В час по история: Пистолет изпадна от джоба на учител

Случката - в силистренското основно училище "Иван Вазов"
15 фев 2020 15:15, Петя Славова
35
В час по история: Пистолет изпадна от джоба на учител
Снимка: БГНЕС

Пистолет изпадна от джоба на 59-годишен учител в час по история. Това се е случило в четвъртък в силистренското основно училище "Иван Вазов" пред очите на петокласници. Ученикът, който първи забелязал оръжието, подал сигнал на тел 112.

Установено било, че пистолетът е боен, бил е зареден и законно притежаван. Оръжието вече е предадено в МВР. Според информация на Нова тв учителят имал три оръжия.

Преподавателят отказа да застане пред камерата ни, но разказа, че трябвало оръжието му да мине на проверка след края на занятията, защото е бивш служител на МВР. Сложил го в джоба си, защото се притеснявал да го остави в колата.

"Бях в отпуска. Разбрах по телефона за станалото. Пистолетът е видян само от 2 деца. По думите им учителят е поставил оръжието на стола и седнал. До този момент преподавателят изпълняваше коректно задълженията си", разказа директорът на училището Росица Трендафилова. И допълни, че мъжът сам е решил да напусне работа.

Зам.-кметът на Община Силистра Мария Недялкова поясни, че контролът в училищата ще бъде засилен. Директорът на полицията в Силистра е разпоредил проверка. Директорът на училището също. Родители и учители са шокирани след случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Цветан преди 4 години
Учителят нито е носил превантивно пистолета, нито пистолета е бил зареден, а просто е имал пълнител в пистолета. Аман от кухи лелки и ***, които коментират и са в "шок" :)Бил е с личното си оръжие, законно притежаван пистолет в училището, по невнимание е изпаднал пистолета, голЕмо чудо станало. Поне са имали мъж за учител, сега ще отиде някой ***, на който ще му пада лака за нокти от джоба.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиляди цивилни имат право да носят, и носят оръжие. Някои дори не се и крият, законно е. Учителят може и редовно да го е носел, но сега нещо се е разсеял, факта че само 2 деца са видели говори, че е действал халднокръвно и внимателно, не го е размахвал. Можеше и да не се разбира за случая, както и за другия с пийналата учителка, но медиите нали са ни жълти и целта им е да дезинформира та зрелищата са в повече.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога да приема, че учител законно притежава боен пистолет, но не мога да приема, че го носи зареден в клас.
25
0
 
6
 
! Отговори
с-в преди 4 години
Най-после: даскал с пищов във клас !!! Щото преди години в софийска гимназия някакъв пубер (син на известен наш спортист) се бе прострелял с ЛИЧНИЯ СИ ПИСТОЛЕТ пак в класната стая ... Така че нищо ново под Слънцето... (И кво стаа с тоа енциденд???)
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контролът , редът и дисциплината в училищата може да се засили само от професионалисти ,работещи в лицензирани фирми за охрана.Не ми се скицират примери как един арогантен, псуваш пазач с ТЕЛК предизвиква агресивно поведение и тества нервите на ученици и външни лица.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят може да бъде разгледан от две страни поне.1.Негативно, като нещо много лошо и противозаконно. 2.Положително.В резултат на многото масови убийства в училищата на САЩ, на учителите им бе предложено да носят прикрито оръжие за да могат да защитят евентуално своите възпитаници.
22
1
 
7
 
! Отговори
МддМ преди 4 години
Нормално..Урока е по история.., искал е да им преподава нещо за 90-те години и го онагледиБраво на новаторският подходОчакваме..прогресивна учителка..по биология. ...да покаже...щъркела как се вика
21
2
 
7
 
! Отговори
Съчувствайте, бе! преди 4 години
Защо пък да не вземе превантивни мерки човекът?Малко ли са напердашените учители? Всеки има право да се защити.
20
0
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Значи гумени полови членове може в Четвърти клас на училището, а пистолет не може !!!
19
3
 
13
 
! Отговори
Даскал Колю преди 4 години
Само от последните три дни: Учителка, употребила алкохол, но не е била на работа, напусна работа, учителка ударила ученик / което не е доказано/затова, че някакъв пикльо се правил на мъж, напусна работа, учител по история, който носел законното си оръжие в час, напуснал работа.... Хайде ***, че ставай учител за смешни пари!
18
2
 
17
 
! Отговори
Цветан преди 4 години
Голямо чудо станало, че паднал пистолета на учителя. Зареден не значи с патрон в патронника, просто пълнителя е бил пистолета. Повечето от бащите родители не са ходили в казармата и са виждали пистолет по телевизията, за това са се изплашили и са в шок. Аман от ***!
17
6
 
8
 
! Отговори
Пипи дългото чорапче преди 4 години
Защо са назначили бивш полицай?Има много безработни учители,или след пенсия му трябва работа?Училището е с българчета.Апропо,защо ми изтрихте коментара за питейната вода в Силистра?Там наистина,както и в Добрич плащат най висока цена на водата.Проверете!
16
2
 
18
 
! Отговори
Не укорявайте човека преди 4 години
Само помислете за колко нападения над учители четохме през последната година. Те търпят физическо насилие и е само въпрос на време някой разбеснял се и убеден, че е недосегаем, да причини и нещо фатално на поредния даскал, който се е осмелил да направи забележка на индопакистанче, пеещо, крещящо или играещо кьочек в час.Затова този учител е препасал пищов като четник, тръгнал на битка с башибозук. Сливен е това, демографската картина там е екзотична.
15
0
 
1
 
! Отговори
Колю Джамбаза преди 4 години
Тоя филм съм го гледал - туй е Джокера 2
14
1
 
6
 
! Отговори
Русия преди 4 години
"Преподавателят отказа да застане пред камерата ни," Айдя бя!
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Умните ,,му обяснения не допринасят с нищо,напротив утежняват положението му.
12
4
 
5
 
! Отговори
факт преди 4 години
който не знае и не слуша БУМ!!!
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъже ушевия.
10
7
 
5
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
обяснението щеше да е правдоподобно, ако не беше тръгнал със зареден пистолет.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е трябвало да напуска.