23 години затвор за мъж, убил съпругата си

Янко Йорданов я ревнувал и я умъртвил с брадва
20 ное 2015 12:02,
4
23 години затвор за мъж, убил съпругата си
Снимка: архив, Булфото

Апелативен съд - Пловдив потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд от 23 години лишаване от свобода за Янко Йорданов, убил по особено жесток начин съпругата си Троянка, съобщиха от Съдебната палата.

Той е признат за виновен за това, че на 11.12.2014 г. в Пловдив умишлено е умъртвил Троянка Йорданова, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Подсъдимият Янко Йорданов и Троянка Йорданова били женени от 2012 г., като от брака си имали две малолетни деца. По време на брака им подсъдимият изпитвал силна ревност към съпругата си и си внушил, че тя има извънбрачна връзка.

По данни от делото подсъдимият периодично употребявал алкохол и марихуана, като в тези моменти неоснователната му ревност се засилвала. В тази връзка побоищата станали ежедневие, с които Йорданов настоявал жена му да си признае изневярата.

При един такъв скандал взел брадва, за да я сплаши, като й нанесъл с острието три леки удара в областта на гръдния кош. След като не получил отново удовлетворителен отговор той я ударил няколко пъти в главата, с което причинил смъртта й.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са културните особености на ромите
1
2
 
10
 
! Отговори
Лъжа преди 8 години
23 години затвор за мъж, убил съпругата си и 15 000 лева заплата за политик ограбил цяла България !!! Медия = манипулация !!!