Обявиха заплатата на управителя на БНБ

Достига 23 000 лева
31 дек 2022 08:55, Росен Стойчев
82
Обявиха заплатата на управителя на БНБ
Снимка: БГНЕС

М алко над 23 хиляди лева ще бъде месечната заплата на управителя на БНБ през 2023 г., предаде БГНЕС, позовавайки се на бюджета на централната банка за следващата година.

Месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет за 2023 г. се очаква да бъдат, както следва: 23 036 лв. за управителя; 19 745 лв. за подуправителите и по 6582 лв. за другите членове.

Още по темата

Месечните възнаграждения на служителите по групи се очаква да достигнат: за група „ръководен персонал” – 8840 лв.; за група „специалисти” – 4093 лв.; за група „поддържащ персонал” – 2229 лв.

От БНБ припомнят, че възнагражденията на служителите не може да са по-ниски от тези на служители със сходни функции в други банки.

Проведеното проучване на нивата на възнагражденията в банките към 1 юли 2022 г. показва изоставане на възнагражденията на групата на ръководителите.

Максимално допустимото общо средно месечно възнаграждение на членовете на Управителния съвет на БНБ изостава с 13.41% спрямо достигнатите общи средни месечни възнаграждения на ръководителите на банки в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: БНБуправителзаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
8
 
! Отговори
112 преди 1 година
Соред С.Ханке броят служители в БНБ ТРЯБВА ДА БЪДЕ не по-голям от 120 служители .Познайте колко са/1200бр./
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези заплати са от публикувания бюджет на БНБ, в който има значително по-интересни данни от мижавите заплати получавани в БНБ. Например колко много милиони ще струва на БНБ през 2023 година преминаването към еврото.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: Месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет за 2023 г. се очаква да бъдат, както следва: 23 036 лв. за управителя; 19 745 лв. за подуправителите и по 6582 лв. за другите членове. >>> Изпълнителните директори на банките дали падат под 600 хиляди годишно, т.е. под 50 хиляди месечно? Аз залагам на 100 хиляди средномесечно.
67
1
 
4
 
! Отговори
Относно 23 преди 1 година
/"Разказаха ви играта"/ Онази анкета я направиха през 1994 г. Тогава 40-годишните бяха с по 8-10 години трудов стаж през късния соц и с по 5-6 години стаж в началото на прехода. Имаха познания, опит, визия относно достъпните и изгодни за народа и държавата начини постепенно да се премине от социалистическа към капиталистическа икономика. Имаха и сили, и биологично време да постигнат това. Но точно те бяха изтикани в ъгъла и обезсилена вследствие на тоталната безработица и калпавата приватизация.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: Месечните възнаграждения на служителите по групи се очаква да достигнат: за група ръководен персонал 8840 лв.; за група специалисти 4093 лв.; за група поддържащ персонал 2229 лв. --->>> Не може да са толкова ниски и то през 2023 година. Още през 2018 година в банките получаваха 2-3 пъти повече.
65
2
 
10
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
Ауууу, те за това не ме пускаха в сградата им на БНБ-то. За да не им открадна парите от големите заплати. Чак сега започвам да ги разбирам нещата с охранителите на сградата им, която, между впрочем не им е бащиния. Честита 2023 г.
64
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Работещите в БНБ не са държавни служители, БНБ не е на бюджетна издръжка и всяка година БНБ внася в бюджета печалба от стотици милиони. Според правилата заплатите в БНБ, трябва да са два пъти по-високи, а за някои и 3-4 пъти по-високи. Време е прокуратурата да се заеме с БНБ защо не спшазват Закона и плащат такива ниски заплати. Например 8840 за групата ръководен персонал, а в банките плащат двойно повече. Всеки мислещ човек веднага ще се сети до какво води това.
63
8
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Потресаващо незнание какво прави БНБ и какво се работи там. Реалността е, че там заплатите са безумно ниски за работата, която вършат. Примерно 2229 ЩЕ Е заплатата на ИТ специалистите и счетоводителите с висше образование, които са около 90% от "поддържащия персонал". Откровено нарушение на закона за БНБ, както е вече 32 години след 1989 година - заплатите в БНБ да не са по-ниски от средните за банковата система.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С държавните пари е така.
61
3
 
5
 
! Отговори
bl преди 1 година
"Но, чудно ми е как така изтича подобна информация по медиите, тове е доста притеснително. Имате ли идея какво ще стане ако в Германия, Англия или САЩ излезе подобна информация?А! Медията ще бъде разкостена от въпроси откъде е информацията." Ами в споменатата от Вас Англия, ако човек заема пост в държавна институция, заплатата може да бъде обществено достояние. Така наскоро стана скандал за неравноправно заплащане между мъже и жени в BBC.
60
1
 
5
 
! Отговори
Гест преди 1 година
До коментар 62 ,,Таня,,Ех Таня Таня , от Марс да беше паднала нямаше да правиш сравнения м/у Бг и САЩ ,несъвместимо е.Там е било ,е ,и ще бъде истински капитализъм,а тук турско робство 500г. ,социализъм 16та република ,и сега Псевдо демокрация (Капиталистически Социализъм ,анархия ,или както и да го наречеш няма да сбъркаш )там са събрани мозъците на света,освен това ,никога не са били колония , .,и освен това само ,ако направиш сравнение като брой на население чов.ресурс ,е достат.да спреш
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня Танче, прави ми впечатление, че само простотии пишеш бе, душко. Толкова ли ти е малко интелектуалния багаж, или просто си ***?
58
1
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Това са само заплатите.Ежемесечните бонуси не се споменават.И това са възнаграждения на държавни служители.БНБ не реализира обороти и печалби.Единствената и функция е надзор на останалите.Управител на общинска болница взема около 2 хил.лв,кмет около 5хил.лв.Явно банковите ДЪРЖАВНИ служители са по-специални.
57
1
 
10
 
! Отговори
Искрен Вълчев преди 1 година
интересно защо не обявяват какви наказания ще има за тия същите чиновници, ако сгазят лука .. или за над милион няма закон ..
56
1
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Тези "хора"срам нямат ли?
55
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай ти *** пак завижда, попържа и брои парите на хората. А вие каква заплата искате да има? Даже е много малко. За най-отговорния пост във финансите на държавата ни, а може би и въобще. Държава, която произвежда почти 200 млрд лева БВП годишно. В чужбина за сектора на финансите си нямате и идея какви заплати се дават. А това дали си върши добре работата е друг въпрос. Ако не я върши, се маха и идва друг. С трици маймуни не се ловят!
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мауееетоя още малко и ке зима заплата на негор футболис у лудогорец
53
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Що са му 23 бона не може да ги изхарчи :)))
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark. Ти наистина сиИдиот, който си знае неговото и друго не го интересува. Аз го разбирам, но ти очевидно не разбираш какви глупости пишеш.
51
8
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 52. Анонимко, това, което си копна поне разбираш ли го. earns the salary prescribed for that level (US Dollar 226,300, as of January 2022). Това е заплатата от преди 1 година, схващаш ли? А тук се обявява заплата за бъдещ период!! Не се прави на отворен и не смей на обиждаш хора, които не познаваш!!!