Протестът в кадър: Ден 12, центърът на София е блокиран

Исканията непроменени - оставка на кабинета и главния прокурор
Обновена: 20 юли 2020 20:30 | 20 юли 2020 20:11, Анисия Иванова
373

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи излязоха в центъра на София за 12-и пореден ден.

Недоволните се събраха пред парламента още рано сутринта, когато депутатите пристигаха в сградата, за да дебатират вота на недоверие към правителството.

Исканията им остават непроменени - оставка на правителството и главния прокурор.

Този път те се разделиха и блокираха ключови столични булеварди в София. Затворено е кръстовището на "Орлов мост", както и бул. "Цар. Освободител". Трудно е преминаването в района.

Полицейското присъствие е засилено, но обстановката е спокойна.

Към демонстрацията се присъединиха и хора, които са срещу промените в Закона за хазарта.

Протестиращи има и пред БНТ, тъй като те настояват и за оставката на Емил Кошлуков.

Протести се провеждат и в други градове на страната. В Благоевград се проведе девети антиправителствен протест, но без шествие. Около 30 демонстранти се събраха на площад „Георги Измирлиев“, пред сградата на Общината, и поискаха оставките на правителството и главния прокурор, съобщи БНР.

За поредна вечер десетки демонстранти се събраха и скандираха пред сградата на Община Пловдив. Хора от различни възрасти заявиха, че ще протестират до победа, до промяна и до нов ред в държавата.

В Бургас близо 200 протестиращи блокираха за 20 минути движението на колите по булевард „Булаир“ в посока Морската градина. С шествие протестиращите се движиха по двете платна на булеварда и за кратко забавиха движението на градските автобуси и автомобилите.

Протестиращите тази вечер във Велико Търново заявиха, че са разочаровани от днешните дебати в парламента по вота на недоверие, но са категорични, че няма да радикализират действията си с блокади на обществени сгради.

Пред паметника „Майка България“ протестиращите великотърновци отново настояха за оставките на правителството и на главния прокурор и за по-голямо внимание на държавата към хората. Протест има и в Стара Загора, и във Варна.

И тази вечер пред сградата на Съдебната палата в Русе се събраха протестиращи. Хора на различна възраст и с различна политическа окраска се обединиха в исканията си за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът и тази вечер премина в шествие по централната градска улица.

Девети ден на недоволство в Ямбол. Протестиращите се събраха пред сградата на Общината с искания за оставка на парламента, правителството и главния прокурор. Те са категорични, че няма да се откажат, докато правителството не си отиде.

За поредна вечер жители на Добрич се събраха в центъра на града на протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор на България. Десетките недоволни граждани направиха традиционното си шествие по главната пешеходна алея с развети знамена до централата на ГЕРБ. Протестиращите в Добрич за пореден път заявиха категоричното си несъгласие с управлението на България . Обещаните големи промени в кабинета по думите на протестиращите са „прах в очите на хората“.

Едва 20-ина души се събраха на протеста в Смолян. Гражданите открито заявиха искането си, включително и смяна на системата. В Пазарджик тази вечер само трима души се включиха в протеста срещу правителството. Организаторите обясниха слабото участие с промяната на началния час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
3
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Явно управляващите си правят тънката сметка на работещите хора да им писне и да се саморазправят с безделницити и контракта да остане у тях а не в нежната полиция дето я хранят работещите!
279
0
 
5
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Бе тия луд ите дето плачат за полицейски бой докога ще разиграват Държавата и работещите хора само те ли имат права господа управляващи!
278
2
 
5
 
! Отговори
Ъртамуню преди 3 години
Оставка да подаде главния виновен Радев за погазване на конституцията и за защита на мафията. И за разделяне и настройване на една малка част от хора срещу останалите с цел лична политическа и комерсиална облага
277
4
 
13
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Този е най-жалкия и срамен ''протест'' в историята на клета майка България ! 15 платеняги на кръст, още десетима пияни, безработни ту.лу.па предвождани от бащата на фалшивите новини Бабикяна ! Това е толкова дълбоко дъно, че и най-големите анти-гербери започнаха да симпатизират на Бойко Борисов след жалката гледка на псевдо протеста......
276
12
 
