Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград

България е далеч от реалността, твърди вицепремиерът на РСМ
Обновена: 20 сеп 2024 09:35 | 20 сеп 2024 07:00, Петър Бойчев
147
Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград
Снимка БГНЕС

Вицепремиерът на РСМ Александър Николоски продължава със злостните нападки към България.

България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ. Коридор 10 е с най-голям приоритет за Македония.

Това заяви македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, за когото българите са "мизерници". Николоски обяви, че не е против изграждането на жп линия до България (част от Коридор 8), но няма да я строи.

"Не съм против изграждането на железопътна линия до България, но тя няма да се строи по трасе, което е неизпълнимо и твърде скъпо и по някакъв начин беше направен опит за корупиране на мен и премиера (Мицкоски)", каза Николоски.

За него много по-важна е високоскоростната железопътна линия Солун-Скопие-Белград, част от Коридор 10.

"Моят най-голям приоритет е изграждането на високоскоростната железница по Коридор 10, ние имаме голям интерес да изградим тази железница с високи технологии. Няма по-важен проект от този, защото той ще отведе страната в бъдещето.

Проектът е печеливш, а има и проект от 1978 г. за железница със скорост от 140 до 250 километра в час. Този проект не беше реализиран вероятно поради разпадането на Югославия. И той ще ни струва по-евтино от железопътната линия до България, някъде между 6 и 10 милиона евро на километър. Аз ще завърша този проект и той няма да бъде изграден от руска, китайска или индийска компания, аз ще го започна и ще го завърша, защото очаквам ВМРО-ДПМНЕ да има два мандата", отбеляза министърът пред Канал 5.

Той съобщи, че в Будапеща на 20 сертември ще се срещне с министрите на транспорта от Гърция, Сърбия, Унгария и Австрия. Акцентът на разговорите ще бъде изграждането на Коридор 10.

За конституционните промени и отношенията с България Николоски заяви, че "не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ."

"Ако иска, ЕС може да реши проблема с нас и то за една сутрин или следобед, много по-силни държави от нас са поставени на колене. Какво правим с 14-те решения от Страсбург за македонското малцинство, които България не иска да изпълни?

Готова ли е София да не блокира Македония по време на преговорите? Ако е така, те трябва да се съгласят на конституционни промени с отложено действие. Каква е разликата, ако българите влязат в Конституцията сега или след няколко години? Украйна може да стане част от ЕС от нищото, а страните от Западните Балкани, които чакат и изпълняват условия, не могат.

Те (България) не проявиха минимално благоприличие, като не сложиха националния ни флаг. Сегашната официална позиция на България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ", каза Николоски. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от Музика
Фен вбеси Шакира, снима й под полата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
19
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 час
не знам що се занимаваме със северомакедонците изобщо ?!? Те са си сръбска провинция, а скоро ще станат албанска провинция. Тези хора винаги са били твърдоглави и си заслужават съдбата, просто не трябва да им обръщаме внимание !
95
1
 
5
 
! Отговори
expert преди 1 час
Българския Народ не е близък с сърбите , които са се нанесли на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ В МАКЕДОНИЯ! НО докато ние стоим , като боксова круша, Албанците ще ви ПРЕТОПЯТ и и го слагат мазно навсякъде :)))))))))))България ще се дистанцира още от РСМ , за да не пречи на ИЗБИСТРЯНЕТО НА СРЪБСКИЯ ОБЛИК! няма да има никакви обще проекти, посещения и т.н. !
94
2
 
9
 
! Отговори
Крундел преди 2 часа
ми да строят, ама проблема е, че парите ги дава ес и явно мънкедонците не са чували, че който плаща той поръчва музиката... т.е. ще строят с унгарският заем, който всъщност е китайски, честито на сърбоманчетата, китайски роби до гроб(че и след това), да питат африканците, ако не вярват...
93
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Какъв флаг бе сърбе? Вентилатор на червен фон! Гоце и Даме се въртят в гробовете си!за такива предатели като тебе"сатър" така казва Постол войвода!
92
1
 
21
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 часа
ГОЛЯМ ПРАЗ КАТО НЕ СТРОИШ ЖП ЛИНИЯТА.НАШИТЕ СЕГА ТРЯБВА ДА ТИ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦАТА КЪМ БЪЛГАРИЯ.ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ДА ТИ СПРАТ ГАЗА.ПЪК ТИ СИ ГОВОРИ КОЛКОТО ИСКАШ.
91
0
 
14
 
! Отговори
Към Македонците - преди 2 часа
Аман от марионетки, ей! От наще и ваще политици на конци една ракия не моем да изпием заедно! :D
90
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Никакви македонци не сте. Вие сте просто едни югославяни. :-) Мечтата е обединение със Сърбия. А Русия ще ги венчае.
89
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
За всеки македонец дошъл в България иска духов оркестър и знаме ли ? Като им слушаш безумията на тия все едно слушаш роми или бъртвежите на някакъв шизофреник.
88
0
 
6
 
! Отговори
Ж.п. преди 2 часа
Предполагам, че е възпрепятствано от големите сили, а политиците и от двете страни само ни будалкат. Още Жельо уговаряше строежа на тази ж.п. линия, досега да е построена.
87
2
 
19
 
! Отговори
бухааа преди 2 часа
потапяй се, cелянин cръбски. Разликата е че не ви вярваме, когато не вярваш на някой то чакаш първо да изпълни това което сте се договорили. Също така за тия 5-6г разлика българите ще имат вече малко повече защита, а вие искате да ги мачкате. Строй жп линия до луната че нали е ваша, все ни е едно на нас, малка бедна държава нямаме работа с вас. Ние си гледаме проектите с Румъния и Гърция. Ходи ся се жалвай на всички да ти се смеят. Нямало му било знамето е нали она е дошла на кафе....
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Колко точно го казва! Линията до София ще бъде корумпирана. Е това говори всичко за бегето.
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Постройте стена по границата,спрете всякакави отношения и не ни занимавайте!!!Благодаря предварително,македонци от севера!!!
84
1
 
9
 
! Отговори
gogo преди 3 часа
Ти па кък ша я построиш тая високоскоростната бе, простако
83
1
 
5
 
! Отговори
Ще строиш преди 3 часа
Квото Галя от Ембъсито в Скопие ти нареди..
82
1
 
7
 
! Отговори
Жп преди 3 часа
Нали ще има авиолиния София Скопие бре ;))
81
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тяхнато бъдеще е Албания.От 2 милиона население ,само един милион македонци.
80
3
 
29
 
! Отговори
Северджанъм преди 3 часа
Северна македоноя е една от най-бедните в европа държавица,с едно от най-нискто IQ на населението,в конфликт с почти всочки съседи, без никаква персппектива,с кражба на миналото от България и Гърция и със 30-35% албанско население.В Парламента им се говори на Албански защото е официялен и навсякъде се вее албанското знаме.Бъдещето им е федерализация и присъединяване към друга държава.
79
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 часа
До Бай Брадъртова , че от инж. балкански нищо не става е широкоизвестен факт на запад от румънската и сръбската граница. проблема в случая е що сърбите и македонците са решили че от тях става нещо
78
1
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 часа
он и люпчо георгиевски щеше да закрива булгаристана, а после се оказа че дядо му бил кюстендилец и сега е гражданин на ЕС
77
11
 
4
 
! Отговори
Бай Брадър преди 3 часа
Прав е,от нас нищо не става.Политиците ни направиха така че всички ни мразят.