Не е работа на работодателя да събира глобите за шофиране

Това обяви Мария Минчева
12 юли 2023 13:02, Росен Стойчев
32
Не е работа на работодателя да събира глобите за шофиране
Снимка: БГНЕС

Идеята работодателят да събира глобите и фишовете от шофирането на неговите служители е доста странна.

Още по темата
Очевидно има нужда МВР да си повиши събирането на глоби, но сме в дигиталната ера и може да помислим как да изпращаме тези глоби по електронен път. Това заяви Мария Стоева, експерт "Човешки ресурси", в Нова Нюз.

„Не е работа на работодателя да извършва такива функции, които са задължение на други представители в държавата”, заяви Мария Минчева – зам.-председател БСК. Тя смята, че с помощ от депутати тази странна идея може да бъде спряна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Много ясно,че това не е работа на работодателите.Държавата получава данъци от тези работодатели и трябва да намери начин да си върши работата.Данъци прибираме с кеф,но за работа не ни търси.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искат заплати а не могат да си съберат глобите
27
0
 
2
 
! Отговори
До 25, Именно преди 10 месеца
, затова се чудя на заглавието на статията :D
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако имам такъв водач да работи с автомобила на фирмата и не си плаща глобата . Трябва моментално да напусне
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До24. Отговора е ; собственика на превозното средство си плаща всички разходи по него , ремонти ,данъци ,застраховки. Ако има административно нарушение ГЛОБА ,САНКЦИЯ от водача на превозното средство . Независимо , че не е собственик. Нарушителя си има свидетелство за управление . В този случай , ако водача не плати . То съгласно техния договор за работа и договора за управление на авт. Собств може да му спре от заплатата глобата , но съгласно договора
24
2
 
1
 
! Отговори
Юридически казус: преди 10 месеца
Ако служител на фирмата "Х" кара служебен автомобил "У" направи нарушение, като шофира с превишена скорост, а при проверка на регистрационния номер, се окаже, че автомобила няма платени данъци и застраховка "гражданска отговорност". На кого е глобата в случая?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да възложат на работодателят да си назначи частна полиция и да я разположи с патрулки да следи за нарушения/
22
0
 
10
 
! Отговори
Кире преди 10 месеца
В 21ви век не могат да пратят смс!?! И след 30 дни отива към данъците в общината. Без да ги платят няма технически контрол няма застраховка и т.н. Толкова е лесно.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Конфискувайте колата карана от пияният шофьор, на надрусаният, или на джигита дато си повишава адреналина. Шефът му да се разправя с подчинения и от него да си търси парите. Все пак, фирмата е отговорна за поведението на служителите си в работно време. Ако служителите застрашават живота на хората в работното си време, а фирмата не ги санкционира, значи фирмата ги поощрява и следователно трябва да понесе наказание.
20
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Ако заплатата на милиционера се сторнира от данъците на фирмата и отиват за заплата на ТРЗ и счетоводител може, ако не да си ги търси сам милиционера! Аман от мързеливи държавни *** на държавна хранилка! А ние сами да си сложим тахографи и сами да се глобяваме не искате ли? Така циврещите за заплати държавни *** ще могат да се отдадат на дебелеене и ние да им вършим работата за която им плащаме заплати!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ба с и и милицинерете уникално мислене и идеи.
18
2
 
6
 
! Отговори
Бачкатор преди 10 месеца
Работодателя е длъжен да заплаща на работника вложеният труд!Трудът е стока и се заплаща!Това са взаимоотношенията работодател-работник и всичко друго е извращение!Откъде накъде той ще ми взема парите за труда?Я да си таковат таковата новите фашисти!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези работодатели нямат ли си представител на СЪСЛОВИЕТО и да се изкажат . И да стане ясно на работниците
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 9 - Млакни веее
15
0
 
8
 
! Отговори
Абсурдистан преди 10 месеца
Че тя фермата заидиоти МВР утре може да си измисли да се придвижваме с прибежки и припълзявания,трябва ли да сме длъжни да изпълняваме!?Откъде накъде милиционераидиот си измисля неговите си както му скимне!Остава и бандитите сами да се арестуват и сами да ходят в милицията да ги записват в списъка"Добре познат на органите на реда"!Че за какво да им плащаме заплати?А индийците как ще ги глобяват като основно те са нарушители и никъде не се водят на работа?Или пак целта е да се дере българина!?
14
0
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 10 месеца
Асенчо,баща ти ли(бивше ченге), ти дава тези странни идеи?!Те не са странни,а откровенно ***!В Харвард ли ги учите тези номерца, как да излъжете хората,че да свършат работата на чантаджийските връзкари в МВР?Има си канален ред за връчване на измислените ви глоби и той е по пощата или от патрулката.Престанете да да ни занимавате с глупостта на КАТ и невъзможността му да си върши елементарната работа по криене в храсталаците за фотосесии,от които ефекта е КРЪГЛА НУЛА.
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не мога да разбера защо в България при наличие на безумно голяма администрация от всякакъв тип, се търси начин работата на същата да се прехвърля на кого ли не...Ами да съкратят тогава огромното количество данъчни, хилядите подразделения на полиция и купищата агенции и инспекции. Тогава поне ще знам защо върша и тяхната работа. За протокола - счетоводител в частна фирма съм.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В тази "държава" вскеи абдикира от задълженията си или търси на кой да ги прехвърли. Никой за нищо не се чувства отговорен, но пък всеки му е длъжен.
11
1
 
12
 
! Отговори
Велин преди 10 месеца
ЩО НЕ ВЪСТАНОВИТЕ И ДРУГАРСКИЯ СЪД?!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз викам в магазина да събират глобите. Две кила домати на пазара, айде и една глоба да платите. Всъщност аз съм съгласен, ако част от куките останат безработни. Съкращаване на 20% от всички дебелаци връзкаджии и помощници на престъпници, и съм склонен да си плащам глобите и в градския транспорт.