Над 20 млн. лв. ще струва ремонтът на тръбата под Варненското езеро

По проект ремонтните дейности ще продължат 224 работни дни
7 авг 2024 21:55, Анисия Иванова
24
Над 20 млн. лв. ще струва ремонтът на тръбата под Варненското езеро
Снимка: БГНЕС, архив

Малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта на тръбопровода под Варненското езеро. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, който направи оглед на площадката, от която започват строителните дейности.

Парите са осигурени от държавния бюджет в рамките на програмата, по която се очаква Варна да получи 100 милиона лева.

"С реализацията на този проект напълно ще бъде решен проблемът с тръбата под езерото", каза кметът, цитиран от БНР. Той напомни, че предходният проект за ремонт на тръбопровода, който е на стойност над 7 милиона лева, е изпълнен некачествено и в момента се водят дела срещу фирмата-изпълнител.

Ще бъдат подменени около 820 метра от тръбата, като тя ще бъде положена на 22 метра под нивото на водата и на 4 метра под дъното на езерото, допълни инж. Илия Стойчев - мениджър "Водолазна дейност" във фирмата-изпълнител "Хидроремонт".

Той подчерта, че дейностите вече са започнали и по-голямата част от проекта ще се реализира през тази година, а окончателното му завършване е предвидено за началото на 2025 година. По проект ремонтните дейности трябва да продължат 224 работни дни.

"Предвидено е тръбата да бъде укрепена допълнително с т.нар. бетонови матраци, за да не се допусне нейното компрометиране от преминаващи кораби, както вече се случи със старата тръба", допълни кметът на Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: езерозамърсяванеВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
ниско прелитащ преди 1 месец
Така се прави ! А след две години ще има дела за некачествения ремонт за 20 млн лева и ще се направи нов ремонт за 40 млн лева ...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е стойността ва ремонта, а толкова ще откраднат. Ночно, както се крадат парите за пътища.
18
1
 
1
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
С тия пари ще източа езерото и ще го преместя на друго място,тия ми пеят за 800 метра тръба
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много бързо и лесно ми звучи. Няма ли да има оспорване от втория класирал се на конкурса и делото да се точи 2-3 години.
16
0
 
1
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
Интересно кой е дал разрешение , върху държавните буни в морето на Варна , да се поставят метални съоръжения свързани с метални кабели на брега ,за сърф атракциони и да заграждат ,заради това плажа и водата в морето с въжета за да си направят сърф коридор ? Нали буните са държавна собственост, имало ли е обществена поръчка и конкурс? Има ли екологична оценка ? Как така един частник ползва и загражда буните, плажа и морето ,заради бизнеса си?
15
0
 
2
 
! Отговори
Не схващаш преди 1 месец
"Аз ремонт на банята правих, всички тръби смених и излезе много по-малка сума" Твоите тръби друже, не са били златни, каквато е тръбата под езерото. това се прави, за да е вечна тръбата и на няма корупция по нейния ремонт поне 99 години.
14
0
 
2
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 1 месец
Откъде идва тази огромна цена? Аз ремонт на банята правих, всички тръби смених и излезе много по-малка сума. Тук за една тръба 20 млн лв. Че и много кръгла сума. Някакси нагласено идва.
13
0
 
5
 
! Отговори
Нищо пари преди 1 месец
Бълха ни ухапала.20 милиона са джобни пари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ауу много скъпо, чи не ги ремонтирайте тогаз. оставете ги така.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 20 000000 сигурно ще асвалтират дъното .Да заровят една тръба 20000000 Ама то Кокора 9 милярда за 9 дена срещу нищо
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Варна е така, ремонтите на тръбите са скъпи. След ремонта, пари няма да останат, ама ще има ли тръба, не е ясно..
9
0
 
8
 
! Отговори
Варнинец преди 1 месец
Предишната била некачествена струвала 7 млн. Сега ще има пак некачествена, но за 20 млн. А нещо на Хоризонт тръбата, за нея някой друг милион няма ли да остане?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
800 метра, 20 млн лева, 224 рабтни дни, което си е цяла календарна година. Не може ли сравнение с това, как го правят европейците? А дубайците? На тези пък колко ли години им е трябвало за да сложат само тръби по дъното? А само тръбите колки ли милиарда струват, след като 800 метра струват 10 млн долара?
7
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
До Анонименза съжаление бълграският " народ " изобщо не мисли и си заслужава съдбата напълно !
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
800 метра - 20 000 0000 лв???????
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВАРНА ВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД. НОВИ АВТОБУСИ С КЛИМАТИЦИ. ОТЛИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ. КУЛТУРНА ПРОГРАМА НА СВЕТОВНО НИВО. ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕГРЕЛИЯ ПЛОВДИВ С АВТОБУСИТЕ - САУНИ ОТ ПРЕДСОЦИАЛИСТИЧЕСКО ИСТОРИЧЕСКО ВРЕМЕ.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е кой е одобрил и разрешил плащането на предното полагане на тръбата щом е било некачествено. Повечето пари би трябвало да са блокирани до края на проекта и инспектори да минат и да одобрят експлоатацията. Та кой не си е свършил работата и е разписал,че всичко е Ок. Сега да бъде уволнен и осъден.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека благодарим на герберастите и кмета Порник,че ни прославиха в галактиката. Изливащата се канализация във варненския залив,е единственото Българско творение виждащо от космоса.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе що ша харчите пари, на овцете не им пречат изпражненията. Толкоз тръби се излизат в гьола, а те се плацикат безгрижно. Дайде парите за нещо по-разумно.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо