Съдия: Този ВСС е делегитимиран

"Изведнъж г-н Сарафов и г-н Гешев стават борци за свобода и се очаква ние да им повярваме"
19 юни 2023 20:58, Стела Стоянова
14
Съдия: Този ВСС е делегитимиран
Снимка БНР

"Свидетели сме на светкавични действия на Прокурорската колегия, които са необясними, още повече - немотивирани. Колегията е абсолютен шампион по монолитно гласуване. Затова е необходимо свикване на извънреден Пленум. Този ВСС е делегитимиран и не е доказал да притежава интегритета да избере нов главен прокурор".

Това каза пред БНР съдия Красимир Мазгалов от Съюза на съдиите.

Още по темата
И допълни, че Прокурорската колегия трябва да има възражения срещу Борислав Сарафов, а не Съюзът на съдиите:

"В последния месец в обществото станаха известни факти, които не говорят добре както за интегритета, така и за професионалните качества на Сарафов. Когато се каже името "Сарафов", правя асоциация с онази снимка с Петьо Петров - Еврото в ресторант "Осемте джуджета". Това ли е личността, която трябва да изпълнява длъжността "главен прокурор"? Борислав Сарафов яростно защитаваше тезата, че не трябва да се приема процедура за разследване на главния прокурор, а изведнъж в една неделя рязко обърна позицията си. Кога г-н Сарафов лъже - първия или втория път?", попита той.

Мазгалов подчерта, че в ръцете на правосъдния министър е свикването на извънреден Пленум.

"Изведнъж г-н Сарафов и г-н Гешев стават борци за свобода и се очаква ние да им повярваме".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ВССгешевСарафов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
ЛОПАТАР преди 10 месеца
А когато махнаха Гешев беше легитимен!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е ли по-добре висшите съдии да си гледат Съдийската колегия, а прокурорите и следователите - Прокурорската колегия. До преди15-ина години имаше проблеми със съдиите -там ССБ комндваше и караше доброзорно съдиите да стават членове на ССБ. Сега съдия Дишева критикува избора на гл.прокурор - трябвал да стане от Пленума на ВСС,където съдиите да си кажат мнението за прокурорите Защо не критикувахте избора на Гешев,когато той беше единствен кандидат и прокурори и следователи гласуваха за него?
9
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
ама това е нелепо хора...очаквате Справедливост от хора назначени от руското посолство...организиращи си "атентати",заплашващи се с убийства...това да не им е рАсия?САЩ Народа на България има нужда от подкрепа...рико и магнитски за доган борисов!!!основните слуги на путин!!!не е дипломация...не е либерално...не е...Българите биват Украина...през бели якички на кгб и обслужващи ги ОПГ като дпс-гроб...легитимирани и защитавани от енп и еС...обслужващи ги държащи ги на власт...Справедливоста и Бог
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
" Политическата класа" в България в момента е същата работа "момче"!-:) Изобщо какво Истинско има в момента в България? Те не са виновни! Виновни са всички Останали в България! Освен тия 25 или 35 %,българи,които излязоха на последните избори и изразиха позицията си!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов така им направи законите, че никога да не са нелегитимни, докато има далавера. Същото е с домоупрвителите.Има как да крадят от собствениците, не можеш ги смени за нищо на света. Те **ще се откажат**, когато няма какво да крадят от работещите в чужбина. Не говоря за ***, тях ДПС ги пази!
6
1
 
2
 
! Отговори
До Обективност преди 10 месеца
Ама близките му роднини все милионери бе. Как така става, 25 годишния му син милионер, сестра му милионерка. В кадруването на прокуратурата от ДПС, той зам. главен прокурор, до вчера говори едно, днес на 180⁰. Доста ми е съмнителен на мен
5
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Ми то и съдът в Хага е нелегитимен.
4
7
 
0
 
! Отговори
Обективност преди 10 месеца
Аз лично винаги съм одобрвала Сарафов и за всичките тези години през които съм следяла кариерата му не се е случвало да е бил замесен в скандали или нелегални дейности. Така, че малко по-леко с измислените обвинения и негативи.
3
3
 
3
 
! Отговори
пасарела преди 10 месеца
А ти до сега къде беше ? В шумата като нелегален и хоп го на 9 септември !!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оставка на копчетата. ВСС е тотално компрометиран.
1
3
 
11
 
! Отговори
ама е сигурно преди 10 месеца
Само предполагам ,че мафията в прокуратурата ,печели повече пари от тези бандити които държат наркотрафика !!