Майката на загиналия парашутист: Беше най-слънчевото дете, вече няма как да го гушна

В петък той е щял да навърши 28 години
Обновена: 26 окт 2024 09:52 | 26 окт 2024 09:37, Стела Стоянова
21
Майката на загиналия парашутист: Беше най-слънчевото дете, вече няма как да го гушна
Снимка БГНЕС, архив

В петък загиналият край Ботевград парашутист трябвало да отпразнува 28-я си рожден ден.

Това разказа майка му пред NOVA .

„Мустакатко. Седи отгоре и ни се смее в момента. Както казва баща му: „Такъв шамар ни удари, че не знаем на кой свят сме”. Ние тук страдаме за него, скърбим, защото ще ни липсва. Да му кажа: „Мише, Мишленце”, да го гушна. Това вече няма как да се случи, ще остане само един спомен”, споделя Деница Велева, майка на Михаил.

Жената разбира от новините, че се е случил инцидент с парашутист. „Когато разбрах, шофирах. Нормално е всяка майка, която знае за страстта на детето си, да му се обади. Звъннах, но не ми вдигна", разказа Деница.

„Мишо беше най-слънчевото дете, което съм виждала. Невероятен човек. Всеки, който е докоснал по някакъв начин, го е променил към по-добро. Той и малкият ми син са моите най-големи учители за това как трябва да бъде живян този живот. Не да се борим, а да правим това, което ни харесва”, каза още тя.

Още по темата

„Според мен това, за което е мечтал, е да види свят. Посетил е много места, много острови, запознал се е с много интересни хора. Пътувал е в Америка. Много са го искали там да остане, харесаха го още като беше малък, но детето предпочиташе да си остане в България", добави майката на Михаил.

Най-голямата му страст била да се рее в небето. Ходил е на обучения по свободно падане в чужбина. Майка му дори спряла да брои колко скока е направил. „Бяха над 350. Той искаше да се усъвършенства, харесваше му”, допълни тя.

Ръка за ръка във въздуха в последните две години е с един от най-близките си приятели - Стоян Димков. Винаги заедно, освен във фаталния момент.

„Първото нещо, което си казваш като видиш Мишо, е колко е усмихнат, с топъл и позитивен поглед, скрит зад един засукан мустак. Аз не съм го виждал сърдит, намусен, разстроен", каза приятелят на Михаил.

След инцидента в сряда властите повдигнаха обвинение срещу собственика на балона, от който беше извършен фаталния скок. Балонът не е имал лиценз. Деница казва, че нищо няма да върне детето ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: парашутистинцидент
Още от Страната
Огнище на птичи грип в ямболско село
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Толко му бил акъла да скача от балон. Поне дано си е покачил адреналина, каквото преживяване е дирил.
19
0
 
1
 
! Отговори
Нане преди 39 минути
да бяхте мислили преди това какво може да се случи.Нарича се оценка на риска.Но,нищо в тази насока не е направено.Цялата дейност е извън закона.По цял свят се изискват сертификати,което означава грамотност.И най вече застраховка.Дано си вземат поука оцелелите.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
До Има и друг варянт ???????????????????????????????????????? Чул ли си нещо конкретно или само правиш измислени предположения? В този сайт може да влизат и близки на пострадалите, затова не е редно да се приказват такива неща, освен ако не знаеш нещо конкретно.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Много жалко. Бог да прости момчето и да подкрепя близките му.
16
4
 
0
 
! Отговори
G.I. Joe преди 52 минути
От дърво без корен много лошо се пада.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Животът се явява илюзия.Всичко за което се борим е безсмислено и утопично.Едиственото, което може да направим е да помогнем на някого в нужда.Всичко останало - амбиция, борба, кариера, учение- всичко е суета на суетите.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бог да го прости, но факт е че си е рискувал живота непрекъснато.Баща ми е бил военен летец и се е разбил със самолета като съм бил на 5 години. Помня като дете се ядосвах защо е правил това, вместо да има някаква нормална работа и да си гледа семейството. Но негов избор.Та така и с това момче - риска при парашутистите е огромен.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"Хората не могат да летят. Могат да плуват, но не да летят. А може някой ден и да се научат и да летят." ........плуването е като ходенето. Обратното на летенето е гмуркането
12
11
 
3
 
! Отговори
Има и друг варянт преди 1 час
Да са били убити тоест някой на който са дължали много пари от Дрога и про с титутки ги е Качил на балон сложил им е прецакани парашути и ги е хвърлил отгоре.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да беше копал с мотиката у ТКЗС-то - немаше да са утрепе с парашут :)))
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Кеф цена няма :)))
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Хората не могат да летят. Могат да плуват, но не да летят. А може някой ден и да се научат и да летят.
8
4
 
5
 
! Отговори
Еми преди 1 час
Без да омаловажаваме фактите, но имаше един в Надежда дето скача с парашут от ЕПК сграда. Трябва да си майстор. Ако не си, не се пробваш. Загинал е нелепо
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Един път стомна за вода, втори път стомна за вода...
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Извода: Не бързай в посока Земята при влошена видимост!
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Слънчево, ама мъглата го победи!
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тоя като е скачал като обезумял не знам какво е очаквал. Ако беше си ходил по земята сега щеше да е жив.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бог да прости момчето! И понеже не разбирам, да питам, в случая каква е вината на балона, той има връзка с отварянето на парашута ли или по-скоро момчето не е съумяло да направи нещо след скока?
2
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Жалко че по такъв нелеп начин си е отишъл. Можеше да загине например с пистов мотор блъскайки се в БМВ - така щяха да го запомнят завинаги всичките му приятели и да има 100 манекенки в рая :)
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бог да го прости