Ще проверяват как Божков е придобил антиките и произхода им

Прокуратурата възложи проверката на министъра на културата
7 фев 2020 11:53, Анисия Иванова
31
Ще проверяват как Божков е придобил антиките и произхода им
Архив: Булфото

Прокуратурата възложи на министъра на културата Боил Банов да провери колекцията на Васил Божков.

Проверката е свързана с изясняване на множество обстоятелства, свързани с произхода, начините на придобиване, идентифициране и регистриране на културните ценности, съобщиха от Прокуратурата.

Още по темата

В изпълнение на законовите си правомощия по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира по повод спазване административноправните норми на Закона за културно наследство (ЗКН) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му относно идентификацията и регистрацията на колекция антични предмети, стопанисвани и изложени в музей от фондация "Тракия".

От институцията допълват, че изпълнението на проверката е възложена на министъра на културата в качеството му на административен орган, осъществяващ контрол върху изпълнението на ЗКН и нормативните актове по прилагането му.

Предвид обема и съдържанието на поставените въпроси, изготвяне на справки, анализи и доклад от страна на министъра, е определен срок за изпълнението от два месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
прах в очите, някой мисли ли че парите му са в сметки на които Лойко може да сложи ръка.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политмафията да проверяват, ама при народния съд!
7
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ МИ ПУКА ЗА НИКАКВИ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВЦИ , БРАТЯ ГАЛЕВЦИ , БАНЕВЦИ И АРАБАДЖИЕВЦИ ТЕ СА СМЕШНИ!!!БОЖКОВ Е НАЙ-ВИДНИЯ ИЗТОЧВАЧ НА ПУБЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ!!!АКО ДО КРАЯ НА АПРИЛ 2020-ТА НЕ Е ЕКСТРАДИРАН В БЪЛГАРИЯ СВАЛЯМ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За парлама закупил някои артефакти от аукцион,а останалите от иманяри на безценица в България! Тарашенето на археологията започна още при Людмила Живкова,която по иманярски карти търси Бастет в Странжа планина,заедно с военните.При Царичина военните също копаха под секрет.Така,че антиките може и да не са само на Божков,а и на червената мафия.
5
7
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ОТКРИТО ИМУЩЕСТВО НА БОЖКОВ САМО ЗА ИЗМАМИТЕ МУ В НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД ЗАВЛЯКЪЛ ДЪРЖАВАТА СЪС 100-ЦИ МИЛИОНИ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪК ПЕЧАЛБА!!!
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо чак сега къде бляха толкова години, къде бля "великия" борец с престъпността настоящ компир цацата? Какво се промени та се разтичаха???
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как, как...Гепил ги е от мазето на Тиквата!
2
1
 
18
 
! Отговори
АЛО БАНОВ СЪМ преди 4 години
Може да ми звъните по всяко време, ще се разберем....
1
28
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Взеха му менте Лотарията, сега и колекцията за над 100 милиона еврака. Почвам да се чувствам, че живея вече нормална държава. Браво на Гешев