Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин

Българката загуби от скандалната тайванка
Обновена: 4 авг 2024 13:12 | 4 авг 2024 12:37, Александър Попов
473
Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин
Снимка: Lap.bg

Светлана Каменова падна от боксьорката от Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг.

Тя беше брутално ощетена срещу скандалната тайванката Ю Тин Лин и остана на крачка от медалите в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж. Българката дори поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът й Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

Канадският рефер Джефри Верхоген допусна груба игра срещу българката - влизания с глава, с лакти, без да дава официално предупреждение.

Мачът

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.

Българката отказа изявление след края на мача.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.

Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналсти и подхвърли: "Изследвайте я за хромозоми".

Азиатката е една от двете боксьорки, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от световното първенство по бокс през 2023 г. в Делхи, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола. Въпреки това Международният олимпийски комитет, който организира боксовия турнир в Париж, настоява, че двете боксьорки отговарят на нужните изисквания, за да се състезават при жените. В последните дни темата около Ю-Тин и Хелиф придоби водеща популярност на Игрите в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво мислите за супер ниските нива на тестостерон на Путин?
158
14
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Мене западнатa идеология и ЕС по ме кефат. По-добре джендьр и гей отколкото залухан ceлски русофил. Аз искам да карам BMW, а не Москвич.
157
0
 
2
 
! Отговори
Същата работа преди 1 месец
На олимпийските игри в Сидни 2000 имало участник от Екваториална Гвиана, който 8 месеца преди това не знаел да плува, не бил виждал басейн, но пожелал да представи страната си в плуването. И така рибарите го учили да плува в басейна на хотела 12 метра. Дори се доучвал от треньорите на останалите участници. Накрая за капак всичките му конкуренти скочили по-рано на старта, и той без малко да се удави на 2рия оборот, но испял. Сега вече бил национален треньор по плуване в Е Гвиана.
156
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стефке, отзовавай отбора! Или подкрепяш буламача и жендарята?
155
2
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Какво се ядосва? Спортът е мъжки! А инклузив-мънта е ЕС ценност.
154
6
 
8
 
! Отговори
демократ преди 1 месец
Хората си взимат медалите неставащите ревът така е било така и ще бъде
153
0
 
6
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 1 месец
Само едно леко отклонение,пример който е постоянен от няколко години в развлекателните медии - дже , /ндър ,бендинг огъване /променяне на пол на герой във филм или сериал или книга !В последната анимация за деца и подрастващи Батман: Кръстоносецът с пелерина злодеят Пингвинът е нарисуван като "жена" с неопределен пол.Пропагандата яко се втълпява .И ето резултата -това което се бие в женски бокс е жена по паспорт и документи въпреки че има мъжки хромозоми и външни белези не е мъж..дори да е!Ако Оруел беше жив .....
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като бг олимпийски комитет,щаба ни в бокса приеха тези несправедливи правила,мъже да се правят на жени,нямат право да се оплакват,и те също участват в убийството на женския бокс. Те също са съучастници и нямат право да се оплакват.
151
2
 
3
 
! Отговори
Продължение на преди 1 месец
Коментар 172.Излиза,че за десет месеца при служебното правителство,България е спечелила три пъти повече златни медала,отколкото за 12 години при ГЕРБ на Борисов.
150
8
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Гледах срещата, тайванката би нашата с умение, а не със сила. Така че всичко е напъни да се изкараме жертви.
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам защо се явяваха въобще на бокс. Ако бяха смели да бяха бойкотирали. Ега ти и Олимпеадата. Като не си съгласен се оттегляш. Щом им клякате, да ви бият.
148
5
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
До Българин Вие нещо тотално сте объркали - за да участват в женския турнир на ОИ трябва да докажат, че са жени, а не че не са мъже! Доказателства, че са жени няма. А това, че са мъже се вижда и с просто око.
147
1
 
11
 
! Отговори
ГЛАВЧО КАКВО ЧАКАШ преди 1 месец
НАПУСКАЙТЕ ТАЗИ ОЛИМПИАДА И СПОРТИСТИТЕ ОБРАТНО У ДОМА
146
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един приятел русофил дето стана на 60 разправя че тестостерона му вече бил спаднал до женски нива и с инструмента ходел само до тоалетната
145
0
 
2
 
! Отговори
Понеже преди 1 месец
По-долу някой се опитва да политизира участието на България в олимпийските игри и обвинява за неуспехите служебните правителства ще му дам справка:Лондон 2012 при ГЕРБ -България няма златен медал,има два сребърни и един бронзов,общо 3 медала.Олимпийски игри в Рио ,отново при ГЕРБ, България пак е без златен ъ,има общо три медала- един сребърен и два бронзови.Токио 2020(21) при служебното правителство на Стефан Янев-България има три златни медала,един сребърен и два бронзови.Общо 6.
144
0
 
19
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 месец
Не само на олимпиадата е пълно с травестити...и в парламента има над 120 травестита...
143
2
 
9
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Не е Мъжкарана, а Мъж. Има разлика.
142
3
 
2
 
! Отговори
Ханс преди 1 месец
Аз остарях и вече имам косми по гърба и ушите ве кoпейки вмиpиccaни чичо ви е на 49 години и претърпява криза на средната възраст
141
2
 
18
 
! Отговори
Бай Анастас преди 1 месец
Тази олимпиада е пародия и за закриване, а следващите - за бойкот!
140
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Най-важното за нас българите сега е да да сапортваме Юкрейн фор ез лонг ез ит тейкс докато победи Русия и спечели войната, на всяка цена, каквито и жертви да ни струва това.