Отлагат делото срещу близнаците от Цалапица до връщането на Рангел Бизюрев

Новата дата е 25 януари 2024 г.
1 дек 2023 12:18, Стела Стоянова
4
Отлагат делото срещу близнаците от Цалапица до връщането на Рангел Бизюрев
Снимка БГНЕС, архив

Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица за 25 януари, след като като уважи искането на прокурора задържаният в Дания Рангел Бизюрев да бъде разпитан у нас, предаде БГНЕС.

Братята Борислав и Валентин Динкови от Цалапица са обвинени за помагачество в бягството зад граница на Рангел, който е сочен за пряк убиец на 24-годишният Димитър Малинов от същото село.

Половин час преди делото близки и жители на Цалапица се събраха на протест пред прокуратурата - именно с искане за отлагане на делото и разпитване на Рангел Бизюрев, който беше задържан в Дания в сряда и предстои да бъде върнат в България.

Междувременно братята Динкови се признаха за виновни по обвинението за укривателство и поискаха съкратено съдебно следствие. Съдът уважи искането им. Уточнено бе, че при произнасянето на евентуална ефективна присъда наказанието им ще претърпи редуциране с 1/3.

Прокурорът Димитър Костов обаче настоя близнаците да не получават присъда преди Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти. Той поиска събирането на нови доказателства при разпита на арестувания в Дания.

По думите му, неговите показания биха изиграли ключова роля за изхода на това дело. Съдията се съгласи, че Бизюрев е ключов и прие искането на представителя на Районната прокуратура.

Така делото бе насрочено за друга дата - 25 януари 2024 г. Ако дотогава Рангел не е предаден на властите в България и няма възможност да бъде разпитан, процесът ще се отложи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: делоцалапицаблизнаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На въжето у площади.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рангел го пуснаха да избяга спокойно служители и началника на РПУ Стамболийски...незнам защо ли....и затова беше наказан с дисциплинарно уволнение началника. Сега същия е юрист на Община Стамболийски при новия кмет....
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
а кой го освободи тоя рангел, за да може да избяга, защо не му търсят сметка?...
1
0
 
10
 
! Отговори
горките преди 5 месеца
Тъкмо бяха уредили подкупа , и народа пак взе сопите !! За празниците бедните съдии и магистрати ще гладуват