След боя в Казанлъшко: В Тъжа искат изселване на ромската фамилия

Няма жена, няма дете, кефят се да убиват от бой, коментира местните
Обновена: 21 мар 2023 17:38 | 21 мар 2023 17:30, Анисия Иванова
129

Четирима души остават с опасност за живота след вчерашния масов бой в Казанлък. В схватката участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

В село Тъжа местни жители искат едната от ромските фамилии да бъде изселена. Силите на реда бяха изпратени в селата Тъжа и Манолово, за да бъдат възпрепятствани нови физически сблъсъци между участниците във вчерашния масов бой.

И в двете ромски села, откъдето са родовете Таирови и Бижиеви, продължава да има полицейско присъствие и жандармерия. От рода на пострадалите споделят, че се страхуват.

"Пет души пострадали има. Притесняваме се, никой нищо не ни казва", сподели една от жените. "Няма жена, няма дете, когото хванат - убиват го от бой, просто се кефят. Тъженските хора са в Манолово", каза друга жена от пострадалата ромска фамилия.

За напрежението в Тъжа и Манолово потвърждават и кметовете на селата. "Има напрежение. Не знам на какво се дължи, според мен на нещо дребно, но нещата от дребно отиват в по-голям план", коментира кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров.

"Страхът е голям. Това е варварство. Стари разправии и вражди. Необяснимо е откъде възниква тази агресия, той е пребит по най-жестокия начин, млад мъж на 37 г., с две деца", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на село Манолово - Мурад Моллаахмед.

Според кмета на Тъжа, откъдето са нападателите, враждата няма да спре скоро, особено след смъртния случай.

Двата рода е трябвало да присъстват на съдебно заседание заради масов бой през миналата година. До него така и не стигнали, тъй като отново се сбили вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ебасимо висшистите и образованите, дето вече 30 години хрантутим и отглеждаме на наш гръб! Един на милион полуграмотен завършил с бутане до небесата и ще ни продънят ушите "медиите", колко са успешни! СМРАД!
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В конкретния случай става дума за такова варварство и жестокост, че не виждам друго място, на което да се заселят, освен затвора! Какво място имат сред обществото такива главорези, че ще ми съобщават кой къде го лекуват, къде ще го изселват. Егати държавата!
61
0
 
2
 
! Отговори
BG преди 1 година
Тези с минусите . Прочетете и вище Дали неса осъдили държавата а не само да натискате по екранчето. Става въпрос за ромите които биха реинджара и ги изселиха от ало воиводиново.
60
0
 
9
 
! Отговори
Тих преди 1 година
До ТаняМного хубаво, но от получаването на социални помощи, те искат още повече такива. Получава се така, че няма за какво да работят, да учат и да се интегрират. Всичко е на гърба на плащащия данъци, т.е. те трябва да получават по-малко, защото им се вдигат данъците за да могат мързеливите да не работят и само да получават на готово.
59
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
Хартиената бюлетина, А??? За да могат тези *** да определят бъдещето на детето ми? Евентуално...., но не сте познали! Ще го изстрелям с 300 извън БГ! Да си ги хрантутят дупетатите с лични средства!!!
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня до макДоста ти е инфантилно мисленето. Ако им подариш жилище и им даваш месечна издръжка, нищо няма да промениш, те ще продължат да живеят по същия начин, те няма да оценят жеста, а ще приемат че това е тяхно право и ще наглеят за още. А децата им с малки изключения ще станат същите и даже по-лоши от тях. Ето защо трябва да се приложи принципа на моркова и тоягата - ние дава само, ако те изпълняват поставените от нас цели, а ако не спазват правилата идва тоягата.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пращайте ги към Пловдив при братята им!
56
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Таня до мак. Да бяха се учили и трудили за да имат жилища, като всеки друг. Помните ли блока в Ямбол, какво направиха с подареното. И като им подаряваш, все ще им е малко и ще искат още, я мебели, я пералня, те са свикнали да искат. Моля ви се, не ме разсмивайте.
55
22
 
5
 
! Отговори
до Таня преди 1 година
Много малко се очовечените българи, че да искаш да очовечим ромите. Българите са тълпа, сбирщина нискоинтелигентни общи работници, бедни и грозни. Те искат кръв, не искат еволюция. Ракия да има, сланина и бясна, дива чалга. Толкоз.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека Таня да предостави първо своето жилище на хубостниците от село Тъжа и да сподели за резултатите
53
0
 
6
 
! Отговори
Томи Д преди 1 година
Чекмедже-гласовете няма да пипате ей, расисти и хомофоби!
52
1
 
10
 
! Отговори
Циганина не мисли ! преди 1 година
За какво друго да мисли ? Овца !
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има едно много елегантно да не кажа по Соломоновски справедливо решение - във всяка махала и гето се отваря по един добре зареден магазин за хранителни стоки и напитки, НО натъпкани с отрова. Оставя се магазина два три дни без охрана и готово - който КРАДЕ ще МРРЕ, който е честен нека живее.. И после никой няма да е виновен, щото никой не им е наливал насила в устата.
50
26
 
2
 
! Отговори
Таня до мак преди 1 година
А къде да ги пратиш? Все ще са в България. Има ли значение дали ще режат глави в Казанлък, Враца или София? Това няма да реши проблема, а само още ще ги озлоби. Ако на тези хора се оказва достатъчна финансова помощ и им се предоставят жилища за да не мислят за друго, то и децата им ще са на училище и всички ще си отдъхнем. А следващото им поколение ще се е очовечило.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата агресивна фамилия трябва да се съди за тероризъм и като организирана престъпна група. Никакво изселване да се вкарат всички в ареста и да им се отнемат родителските права! Ако прокуратурата се напъне може да бъдат осъдени поне половината на доживотен, а други от 10 година нагоре - стига вече с това беззаконие.
48
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Таня. Провокатор ли си или да? Дори иронията ти е банална. 10-летие на ... включване не ти ли стига? И какви са резултати от него? Кръгла 0.
47
5
 
2
 
! Отговори
BG преди 1 година
Изселените роми от воиводиново осъдиха държавата за 102 хиляди евро които плащаме ние. Това не е решение .и тези ще ни осъдят и следващите и ще си намерят лесни доходи пак от нас.
46
1
 
6
 
! Отговори
Айде сега преди 1 година
мешерето и Краси Кънев да вземат страна по въпроса.
45
19
 
1
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Къде ще ги изгоните? На някой друг на главата. Трябват усилия за интеграция, а това без пари не става. Харсевам плана на правителството за увеличение на данъците, за да могат да се реализират програмите за малцинствата.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само едната фамилия ами всичкото ром да се изсели.Да ги качват на влаковете,карат ги на пристанището в Бургас, оттам ги товарят на шлеповете и курса е ясен -Босфора, после Средиземно море, оттам Суецкия канал, Индийски океан и да ги стоварят у родната майка Индия. И да потъне някой шлеп по пътя няма страшно - те бързо ще възстановят популацията.