Вандали срещу тол системата: Резнаха с флекс камера на "Бункера"

Съоръжението е изрязано през тази нощ
19 фев 2020 09:50, Александър Попов
294

 Снимка: Забелязано в София/Facebook

 
Вандалски акт предизвика неодобрение в социалните мрежи. Рано тази сутрин служители на тол управлението са констатирали, че камерата на пътя към Бистрица, в района на "Бункера" не работи.
 
От кадри на потребители се вижда, че стойката е била разрязана, а стълбът е "полегнал" край пътя. 
 
Най-вероятно е бил разрязан през нощта с флекс.
 
Полицията е уведомена за вандалския акт, а по камерите ще се установява кои са последните преминали коли.
 
Пътят към Бистрица е един от тези, които предизвикаха недоволство сред живеещите там, тъй като има неяснота дали ще се глобява заради липса на винетки.
 
В края на 2018 г. бе постигнато споразумение хората, които живеят в Бистрица и Железница да не плащат винетки, но със старта на тол системата казусът отново е актуален.
 
Тази сутрин от АПИ увериха, че в първите дни няма наложени глоби на живущите в тези райони, както и тези отвъд Северната тангента. Жителите в тези населени места заплашиха с протест, като една от мерките е да се затворат пътищата през този уикенд през Бистрица и Панчарево, което ще блокира подстъпите към Самоков, Боровец и околните села, които са предпочитана дестинация за пикник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха Ха ХаПоредния клакьор на герп!!!А как ще коментираш отлагането на страта на системата и "клякането" на "управниците" пред зърнарите? Зърнарите май управляват... И кой да набутаме? Ами бай Пешо с Астрата! Той има пари! А зърнарите са беднички. Нямат пари за най-новия джип от 300 бона...
214
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Чехия и Унгария навигацията ми се счупи да предупреждава за камери за скорост и за усреднена скорост, още от границата те гледат за винетка.. В сръбско са ТОЛ такси за магистралите, ама никой не мрънка. Пътищата им са като от масло, не усещаш нищо. Ама това нещо се прави с ПАРИ!
213
2
 
6
 
! Отговори
Катаджия Сурвакар преди 4 години
Тея си мислат че ще карат без проверки .Ми да сложат кола на кат там да ги глобява наред .
212
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай са хжанем на бас че ще ги намерят .Всеки флекс реже по различен начин .
211
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива с флекса им режа ръцете директно на място .Да доказват после че не е било при самозащита .
210
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Саше, къде го видя това неодобрение, бе сладурче?Навсякъде е щура радост от този акт на ВЪЗМЕЗДИЕ!!! Браво на момчетата!!! И нещо да те светна, Сашко! Този стълб за 100 хил.лева е отрязан с ъглошлифовъчна машина или ъглошлайф! "Флекс" е марка електроинструменти.
209
9
 
1
 
! Отговори
toto преди 4 години
само четирите камери са 80К. Имаме стълб, записваща камера за охрана, окабеляване, работа по възстановяването.. Та уважаеми режещи стълбовете селяни, цената за възстановяване си е точна. Ама иначе са смели селянчетата, признавам ги. В момента сигурно им гледат ухилените физиономийки на мониторите в полицията
208
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО
207
7
 
5
 
! Отговори
Селяни Тъпи преди 4 години
*** монтирай един стълб бе отворен .Знаеш ли колко бетон и какви болтове са слагат тъппакко .И знаеш ли колко труд от колко хора се полага за един стълб с кабели и камери .Ти крушка не си сменял на улично осветление тръгнал да ми пише че било работа за пет минути. За пет минути *** мога да опънна селската кухатта лейкка.
206
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малее ако това се случи в Англия не им мърда затвора и глоба колкото един самолет .Как ще режат държавна собственост и то поставена за контрол .Майкка жии деййббба сеелсска без винетки няма да карате селянни .Купил си кола винетка не плаща селянина ама работи в София и си ходи на село с кола.Пеш си ходете селянни *** .
205
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Готин... да се оценява на око от държавен служител щета от 100 000 лв. е пълна глупост. Този стълб се възстановява за два часа, без особени разходи. Съоръжението едва ли е унищожено безвъзвратно.----- Значи да се оценява на око от държавен служител, е глупост (макар че той най-вероятно е направил справка), а това, че ти на око реши, че съоръжението едва ли е унищожено безвъзвратно, това е много умно?
204
1
 
11
 
! Отговори
82791 преди 4 години
Няма вандалски акт, нито номерца и врътки. Просто едни калинки, които са доведени от някъде си, са писали тестовете, а други като тях са ги приели. Дори не са отворили картата на София да проверят градският транспорт до кои точки отива. Щяха да видят, че в рамките на Софияя е и резиденция Бояна и огромен отрязък от Нацинолания парк Витоша с къщи. Ако не беше тази ясна и недввусмислена изява на гражданското недоволство, никой нямаше да праща глашатаи да оповестят, че няма да се плащат тези такси.
203
2
 
6
 
! Отговори
Електричар преди 4 години
Камерите от този клас са къпи може да струват 90 000лв .(ама не ги крадете ,че няма къде да ги продадете)
202
3
 
5
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
До леле малеПреди избори им е обещано ,че ще са без винетка въпроса е принципен.Трябва обаче да се има впредвид ,че това може да е номер-активно мероприятие на някой от АПИ за злепоставяне на ГЕРБ
201
7
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМА ВИЕ НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТА ДА СЕ РАЗКАРВАТЕ С КАРУЦИТЕ СИ БЕЗ ПАРИ ПО ШОСЕТАТА НА БЪЛГАРИЯ ,БЕ....!!!!!?????МНООООГО Т.Ъ.ПИ СЕЛЯНЧЕТА СТЕ!!!НЕМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ!!!ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ , БЕ.......НЕМА ЛАБАВО!
200
0
 
10
 
! Отговори
Гегата преди 4 години
Тия по техния край са вече легенда за поколения напред. И след сто години ще ги черпят в кръчмата и ще викат тоя е правнука на Киро* Флекса (всяко съвпадение на имена и събития е случайно и е литературна измислица).
199
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще ни одръстат 100 хил лева за заварката на стълба . Правителството винаги печели срещу гражданите .
198
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая работа е свършена само от глашатай!
197
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно трябва да се определят със закон ясно границите на София.
196
0
 
11
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
И обикновена прашка ще свърши работа,но по красиво ще е с въздушна пушка 5,5