Без голямо поскъпване за плажа през лятото

Това увериха представители на курортите
7 май 2023 15:25, Росен Стойчев
24

Без шокиращи цени на чадърите и шезлонгите през лято. Това увериха концесионери на плажове по Южното Черноморие. Поскъпване на сянката на някои ивици няма да надвишава 10-15 процента, а в началото на сезона ще заработи и мобилно приложение, през което ще можем да си резервираме чадър и шезлонг, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Всички ще имат достъп в реално време и ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни безотчетни таксувания", коментира председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове Симеон Цветков.

Още по темата

Концесионерите уверяват, че поскъпването на сянката няма да е повече от 15%, колкото е и увеличението на концесионната такса.

"Все пак има някакъв праг, който потребителят е способен да понесе. Това, което ми е направило впечатление, е, че най-високите цени са от порядъка на от 10 до 15 лева, което кореспондира и с близките плажове по гръцкото море, където цените са по 6, 8 до 10 евро", каза Симеон Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: плажтуристипоскъпване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Турист преди 1 година
Със семесйтвото ми ходим по места с минимална възможност да срещнем българи. Това е най-добрата почивка. Отделно, където и да сме били, най-вече по летища българите се познават от десетки метри. Само по това как изглеждат, жестове, криви физиономии и т.н. Единствените хора, които могат да изядат и изпият над 200 евро в самолета, все едно не са яли с месеци. Да се снимат и да пляскат при кацане. Разбира се и парфюмите.
15
0
 
0
 
! Отговори
Турист преди 1 година
На Панелният патриот *** и 200 лева да му стане чадъра и шезлонга, ще тегли бърз кредит, но ще си идея в Приморско, Китен, Слънчака, Несебър. Може да спи в 10 квадрата квартира за 100 кинта на вечер на 3 км от плажа, но ще е там. Той цени замразените полуфабрикати, евтина мастика и разбира се гадната чалга. Това сме ние - малък, но същевременно изключително *** народ. Дори, това, което имаме в момента ни е много!
14
0
 
7
 
! Отговори
Милен преди 1 година
Това не ме интересува. Нека скубят някого другиго.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, мерси. Аз и на предишните цени не бих им отишъл в кожодерните, та сега при новите "малко по-високи" с уникалното обяснение "защото пазарът може да го понесе".
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10-15 лева за един скапан чадър? Тия нормални ли са? Да не ги продават? Че то в магазина са по-евтини. За пореден път аз и моето семейство ще пропуснем. Някак си да ме дерат по толкова гнусен начин не ми харесва. И в Италия не е лошо.
11
5
 
3
 
! Отговори
aa преди 1 година
абе краставиците са 5 лева вие за един чадър от 100 лева ли сте бе. Кви са некакви си 100% - Айде на фалититеее
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почиваме почти всяко лято в Синеморец откакто заведох семейството там не искат на друго място,но цените са толкова надути,че чак ми става неудобно...Палачинка на главната та улица 7.50 лв..Ресторантите не ги коментирам,200 гр сафрид 27 лв...
9
6
 
5
 
! Отговори
Satura преди 1 година
Доста изтрещели индивиди се навъдили тука..
8
8
 
5
 
! Отговори
софия център топ преди 1 година
под 50+50 кинти шезлонг-чадърче плаж не стъпвам щото е пълно с *** и ми пречат да разпускам
7
3
 
16
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Не ме интересуват цените в България, мисля отново в чужбина да похарча някое евро.Който го влече бетона и простотията, да ходи в Бг.
6
1
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
само с малко значи ех успокоих се !Атлантизма е сигурна смърт и робия търпете още ,ще плащаме да същестуваме и дишаме само в страната която сме напоили с кръв 1300 години срам и позор ...затова всеки атлантически бустер 2 метра под земята !
5
4
 
17
 
! Отговори
Турист преди 1 година
Да ми платят престоя, храната и пътя, няма шанс да стъпя на черноморието ни. Както и като цяло на български хотел, независимо дали е в планина, или на море. Червеният Х е сложен преди повече от 10 години, когато последно почивахме в бг. Човек трябва да е със сериозни отклонения, за да си хвърля парите в България и да храни тези нагли измамници. Не ми е проблем да платя и повече, но ако насреща получа адекватна услуга, усмивка и възпитание. И като за финал - абсолютно навсякъде е по-добре в пъти
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, вече се успояваме, че нема да е голямо поскъпването, а само малко.
3
1
 
18
 
! Отговори
Доко преди 1 година
Общо взето и тази година няма да има значение колко струва паркинга, сянката, цацата, топлата бира, бариерата, празния стол и лекарствата за разтройство, защото българските мутро-хотелиери ще получат точно 0(нула) лева от мен. Понеже съм беден, отивам да харча малкото си пари в чужбина.
2
2
 
12
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
Я тоя, дето дава интервю да посочи конкретно кой гръцки плажове са с такива цени? Или май нещо си смуче от пръстите и сам си вярва?! Защото аз досега не съм попадал на плаж, от по-близките до границата, където да искат пари само за настаняването. Навсякъде има настаняване срещу консумация. За сравнение на български плаж чадър + 2 шезлонга 3х15=45лв. На гръцки плаж за 45 лв(23 евро) бира, вода, безалкохолни, храна, ще стигнат спокойно за един плаж.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година август месец рискувах с двудневен престой в кимизарник на хотелиер ган4аков . Разтройството ми мина малко след Никулден. Беше незабравимо.