Дрогиран шофьор уби пешеходец във Врачанско

52-годишният шофьор е задържан
22 фев 2022 12:52, Ния Христова
25
Дрогиран шофьор уби пешеходец във Врачанско
Снимка: Pixabay
Дрогиран шофьор блъсна и уби пешеходец във Врачанско, съобщиха от полицията.
 
На 21 февруари в село Ракево, товарен автомобил, управляван от 52-годишен водач от Враца, е блъснал пешеходец, който бутал колело. Колоездачът е загинал.
 
Пробата с техническо средство е отчела положителен резултат за употреба на амфетамин от шофьора.
 
Мъжът е задържан и по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Хич не му се чудете - масово ползват "препарати" за да карат по-дълго. Препаратите са евтини, тахографите са бъзикнати - и така докато не стане беля.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 процента от положителните тестове след това се оказват с фалшив резултат.Този тест е някаква измама.Най-вероятно е купен на далавера за да се усвоят едни пари. Показаните резултати зависят от температура,вода за уста,консумация на кафе,тютюнопушене и още много други фактори.Освен това не измерва количествено а само наличие на различни вещества които често бърка с други.Не напразно половината от делата после падат в съда.
17
2
 
7
 
! Отговори
В Българския Съд: преди 2 години
"Ама господин съдия, аз без да искам!" - Колко човека си убил? "Само един. Аз повече няма да правя така, честно!" - Ама обещаваш ли? "Да! Обещавам! Честно!" - Е добре, щом е честно. Върнете на човека книжката, той повече няма да прави така.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 48 години минавам през това село и никога до сега не съм видял пешеходец да ходи по тротоара,никога
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
образувано досъдебно производство. . . . 9 мм в слепоочието би била добра присъда от досъдебното!
14
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Разбира се и юристите деца гледат. Пък и в един момент ще тръгнат по частни училища и международни университети.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук, в Англия, за това нещо присъдата започва от(!!) 14 години до доживотен! Плюс 10 г. (ако излезеш някога) без книжка. Плюс огромна застраховка, ако все пак се докопаш до книжката.. Плюс много пари глоби и обезщетения (заради които няма да ти се иска да излизаш от затвора). Плюс, че после едва ли ще те наемат някъде на работа, освен по строежите да носиш гипсокартон нагоре-надолу по етажите...
12
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Амиии, не. Компенсации си има. Вярно, че е трудно, време и нерви-отнемащо, но компенсации си има. Има си закон за отговорността на държавата, почват се едни дела, точат се, но изобщо не е невъзможно.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали наистина е бил дрогиран в момента на инцидента или се е друсал предния или по-предния ден, обаче е съвсем друг въпрос. Такива статии вече стават смешни, особено ако е вярно, че тестовете отчитат и седмица назад. Пълна безмислица без никаква цел.
10
1
 
9
 
! Отговори
Очевидно дърт преди 2 години
Ако в момента ми направят "марихуана-тест", ще светна като коледна елха. Не пуша /нито тютюн, нито хашиш, нито канабис/. Алкохол употребявам по празници и лични поводи. Проблемът е, че вземам канабис-масло, което най ефективно се справя с болката при остеонекрозата на тазобедрените ми стави. И да, шофирам. Смея да твърдя отговорно и безопасно след като за 30 години нямам дори фиш за неправилно паркиране.
9
1
 
8
 
! Отговори
От 3 преди 2 години
Полевият тест DrugCheck 3000,използван у нас, успешно регистрира болкоуспокояващи лекарства с ниско съдържание на кодеин и продавани свободно в българската аптечна мрежа като положителен.В инструкциите на нито един от тези напълно легални аналгетици не се забранява шофирането по време на употребата им.После те спират за проверка,тестват те и изненада-вече си наркоман. Кръвния тест в лабораторията след месец-два излиза отрицателен,до тогава си в новините и без книжка. Компенсация - няма.
8
3
 
7
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
Бива ли такова нещо, на 52 години възрастен мъж, да взима от гадното или въобще каквито и да са наркотици...пиите си по селата както сте си свикнали деее*А...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето личната лекарка ми предписваше едно Клариназе по повод поленова алергия. Благодарение на него веднъж минах на червено на кръстовището на бул. България и Гоце Делчев. Събудих се от клаксоните, точно профучавайки между две коли, набиващи спирачки от двете ми страни. После се оказа, че алегрията има лесно преборване - отказваш цигарите, лигавицата на носа се успокоява и готово.
6
0
 
4
 
! Отговори
всъщност преди 2 години
И да добавя за 2. Никъде не пише, че пешеходеца е пресичал пътя и то на пешеходна пътека. Пише, че се е движил по пътя.
5
0
 
4
 
! Отговори
всъщност преди 2 години
Информацията е половинчата. Ако тоя с колелото е пешеходец, той трябва да се движи по тротоара (ако го има), а ако няма тротоар, трябва да се движи в лявата част на пътя, за да може да види МПС движещо се срещу него, за да може да реагира при вероятна опасност. Водача прегазил човека не казвам, че е невинен, даже твърдо е с вина, но явно много пешеходци се движат по пътя грешно и без да се пазят.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма средство за определяне на "надрусаност", набийте си го фтьпите глави. Това не е като промилите спирт в кръвта. Още повече, че полевият тест реагира на всякакви неща, много от които легални медикаменти от аптеката.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52 годишен на амфетки не ми се връзва много. Повече съм склонен да вярвам, че човека има някакво хронично заболяване и приема предписанире му хапчета. Ще се изненадате, колко много добре познати ни лекарства отчитат тестовете на КАТ като наркотик. И като стане недай си Боже белята, без значение от виновния и светнеш като наркоман заради аналгетик и си приключил.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали така трябва да се пресича с колело на пешеходна пътека, не го караш, а слизаш и буташ. А тоя, щом се е наамфетаминил, кой знае изобщо видял ли е другия с колелото. Като оня, дето подреди Милен Цветков.
1
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
Доживот!