Над 90 души са били евакуирани в Шумен, обстановката се успокоява

Няма бедстващи хора, пътищата в региона са проходими
0
Над 90 души са били евакуирани в Шумен, обстановката се успокоява
Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен са реагирали на 38 сигнала, над 90 души са били евакуирани на различни места. Това съобщи директорът на противопожарната дирекция Иван Иванов на заседание на Областния щаб за защита при бедствия, свикан от областния управител проф. Добромир Добрев, съобщиха от областната администрация.
Иванов посочи, че към момента няма данни за бедстващи хора. Пътищата в региона вече са проходими.

Временно e ограничено движението по третокласния път Изгрев -Тодор Икономово поради силни снегонавявания, но се очаква до няколко часа да бъде отворен.  

На заседанието бе посочено, че се работи за овладяване на обстановката на територията на област Шумен след бурния вятър и снегонавяванията. Представителите на общините и институции информираха за предприетите действия и бяха обсъдени допълнителни мерки за преодоляване на кризисната ситуация. Най-сериозен проблем остава липсата на електрозахранване в редица населени места в шест от общините в региона, където на 19 ноември беше обявено бедствено положение. Екипи на „Електроразпределение Север“ работят по отстраняването на авариите по електропреносната мрежа и възстановяването на електрозахранването. На терен работят екипи и от съседни райони - Търговище, Разград, Горна Оряховица, за да бъде овладяна ситуацията.
В община Каолиново и община Никола Козлево положението е много сериозно, има множество паднали стълбове и огромни навявания. Очакванията са до края на деня навсякъде да бъде подадено напрежение, отделни абонати ще останат без захранване, защото има много аварии ниско напрежение, по които ще се работи утре, посочиха от дружеството. В региона има аварии и на електропроводи, за отстраняването на които и днес продължава работата в района на Нови пазар, посочват от областната управа.  

По информация на ВиК Шумен липсата на електрозахранване е причина за нарушеното водоподаване в някои места в бедстващите общини. Към момента няма вода в 36 населени места, след пускането на захранването и водоподаването ще се възстанови. В град Шумен аварията е отстранена и до час ще има нормално водоподаване за целия град.

Тежка остава обстановката в общините Каолиново и Никола Козлево, където в много от селата няма електрозахранване. Села без ток има и в общините Нови пазар, Венец, Хитрино и Каспичан. При пълно възстановяване на електрозахранването в населените места ще бъде отменена заповедта на областния управител за бедственото положение, допълват от областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: шуменевакуирани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари