Австралия плаши Twitter с глоба заради "омразата"

Компанията има 28 дни за реакция
Обновена: 22 юни 2023 09:01 | 22 юни 2023 09:01, Александър Попов
19
Австралия плаши Twitter с глоба заради "омразата"
Снимка: БГНЕС/EPA

Австралийският орган за контрол на безопасността в интернет заплаши да наложи глоба на Twitter за това, че не е успял да се справи с онлайн злоупотребите, като заяви, че поглъщането на Илон Мъск е съвпаднало с ръст на "токсичността и омразата", предаде АФП.

Комисарят по електронна безопасност Джули Инман Грант, който е бивш служител на Twitter, заяви, че платформата вече е отговорна за една от всеки три жалби за онлайн реч на омразата, подадени в Австралия.

Twitter разполага с 28 дни, за да покаже, че сериозно се е заел с проблема, или ще бъде глобен със 700 000 австралийски долара (475 000 щатски долара) за всеки пропуснат ден.

Откакто Мъск купи платформата през октомври 2022 г., той съкрати повече от 80% от глобалната работна сила, включително много от модераторите на съдържание, отговорни за потушаването на злоупотребите.

"Изглежда, че Twitter е изпуснал топката за справяне с омразата", каза Инман Грант, който е работил по киберсигурността в компанията след 17 години в Microsoft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не, вижте, АЗ все повече се радвам на такива новини! След всяко едно такова действие, все повече хора проглеждат и виждат тоталитарният фашизъм на западната пропаганда. На времето аз се борех у нас за свалянето на комунизма и възхвалявах запада. Днес съжалявам и се срамувам от това което съм правил и виждам, че все повече хора около мен проглеждат. Хората са оФце но .. до време!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до питащия по-долу:Виж ся, ако пишеш Путин е лош или руснаците са лоши - няма проблем. Може и да ги напсуваш - пак няма проблем. Но ако пишеш същото за Байдън или не дай си боже за хАмериканците, като цяло, е тогава може и командоси да очакваш и ако си в хАмерика и в затвора ще влезеш! А иначе този дето съди Мъск да е чувал нещо за "конфликт на интереси" ? Щото неговият случай е такъв като по учебник! Уволняват го и той почва да тормози бившият си работодател от позиция на силата!
11
0
 
7
 
! Отговори
Мъск :)) преди 10 месеца
А какво става когато АЗ реша да глобя кенгурата?? бухахахахах
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моля някой да ми дефинира "език на омразата" какво е? Ако аз кажа, че някой е глу.пав, и той наистина е гл.упав, това език на омраза ли е? Ако аз кажа на някой ***, че е ***, това език на омраза ли е?
9
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Кой решава какво е "език на омраза" и по какви критерии това се определя? Омразата която се лее срещу Тръмп денонощно включва ли се в определението или не и защо?
8
2
 
17
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 10 месеца
Либерал-фашистите, които се окопаха във властта и в Австралия, както в САЩ, Канада, Британия и Нова Зеландия, наричат "реч на омразата" всички мнения, оспорващи налудничавите им измишльотини като безбройните варианти на джендърастия или "критичната расова теория", която е откровен цветен расизъм срещу белите хора. Този жалък цирк с тоталитарната цензура сме го играли тук 45 години и знаем от горчив опит колко е безсмислен и вреден за обществото. Нека и те да си изпатят, ще им бъде за поука.
7
1
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
Какво значи "да покаже, че сериозно се е заел с проблема" в случая? twitter може да изнесе офисът си от Австралия без проблеми за бизнеса си.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За лбгтиюя++ и уоковете жалбата е всичко нужно за доказателство. Това е основата на "cancel" културата им. Нищо добро не чака общества, които се управляват от мрънкачи.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 2 - Чакай? Хванаха я от Нова Зеландия и я закараха в Австралия? ВТФ?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свобода на словото, ама нанай си ...
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тея пък къде хвърчат? Триенето на такива постове не е справяне с омразата а маскиране на проблема. Властите да се организират и да направят нещо срещу създателите на тези статии, а не да хвърлят топката към Twitter. В определено отношение в този момент се вижда истината такава каквато е, а не каквато ни се иска да бъде, когато такъв пост е изтрит. Омразата не се ражда в Интернет, а най-често е продукт от политиката на властимащите!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Австралия и Канада от няколко години се превърнаха във фашистка диктатура.Следващия строй след капитализма е фашизъм .Хитлер биши подранил тогава ,но сега вече става факт
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да напомним че бившата премиерка на нова зенландия я набутаха да ръководи този австралийски цензориращ орган. Няма да напомням каква личност е тя и какво направи на страната си по време на пландемията

Спонсорирани публикации