Огнище на птичи грип в ямболско село

Умъртвяват 350 000 птици
26 окт 2024 10:30, Стела Стоянова
5
Огнище на птичи грип в ямболско село
Снимка iStock

Огнище на птичи грип е регистрирано в голяма птицеферма в ямболското село Болярско. Умъртвени ще бъдат около 350 хил. птици, предаде БНР.

В 10-километровата наблюдавана зона попадат град Ямбол, шест села в община Тунджа – Безмер, Хаджидимитрово, Ботево, Бояджик, Роза и Гълъбинци, сливенските села Чокоба, Скобелево и Бозаджии. В региона се проследява транспортирането и на домашни птици, както и птичи продукти и фураж.

От мениджърския екип на фермата, в която е регистрирано заболяването, обявиха, че заради откритото огнище на заболяването, прогнозират загубите около 25 млн. лева.

Предстои свикването на епизоотичните комисии в петте общини на областта.

По неофициална информация загробването на птиците, в определени от община Тунджа места, вече е започнало и ще продължи в рамките на 20-30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Страната
Масово натравяне след обяд в стол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Незнаещ преди 14 минути
Интересно ми е защо държавните органи, които ще убият хиляди птици не се борят и не откриват как този птичи грип достига до птиците? Не е ли по добре да има превантивна работа за недопускане на болестта?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
У наше село по време на комунизмО немаше една кокошка с грип 40 години щото тока беше 1ст. и есента им пускахме печки да се топлят. Друг трик беше да им метаме хлЕб с ракийка, ама в днешно време джендърмерията не разрешава да палим казанО... Пък и хлеба един хлеб...
3
0
 
3
 
! Отговори
Фантома преди 58 минути
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
2
0
 
5
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 1 час
Хахахха избори идат ,трябва праситата да ядат мясооо... хаххахах
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Отново технологичен напредък. Развитото обшество явно е обществото на масовостта, включително на масовото умъртвяване.