4
 
! Отговори
До Аз съм за преди 3 години
Ми щото не можете да се съберете един файтон хора,от София-та събирате отрепките от прованса да дойдат да прУтИстирЪт.Което говори и за фалшификация яка на изборите.Анадънму,гьотферен помашки?
275
5
 
18
 
! Отговори
Аз съм за преди 3 години
ОСТАВКА на президента. Защо няма такъв протест?
274
9
 
20
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Всички ***, които срещу 3040 евро подкуп от Божков( Черепа), "протестират", за да предадат държавата си на разбойници, заслужават бесилото! Не симпатизирам на Борисов, но никога няма продам родината си ! Срамувам се от всички тези бедни душици на "протестите"
273
13
 
22
 
! Отговори
Един преди 3 години
Хора без работа, но нахранени има пари! Хора без ясна цел, ауууу-бауууу и толкова!
272
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес на протеста излязоха дребните комарджии, утре очакваме и дребните наркомани.
271
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помош може само да осигури Русия,САЩ гледат цирка на глупаците какво се случва и се смеят на решенията на БГ.Историята го казала Русия.
270
10
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Оф, нещо ми дотъпяхте бе, дрогаре. Да не се изморихте и да легнахте, че ми е скучно. Искам пяна по устата, псувни, обещания за разстреляни, бесилки, Белене и Народен съд :)))
269
3
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
Аз няма да пиша за и против протестите. Дойдох само, за да видя колко плюсове и минуси ще събере този коментар. Хайде да видим!
268
1
 
3
 
! Отговори
До 322 преди 3 години
Моите поздравления за оригиналният пост ! Перфектно !!!
267
8
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ИМА ЛИ ОЩЕ СУДЖУЦИ И РАЗБОНИЦИ В ТАЯ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА
266
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЪМ 323: И ОЩЕ НЕЩО ОСОБЕНО ВАЖНО - ВРАГОВЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО В ЕВРОПА/Европа е най-християнският континент/ЦЕЛЯТ ДА УНИЩОЖАТ ХРИСТИЯНСТВОТО,КАТО ЗАПОЧНАТ ОТ НАС-ЛЕСНИ ИМ СЕ ВИЖДАМЕ,ЗАЩОТО СМЕ МАЛЪК НАРОД И ДЪРЖАВА,КАКТО И ТЪРПЕЛИВИ НА ВЕКОВНИ МЮСЮЛМАНСКИ РОБСТВА/и не само/,А И МНОГО МИЗЕРИЯ НИ ОРГАНИЗИРАХА/и сред етносите/!ТА ЗАЕДНО С НАШИ БОГОБОРЦИ/атеисти,сектанти/СТАВА ПОРЯДЪЧНО"ЛЕСНО"ДА НИ ДОВЪРШАТ!РАЗБИРА СЕ,ОТНОВО ПОДЦЕНЯВАТ НАМЕСАТА БОЖИЯ,А ТЯ ЩЕ Е ФАТАЛНА ЗА ТЯХ-НЕ ЗА НАС,СТРАДАЛЦИТЕ!!!
265
7
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
....а протестиращите нямат мозък да измислят: - "Няма леви, няма десни, всички сме ви бесни". Евала на Черепа, има акъл на манипулатор
264
7
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 324"Никой вече не скандира "оставка" а Гощавка!"===Ха-ха-ха :-D И не само. "Умните" ултарси, дето се били върнали уж от чужбина да протестират, а пият яко патрончета с алкохол, платен от Черепа, не можаха да си измислят и един собствен слоган на метежа. Взеха го наготово от СРС-тата на Черепа, които всички видяхме. Та все пак този престъпник допринесе с нещо - разбрахме, че паляч0тo на Дондуков му е Фигурант и марионетка, а протестиращите нямат мозък да измислят:
263
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 325Няма да раздават милиарди, а пити кашкавал.
262
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано утре докарат някое и друго барбекю пред троянския кон...тогава и аз може да отида.
261
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милярдите по коя тв ще ги раздават утре? Някой знае ли?