Голям пожар пламна до харманлийското село Черепово

В пламъци са гора, сухи треви и храсти
Обновена: 6 авг 2024 18:33 | 6 авг 2024 17:52, Красимир Ангелов
5
Голям пожар пламна до харманлийското село Черепово
Снимка: БГНЕС

Голям пожар възникна днес следобед до харманлийското село Черепово в Сакар планина, съобщи за БТА областният управител на Хасково Мехмед Атаман. В пламъци са гора, сухи треви и храсти.

На място вече има 8 екипа огнеборци, но се чакат още подкрепления.

Вятър обаче възпрепятства овладяването на стихията, допълни Атаман. Той уточни, че е направил искане в гасенето да се включи и военен хеликоптер, но не е ясно дали вертолетът ще успее да пристигне преди падането на мрака, когато вече не е възможно да участва.

От АПИ съобщиха, че заради пожара на територията на област Хасково в участъка между с. Черепово и пътен възел "Голямата Звезда" временно се ограничава движението по път II-55 Раднево – Свиленград, път III-809 Любимец – пътен възел „Голямата звезда и път II-76 Харманли – Тополовград.

В участък няма възможност за изграждане на обходен маршрут. Екипи на "Пътна полиция" връщат пътуващите в това направление.

Заради големия пожар, областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви бедствено положение на територията на общините Харманли и Тополовград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
некои решиха че ше земат пари от държавата като си запалят бараките в които живеят или че ше получат фургон , но сметката е без кръчмар . лошото е че има пострадали българи от тия пожари !
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е, заради патриарха от ДС! Всеки ден пожари и трагедии. Пък вие си повтаряйте "Достоен"...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как пък един не хванаха дето пали. Пак ще правят далаверата с дървесината, сякаш всичкщи са в играта.Всеки ден Голям пожар-явно няма контрол и воля. Как пък не пламна полето със солари или жито - все в гората с дървесина.
2
0
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Сигурно е от стъкло, дошъл пожара в гората...или хвърлен фас!!!Народе,спи си ,не се бори срещу Организираната престъпност която се занимава с дървесина !Утре ,ще се събудите в пустиня,а тези гамени доволни ще си броят мръсните пари(искрено се надявам ,отговорника за този пожар да гори в АДА)!!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cпоред легендата която е най-достоверна и най-широко разпространена, му викат Черепово, защото едно време православната църква е избивала хора които са отказали да се покръстят и черепите им били заровени на купчина отделно от телата.