КПП-та блокираха селото, в което избяга мъж с коронавирус

Утре РЗИ ще тестват контактите на мъжа
14 апр 2020 19:00, Нели Христова
44
КПП-та блокираха селото, в което избяга мъж с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Полиция и жандармерия блокира гурковското село Паничерево, след като днес 58-годишен мъж с коронавирус избяга от болницата в Стара Загора и се прибра в селото с такси, съобщиха bTV и БНР.

Пациентът бил транспортиран в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" на 11 април вечерта. Той е бил с изявени симптоми на коронавирусна инфекция и множество съпътстващи заболявания. Мъжът бил приет за активно лечение и след извършени изследвания е доказано заболяване COVID-19. Днес обаче пациентът избягал от здравното заведение и с таксиметров автомобил се придвижил до село Паничерево, където бил заловен и върнат в Клиниката по инфекциозни болести.

За да се предотврати разпространението на заразата, в момента са изградени КПП-та от четирите страни на Паничерево. Утре екипи на Регионалната здравна инспекция ще тестват контактните с беглеца хора.

Беглецът е един от петимата жители на селото, които са с положителни проби за вируса, потвърди кметът на селото Атанас Граматиков.

По думите му, вече е издирен и таксиметровият шофьор. Кметът допълни, че е трудно да се обясни на ромите в селото опасността от зараза, както и да се ограничат контактите по между им.

Граматиков посочи, че се прави всичко възможно да се ограничи заразата в селото - днес отново е пръскано с дезинфекционен разтвор, раздадени са 500 маски, и гелове за дезинфекция.

„В момента девет жители са под карантина. Очаква се по Великден да се завърнат и други хора, живеещи в чужбина“, коментира кметът на Паничерево.

Върнатият в болницата пациент е в добро състояние, въпреки че е с тежка форма на диабет и глухота, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Той обясни, че мъжът е успял да избяга през амбулаторията за преглед на пациенти с носителство на коронавирус около 8.30 ч.

Предстои в следващите дни да му бъде направена контролен тест за това дали все още е носител на COVID-19 заяви проф. Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Абе, къде се покри БХК, да не емигрираха в Хелзинки, че няма кой да защити брата ***?А Бат Гойко що не си защитава електората, утре кой ще гласува за него, а?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
загражда се селото никакво излизане и след два месеца се проверява за антитела който оцелее тия без доктор ще ги лекуваме
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:-)))Lov na kalinki i svetulki...:-)))
31
0
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Да ти кажа как е излязъл от болницата. Инфекциозното е в района на болницата, но граничи с един автосервиз.демек в края. Близо до отделението е психото и има още един изход освен този с бариерата. Та на този изход всеки може да излезе, или да влезе. Бариера никога не е имало. На другия, където има бариера няма охрана. Те това е.
30
0
 
9
 
! Отговори
От троян преди 4 години
Ако още не са го били, да го бият! Задължително!!!
29
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да са отстреля!.."Беглецът",четвърти сезон..
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо никой не си задава въпроса,как от инфекциозно отделение си тръгваш като герой посред бял ден,минаваш през половината болница и си хващаш такси.Сигурно докторите и сестрите тогава са пляскали.
27
0
 
14
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Вие сте интересни нищо няма да му направят даже и глоба няма да му наложат, той има права.Виж ако ние отидем до парка и с маски ще ни глобят.Това са двойните стандарти за различните граждани на държавата.
26
0
 
12
 
! Отговори
Рус Швед преди 4 години
Щом са замесени зелените шведи тука работата е лоша.Да плашиш зелен швед с коронавирус е като да плашиш куче със салам .Няма оправия !
25
0
 
12
 
! Отговори
Те4о преди 4 години
И какво ще бъде наказанието на мургавелката? Като имате на предвид, че може да е застрашил няколко живота?На това се вика опит за убийство!
24
0
 
8
 
! Отговори
Що само контактите? преди 4 години
И фасунгите!
23
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
Населението в това селище е изключително агресивно. Като се започне от продажбите на гласове повече от четвърт век, мине се през редовни масови мелета в кръчмите и се завърши с двойно убийство при едно от тези мелета.
22
1
 
27
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
''Кметът допълни, че е трудно да се обясни на ромите в селото опасността от зараза''-ТОВА Е ГОРЕ-ДОЛУ КАТО ДА ОБЯСНЯВАШ НА ЖИВОТНИТЕ ОТ ЗООПАРКА!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е чул, че трябва да стои в болницата.
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже призовавате да не се спазват мерките, сега мургавелите ще ви заемат леглата в болниците, а вие ще си чакате реда в къщи или пред клиниката.
19
2
 
12
 
! Отговори
! преди 4 години
Обяснението е много просто! В Бургас в Комлука се пробваха една вечер да им обяснят като на хора. Сутринта БМБ-тата обясниха на махалата, имало акция за респектиране разправят...
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избяга, та избяга. Никой не му е казал изрично да изчака, затова той илязал и си хванал такси.Вие го обърнахте на екшън някакъв...
17
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жителят заболял от covid-19 толкова вярва в Бойковото здравеопазване, че е предпочел да се лекува чобанската на къшлата, хаха. За тези които не знаят- чобанскотото лекуване се изразява в заливане на индивида с ледена вода, и завиване в черга
16
2
 
13
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
Това село под похлупак ли е, басиии и пародията и цирка и чудото му?
15
4
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
В крайна сметка ако вируса/ако го има/ е толкова смъртоносен, защо Премиера обикаля със джипарата като простинал конЬ?!