Откриха близо 5 кг златни накити в автобус на "Капитан Андреево"

Стойността на контрабандните бижута е над 400 хил. лв.
5
Откриха близо 5 кг златни накити в автобус на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Открити са 4881 грама контрабандни златни накити в тоалетно помещение на автобус на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от прокуратурата и от Агенция "Митници".

По случая е привлечен като обвиняем турски гражданин.

На 13 ноември на пункта с Турция пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Сърбия. По метода "анализ на риска" превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка.
В тайник в пода на тоалетното помещение служителите открили 30 пакети, в които били укрити накити от жълт метал. Извършената от вещо лице експертиза установила, че пакетите съдържат 4881 грама бижута от 14-каратово злато - проба 585, на стойност 400 242 лева.

Контрабандните златни накити са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство. Водачът на автобуса М.Д. на 61 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е била взета мярка "парична гаранция" от 7000 лева, както и наложена забрана да напуска страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Вбесен! преди 2 години
До Анонимен 2ДА, така е! Препоръчвам ви да вземете да си плащате митата и данъците, като искате да видите цивилизация - не е ли крайно време за всички вас от анадола?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още няма потвърден исторически прецедент някой да е успял да я прекоси долината на крадливо-грабливитите българи без да е бил окраден, ограбен и обран.