби от бай тошово време... истинска държавна безотговорност и некадърност
10
1
 
12
 
! Отговори
Kuncho преди 4 години
За да има достатъчно вода е необходимо да се накара един етнос да плаща.Не зная колко водомера успяха да им монтират, камо ли да ги накарат да плащат.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поради естеството на преобладаващия етнос в Сливен разхода на вода не е важен щото е малък,хигиената не е приоритет.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ще закъса.Вода няма.Всичко е в божии ръце.Ако има дъжд и сняг ще има.
7
4
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Кои вецове, бе, драги ми смехурко? Язовири, захранващи само малки райони и села и нищо друго, са празни... Месеци наред- абсолютна суша. Реки- пресъхват. Имаме вила до едно село, близко до Трън с малка рекичка до къщата- реката я няма вече, ама капка вода няма...
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да закъса и Сливен- тотална суша месеци наред. До вилата имаме малък язовир- частен, с цел поливане на посеви и оранжерии. Абсолютно празен в момента за пръв път от 50 години. Положението е много страшно. Дано падне още един голям сняг и язовирите ще се напълнят. Призив към всички стари блокове- оправете си водопроводите, загубите са огромни. Не търсете вината в другите, търсете я в природата и себе си. А ние сме отговорни са климатичните изменения.
5
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ще се превърне ли язовир "Асеновец" в поредната кандидат площадка за вносни отпадъци- така би трябвало да ес именува статията
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешното е когато някой министър супер спец ходи лично да проверява нещо. Излиза, че ако не е заради медиите не вярва на екипа който той сам си избира и назначава.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Стабиуни сме. Президенто лъже за кризите в Боколандия. Вода има , ама за вецовете на Доганя и Пеевски. Гешефт имитира работа и вместо да задържи Божков , го оставя да избяга и да вдига пушилка. А народът търка билетчета и възхвалява Тиквата
2
10
 
11
 
! Отговори
сливналия преди 4 години
Сливен никога не е закъсвал с водата. Помпените станции покрай Тунджа са достатъчни и без язовира.Всичко останало е внушения.
1
9
 
7
 
! Отговори
доц. Лайничков преди 4 години
единственото работещо решение е да се инсталират пречиствателни станции в *** на всеки гражданин- ппикаеш и създаваш вода за пиене, лесно и просто, не е скъпо, в космоса го правят