От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба

Майката платила 21 лв. глоба, посъветвали я да подаде жалба
12 фев 2020 12:01, Анисия Иванова
110
От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба
Снимка: БГНЕС

Родители от Варна алармират, че им слагат скоби на автомобилите, когато прибират децата си от училище. Наталия Шулика, чийто деца учат в Музикалното училище на центъра на града, разказва за случая от първо лице.

Вчера, докато чакала трите си деца, седейки в автомобила си, видяла как служител на "Синя зона" слага скоба на колата й.

Въпреки обяснението, че автомобилът не е паркиран, а е в престой, защото шофьорът е в колата, служителят на "Синята зона", заявил, че това няма значение.

"Както всеки учебен ден, спрях пред училището на трите си деца, за да ги изчакам да излязат. В момента, когато излизаха, служител на синя зона слиза и ми слага скоба. Аз отворих врата и го попитах: "Какво правите?“.

Той дори не отговори. В този момент се събраха и други родители, които видяха безочието. След това платих глобата, но исках да напишат в протокола, че съм била в колата. Казаха, че не можело, нямам право на възражения".

Майката платила 21 лв. глоба, разказва тя в личния си профил в социалната мрежа, пише "Фокус".

От своя страна от "Синя зона" – Варна коментираха, че според наредбата, ако автомобил е спрял в Синята зона и шофьорът е в автомобила си, пак трябва да заплати такса.

Въпреки това от дружеството посъветваха майката да подаде писмен сигнал, за да може случаят да бъде разгледан и служителите да дадат обяснение. Оттам допълниха, че това е първият подобен сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
18
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Да, трябва да си платиш. *** не обича да плаща бе, той е "само за малко" спрял бе. Защо да плаща?!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"аз утре ако си паркирам кемпера за седмица в центъра на Варна и си стоя в него, дали ще се води престой"По логиката на тая от статията ще се води...
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Има си текст в закона, който обяснява кога е престой и кога е пракиране. Взеи го прочети.
34
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се научите да спазвате правилата, като си платите няколко пъти ще ви дойде в празните глави балкански.
33
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Значи, ако ми текне кръв от носа , и отбия за 10 минути трябва да си платя, така ли? Отделно тези зони се направиха навремето, за да се събират пари и да се строят подземни паркинги за да се облекчи трафика. Мина една декада и няма и един построен, само се гушат фирми , а те си плащат на тиквата
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега прегледах гугъл мапса и във варна наистина зоната е обозначена със знак забраняващ паркирането, а не спирането ... хм, там наистина са много гладни явно :) и за това слагат скоби на всичко. Наталия Шулика, както и всички останали граждани на този град, ядат дървото :)
31
2
 
7
 
! Отговори
Sashkodg преди 4 години
Направо да ги скобират преди да са решили да паркират.То си е чисто мисло-престъпление....
30
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво значи, щом е била в колата, значи е престой.... аз утре ако си паркирам кемпера за седмица в центъра на Варна и си стоя в него, дали ще се води престой
29
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32И ко? Много си голям, а? Селянин.
28
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един такъв уставен *** със скоба, както се беше навел да я слага, ми гръмна гумата поради дефект, като се отплесна скобата и му напълни устата със зъби. Смених си гумата, все там си спирам, ама той явно е трудоустроен другаде.
27
13
 
4
 
! Отговори
Маде ин Варнъ преди 4 години
Привижда ли ми се или да. Онази паркирала некъдето трябва, стояла вътре за да претендира, че е престой, а за капак некъв варненски негражданин и турил скобата докато тя била в колата. Единствения град в България е София, това е!
26
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От такива госпожички, каращи лигавите си деца на училище, постоянно гаражите ни са запушени. Защото било за малко, само за 5 минутки, ама по цял ден... Разбира се, взехме мерки и се научиха да не "престояват" по този начин. Паякът, 100лв. глоба и кой откъде е- ходи си търси колата. Няма къде да паркираш, следователно не ходиш с кола. Точка. Наглата дама не е била в престой- долу са написали дефиницията. Тя най-нагло си е чакала в колата- това не е престой, а паркиране.
25
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се научите да спазвате правилата балкански селяни. Малко по малко ще се научите и евентуално ще се превърнем в нормална европейска държава. Ама докато има такива селянки, които си мислят, че могат да правят каквото си искат защото разбираш ли не било кой знай какво няма да стане.
24
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някаква смръдла решила да спести 20 лева на месец и сега реве на умряло.
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте говорили глупости ... знакът на улицата казва всичко.Не знам по варна какви знаци слагат, но в Сф (както и навсякъде по Европа) се поставя знак В28 и се заплаща само паркирането, но не и престой.
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Служителите от общината след това да не се оплакват защо са ги били,първо те не знаят правилника ,а ги назначили да слагат скоби ...
21
6
 
22
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Къде спирате във Варна за престой - ако искаш да си бръкнеш в носа, да си извадиш нещо от багажника или да говориш по телефона? Трябва ли да се плаща за това?
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БезкомпромисенЗащо бе? Защото ви карат да спазвате правилата ли? Ужас.
19
14
 
16
 
! Отговори
Drake преди 4 години
Да сложиш скоба на автомобил със шофйора вътре мисля, че е изсилване. Не съм сигурен точно как стои въпроса законово, но смятам, че жената има смисъл да си потърси правата законово(ест няма да го направи щото поста във фейса е по-лесно).От друга страна е хубаво да се замисли и тя как като седи пред училището не задръства трафика там. Защото не е само тя. Преди години децата как ходеха сами. Може да се организира за всички да е ок, но държавата я няма.
18
8
 
19
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Определено, има закон и дефиниция за престой, които госпожата е нарушила и е ПАРКИРАЛА автомобила си. В коментар 17 е написана дефиницията за престой. Това, че си вътре в колата, не значи, че тя е в престой. Ограмотете се. За глоба е 100% и биха я наложили навсякъде. Айде *** спри в Европа в центъра на голям град за престой да гледаш как ще си отнесеш глобата. Синдромът "аз само за малко, не преча на никого".