СДВР проверява в ГРАО как е сменено името и ЕГН-то на Мартин Божанов

Калин Стоянов: С частния клуб „SS” няма напредък в разследването
12 фев 2024 12:25, Анисия Иванова
81
СДВР проверява в ГРАО как е сменено името и ЕГН-то на Мартин Божанов
Снимка: БГНЕС

Представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в момента, където ще проверят кой, как и на какво основание е извършил смяна на фамилното име и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов, каза вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По повод убийството на Божанов министърът каза, че се работи активно и има изградени няколко версии, като непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които се прецизират и приобщават към разследването.

Във връзка с частния клуб „SS”, свързван с Мартин Божанов, с неговата дейност и членове, Калин Стоянов отбеляза, че няма напредък. Министърът допусна, че всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия. По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуба.

"Целта на институциите е да има наказани, да бъде понесена отговорност, злоупотребата с правосъдието е недопустима. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказание. Това е в рамките на моите правомощия. Самото разследване е в правомощията на прокуратурата", каза Славов.

Крайно време е институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършат със съдебни актове, посочи министърът.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. На 7 януари от прокуратурата влязоха в частен клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДЪЛГИЯТ РЕКВИЕМ НА ПОЛИТИЦИ, СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ ЗА "НОТАРИУСА" ПОКАЗВА, ЧЕ ДЪЛГИ 35 ГОДИНИ СМЕ ЖИВЕЛИ В ЗАБЛУДАТА НА ДЕКОРАЦИЯТА, ПРИ КОЯТО ЦЕЛОКУПНАТА МАФИЯ СИ НАПРАВИ ДЪРЖАВА!!! Е НЕ СМЕ ИЗНЕНАДАНИ, НАЛИ !!!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Все пак имал е и положителни черти като сключването на брак и разводите след това.Колко днес сключват брак?" - Сключва брак, поради съата причина, поради която някои сводници сключват брак с някои от проститутките си.
67
0
 
2
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Самият той в интервю пред АКФ е казал,че само препоръчва адвокати,което обяснява,защо комисията няма до какво да стигне.В тази сфера явно е бил посредник за шараните Все пак имал е и положителни черти като сключването на брак и разводите след това.Колко днес сключват брак?Здравей,здрасти,бебе,айде чао,вече съм с друга.Поне е поставял семейството на първо място след като се влюби за пореден път.Кой знае на кой забранен плод е попаднал и е дал фира от мутра,каквато той не е бил.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То никой не е и очаквал, че ще има напредък.
65
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 2 месеца
Тепат ме, жената ми сменя ЕГН-то и съм си жив, чиста работа .
64
0
 
2
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
За невярна деклАрация за забрана за влизане няма да търся в интернет дело,по което някой да е осъден да си губя времето,а и започва мач за гледане.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българинът за колко страни пътува с международен паспорт,че да му бият черен печат.В ЕС всеки пътува с лична карта,така че остават декларациите за липса на забрана за влизане в някоя страна.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 49. Ама те заплатите се вземат точно да се пистанови "голямото нищо" !!
61
0
 
2
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Пред съда в производството за смяна на име се призовава и обвинението.Но поради липса на информация кой има забрана за влизане в друга страна(черен печат) и то като съда разчита на декларацията от молителя,че няма такава забрана.Тази информация би трябвало да я имат граничен контрол или както у да се наричат.В страните слагащи забрана за влизане гледат само имената и ако едното не съвпада си влиза до поредната кражба или поразия дребна,за които не правят разходи да ги съдят.Декларация,ха,ха,ха
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега няма специализирана прокуратура, която да го пази и той не може да продължи да върши тези измами повече. Може да се е разприказвал и е получил смъртната си присъда.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герб + ДПС са червена мафия!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Славов щял да постанови дисциплинарка???? Те са затвор!! Не за дисциплинарка!! Но никога нищо няма да се открие, защото сега МВР ги пази и все още непроменената прокуратура на Боко и Делян Пеевски!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
егн-то е сменено, както си е вършил престъпленията, чадъри, много чадъри, няма да им разберем имената на чадърите щото ще останем без управляващи и магистрати
56
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 2 месеца
Всичко се знае, това е просто една постановка за пред обществото. Няма нищо да намерят и никой няма да бъде осъден. Октопода е обхванал всички.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Божков ли е оглавявал "SS"?? Специализираният съд не го ли създадоха от Гроб?? Не беше ли закрит специализирания съд след идването на власт на ПП- ДБ с голям рев от страна на SS?A? Сега не е ли ясно кой пази 20 години и кой ликвидира бушона??
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз мога да ви кажа как става този номер, човека е бил "защитен свидетел", години наред до нас 2 патрулки денонощно за един такъв, преди няколко месеца му спряха охраната и мина на частна такава.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не виждаме уволнени и подведени под отговорност.
52
1
 
6
 
! Отговори
Красимир преди 2 месеца
Проверката се прави точно за 10 минути. Всичко е с компютри!!!! Престъпниците трябваше да излежават присъдите си в Белене. Всички от 1989 година до днес подлежат на съд. Довели страната до грабеж и разруха. Те подлежат и на дъпълнително образование и ограмотяване. Пълни неграмотници са в управлението на България. След избирането на Тръмп - което ще се случи тия къде ще бягат незнам.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко е Пунта Мара, имитация, че уж нещо проверяват. Яли и пили заедно с Нотариуса, сега уж ще разследват умрял. Проядена структура.
50
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
връщаите имотите на хората и след това се занимаваите с бумащината докатоима още живи хора от окрадените с имоти в 21 век такова нещо на всеки адвокати нотариус да се вземат правата ако се окаже някои замесен в кражбата на века