Най-малкият град в България е без аптека и лекар

Осигурено е безплатно жилище и кабинет за доктора
27 мар 2024 16:52, Петър Бойчев
22
Най-малкият град в България е без аптека и лекар
Снимка БНТ

Вече няма аптека и лекарства от първа необходимост за жителите и гостите на най-малкия град у нас - Мелник, съобщава БНТ.

Близо 250 са постоянно живеещите в Мелник, като през почивните дни и пролетно-летния сезон идват и над 3000 гости. Аптека и адекватна медицинска грижа за тях обаче няма.

"Повечето хора тук са в пенсионна възраст, не могат да си купят елементарни неща. Пътуваме до Сандански, Ново Делчово, за да си купуваме лекарства", каза жителка на Мелник.

"Основната причина да няма аптека е в общината. В Мелник има достатъчно търговски фирми било то хотели, механи, които всяка година внасят към общината пари. Тези пари трябва да се използват за града. Хората тук заслужават внимание", сподели друг жител.

"Ние настояваме, ако има някакъв начин нещо да се направи от държавата да се субсидира отварянето на аптека и да има лекар в града. Имаме готово помещение, даваме го без наеми, за да идват хората да си купуват лекарства. Същото е и за медицински работник, подали сме в интернет, че търсим лекар. Осигурили сме му жилище, в което да живее безплатно, и кабинет", разкри кметът на Мелник Сашо Филипов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: мелникдоктораптека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слушайте бе, Андрешковци, един безплатен съвет! В селото ви няма кръчма, в която качествена бутилка вина да е ПОД 40 ЛЕВА! Въвеждате 10 лева ТАКСА за всеки турист! Събирате за един хубав общински ПАРЦЕЛ, минимум 1000 квадрата, за Лекаря си! ПО СЛУЖЕБЕН ПЪТ му събирате всичките 14 папки с документи разрешителни и прочее за СТРОЕЖА на една малка спретната КЪША, в която да живее ТОЙ и СЕМЕЙСТВОТО МУ! СТОТИЦИ МИЛИОНИ УСВОИХТЕ ЗА КЪЩИ ЗА ГОСТИ, а за Лекаря си нямате, а?
19
2
 
12
 
! Отговори
маалатъ преди 4 седмици
"""""Най-малкият град в България е без аптека и лекар""""" ------- Скоро и в големите градове!!!!
18
4
 
15
 
! Отговори
Икономика за всички преди 4 седмици
За 250 души никой няма да отвори аптека, защото е нерентабилно. Държавата аптеки няма отдавна. Социализмът свърши. Обаче щом има 3000 гости в хотелите и ресторантите, значи това трябва да се финансира от тях. 3000 лева са достатъчно, за да се наеме един фармацевт да работи на редовна смяна. чки
17
3
 
9
 
! Отговори
Помня преди 4 седмици
Решението е подвижни аптеки и лекарски кабинети. Преди няколко години управници откриха куп пречини , това да се случи.
16
11
 
5
 
! Отговори
аз преди 4 седмици
Като в русийката.
15
1
 
12
 
! Отговори
Отварикс преди 4 седмици
То в големите градове не останаха а пишат за най малкия .... :D
14
0
 
14
 
! Отговори
Потърпевш преди 4 седмици
Знам кво е да няма аптека в Мелник. Веднъж така се напих, на другия ден такъв махмурлук имах и такава глава ме цепеше. А няма откъде един алкасайцер да си купи човек.
13
4
 
14
 
! Отговори
българина преди 4 седмици
статута на град се дава според хората, няма хора няма град. Това е село, в колко села има аптеки? то и преди 1989 в селата нямаше аптеки, какво реват не знам! поредния резултат на атлантизъм. Сигурен съм, че половината са гласували за него!
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Другари, всичко опира до организация и интелект на обществото.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ми задължете някой лекар да отиде там, хващате за го ушите и му казвате. Тука ще стоиш.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Aми плащайте по европейски и няма да е страшно.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е то в големите градове няма, вие у Мелник търсите. Няма, свиквайте. Вече ще е така. И не само в здравеопазването ами във всяка една сфера. То вече и майстори няма за нищо. Тръгни в провинцията да търсиш електротехник, водопроводчик, качествен автомеханик или каквито и да е подобни добри майстори и ще видиш че няма кой да свърши работа! Ние на скоро за един ремонт на покрив викахме майстори от другия край на България. Положението е страшно!
8
3
 
11
 
! Отговори
1262 преди 4 седмици
Ако събирате по 10 лв от жител и гост на града може и да имате лекар. Ама искате безплатно. Ей това ви е безплатното.
7
6
 
7
 
! Отговори
СТИГА преди 4 седмици
вече с малки градчета, села, махали и т.н. Нямали аптека, нямали лекар, рентген, скенер, гинеколог и стоматолог. Има 20-25 фирми които доставят всичко навсякъде. За всичко останало има коли. Всеки и навсякъде. "" Ние настояваме, ако има някакъв начин нещо да се направи от държавата да се субсидира отварянето на аптека и да има лекар в града... """ ...ха и това в Мелник, където всеки втори има хотел или механа, тези са нагли като ПППП!
6
2
 
13
 
! Отговори
... преди 4 седмици
еми хиляди села в БГ са така! Даже има и градове са така! Така, че Мелник не е единствения такъв град! Няма какво да се лъжем за 200 човека няма как да отвориш и поддържаш аптека! А лекар едва ли ще иде там! просто няма да има никаква печалба тоз лекар там!
5
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Кофти, ама кой ще отвори аптека в такъв малък град? За двата аспирина дето ще вземат и то, за да ги сложат в туршията... В малките населени места хората са прости, никога няма да дадат 30-50 лв за хубави витамини, а се лекуват с ракия. Как очакват аптеката да просъществува?
4
6
 
14
 
! Отговори
Хехе преди 4 седмици
Ако е много печелившо да държиш аптека за 200 души и да работиш всеки уикенд за 20 потенциални клиента.... ходи ти отвори аптека
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има села с по 1000 човека без аптека и фелдшер :)))
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Град без банкомат, аптека, лекар.....сУща Европа.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
то банкомат няма вече там, вие лекар...