От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба

Майката платила 21 лв. глоба, посъветвали я да подаде жалба
12 фев 2020 12:01, Анисия Иванова
110
От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба
Снимка: БГНЕС

Родители от Варна алармират, че им слагат скоби на автомобилите, когато прибират децата си от училище. Наталия Шулика, чийто деца учат в Музикалното училище на центъра на града, разказва за случая от първо лице.

Вчера, докато чакала трите си деца, седейки в автомобила си, видяла как служител на "Синя зона" слага скоба на колата й.

Въпреки обяснението, че автомобилът не е паркиран, а е в престой, защото шофьорът е в колата, служителят на "Синята зона", заявил, че това няма значение.

"Както всеки учебен ден, спрях пред училището на трите си деца, за да ги изчакам да излязат. В момента, когато излизаха, служител на синя зона слиза и ми слага скоба. Аз отворих врата и го попитах: "Какво правите?“.

Той дори не отговори. В този момент се събраха и други родители, които видяха безочието. След това платих глобата, но исках да напишат в протокола, че съм била в колата. Казаха, че не можело, нямам право на възражения".

Майката платила 21 лв. глоба, разказва тя в личния си профил в социалната мрежа, пише "Фокус".

От своя страна от "Синя зона" – Варна коментираха, че според наредбата, ако автомобил е спрял в Синята зона и шофьорът е в автомобила си, пак трябва да заплати такса.

Въпреки това от дружеството посъветваха майката да подаде писмен сигнал, за да може случаят да бъде разгледан и служителите да дадат обяснение. Оттам допълниха, че това е първият подобен сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На руснаците трябва да се вземат книжките, щом не знаят правилата за движение по пътищата.Те си мислят, че това е тайгата на руския Гулаг !
16
2
 
11
 
! Отговори
Безкомпромисен преди 4 години
До кога ще ни управляват отрочетата на комунистите?
15
5
 
19
 
! Отговори
... преди 4 години
Зоните са за платено паркиране. Не за платен престой. Навсякъде за озверели хиени! Оня ден в Стара Загора ми запиха глоба за времето, докато отида да си пусна левчето в машината и се върна до колата. половината ми платено време мина в разправии да ми отменят глобата.
14
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осъзнайте се малко, в колата била, било престой. Аз цял час мога да си вися в колата и да кажа, че съм в престой, ама не съм паркирал. Дефиниция по ЗдВП: "ППС е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници", а не да ми висиш 10 мин да чакаш някаква пиклa да се качи в на мама колата. Престоят е до няколко минути, капиш? За глоба си. Толкова. А лаещите долу, защитаващи някаква пpъдлa, да прочетат законовите дефиниции за паркиране и престой.
13
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната балканска *** която си мисли, че за нея правилата не важат защото "еди си какво".
12
14
 
15
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Има си закони и има разлика между паркиране и престой. Жената си е била в "престой" както се описва в закона. Безумно е да не можеш да спреш в центъра за престой !
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Описано е едностранчиво. Жената може да лъже безугледно, може да се е държала предизвикателно, обидно към служителя и най-напред може да е паркирала нарочно на това място за да дразни. В България стана национален спорт да дразниш и провокираш нормалните работещи хора.
10
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
........ изпълнения на Варненска общинска полиция са известни.Само дето заобикалят мутренски джипове а са настървени към обикновените гражданки.*** НЕЩАСТНИ.
9
23
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мила нагла квaчко, чакаща отрочето си пред училище, за глоба си. Толкова. Докато ти си седиш "в престой", аз искам да спра и да си платя, но не мога, защото ти си от тия дето винаги "спирам за малко". Айде марш, бе! При повече от 2-3 минути престой, винаги в цяла България слагат скоба. Толкова. Искаш закони, ама да не важат за тебе, нали? Искаш ред, ама да не го спазваш, нали? Ти си само за малко, забравихме, прощавай. Нагла мъpшa.
8
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
До 1 Ти книжка имаш ли бе ***? Има разлика между паркиране и спиране за престой. Шайката на гроб реже яко
7
14
 
20
 
! Отговори
rzone преди 4 години
А дали щяха да си счупят краката децата ти, ако бяха походили 300 метра? Вие ако можехте и с колата щяхте да влезнете в училището, да не би да походят малко децата.
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато си спрял на светофара също могат да си сложат скоба ... абе у варната трябва да се внимава
5
12
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Тя е била в колата бе ***.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи от знака. Ако е с една черта, разрешен престой и платено паркиране. Ако е с две черти на кръст, платен престой и паркиране.
3
8
 
12
 
! Отговори
Пълно преди 4 години
Безумие!
2
6
 
17
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Въй, голям глад е зимата на морето :)
1
20
 
22
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Щом нарушавате закона, естествена че ще Ви глобяват !!! Ще оставите колата на разрешено място !!! Точка !!!