Екшън: Крадци бягат от полицията и разхвърлят 19 000 лева по пътя

Трима са задържани, един се издирва
25 окт 2023 10:25, Стела Стоянова
7
Екшън: Крадци бягат от полицията и разхвърлят 19 000 лева по пътя
Снимка БГНЕС, архив

Среднощна гонка приключи с разпилени близо 19 000 лева на пътя край видинското село Раковица.

Екшънът се разиграл в понеделник вечерта, след като автопатрул се опитал да спре колата за проверка, но шофьорът и тримата му спътници излезли от автомобила и започнали да бягат и да изхвърлят пари, съобщава БНТ.

Трима души са задържани, а един все още се издирва.

"Патрулът забелязва автомобил, който се движи в посока от село Раковица към град Грамада. Подава светлинен звуков сигнал за спиране и колата спира. В този момент излизат хора и започват да бягат, като по пътя изхвърлят банкноти", каза комисар Валентин Ванков, началник "Гранична полиция"- Брегово.

Установено е, че те са ограбили 85-годишен мъж от близкото село Макреш, когото заключили в дома му.

"Познавали са го, тъй като преди месец, месец и половина са работели при него, правили са ремонт на покрива му и вероятно тогава са видели откъде влиза, за да им плати", обясни старши комисар Петър Коцин, директор на ОД на МВР- Видин.

Задържаните са криминално проявени, единият е излязъл преди няколко месеца от затвора, където е излежал присъда отново за грабеж. Към момента са задържани за 24 часа. Прокуратурата иска 72 часа задържане и налагане на постоянна мярка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: полициякрадцигонка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
Снощи по телевизията казаха че са 20000 лв.
3
1
 
4
 
! Отговори
Адв.съвет или филм? преди 6 месеца
Въпросът е каква сума са откраднали от дядото? Защото, ако са взели само тези 19 000 лева, значи просто са се опитвали да се отърват от тях и когато ги заловят, да не намерят у тях пари. Но има и друг вариант. Ако са ограбили много по-голяма сума, значи са се опитали да постъпят така, както са виждали по филмите - бягайки, апашът разхвърля банкноти, за да купи мълчанието на тези, които са го видели накъде е побягнал или за да подкупи онези, които го гонят.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И апашите в тази държава, вече за нищо не стават! А през 90-те, какви апаши имаше: " хванат те, набият те и им пращаш за боя", сега ... упадък!
1
1
 
6
 
! Отговори
този път не преди 6 месеца
е станала патаклама . ще го хванат , ако не е вече в турция .