СДВР проверява в ГРАО как е сменено името и ЕГН-то на Мартин Божанов

Калин Стоянов: С частния клуб „SS” няма напредък в разследването
12 фев 2024 12:25, Анисия Иванова
81
СДВР проверява в ГРАО как е сменено името и ЕГН-то на Мартин Божанов
Снимка: БГНЕС

Представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в момента, където ще проверят кой, как и на какво основание е извършил смяна на фамилното име и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов, каза вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По повод убийството на Божанов министърът каза, че се работи активно и има изградени няколко версии, като непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които се прецизират и приобщават към разследването.

Във връзка с частния клуб „SS”, свързван с Мартин Божанов, с неговата дейност и членове, Калин Стоянов отбеляза, че няма напредък. Министърът допусна, че всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия. По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуба.

"Целта на институциите е да има наказани, да бъде понесена отговорност, злоупотребата с правосъдието е недопустима. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказание. Това е в рамките на моите правомощия. Самото разследване е в правомощията на прокуратурата", каза Славов.

Крайно време е институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършат със съдебни актове, посочи министърът.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. На 7 януари от прокуратурата влязоха в частен клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крайно време е да се закрие мафиотската структура наречена МВР която всички ние издържаме с данъците си!
28
1
 
9
 
! Отговори
Приятел преди 6 месеца
До Чоко-Много питаш!Още търсят собственика на "Осемте джуджета".Като го намерят ,тогава.Все пак поне още 10тина подобни "клуба" работят.От години подобни "клубове" има в Солун ,Истанбул ,Дубай и САЩ.
27
1
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 6 месеца
Не,означава Свободни да се Съешаваме.
26
1
 
4
 
! Отговори
3254362 преди 6 месеца
На тоя му е издадена ефективна присъда. Също така е изпълнена.
25
0
 
7
 
! Отговори
Лукчо преди 6 месеца
На мен ми изплува,че последните четири цифри са просто цифри за деня и следва да се променят при смяна на ЕГН,като предпоследните три - 7,8, и 9 с от до в зависимост от областта,като деветата показва пола - за мъж е винаги четна,а за жена нечетна.За София град са от 623 до 721,а за София област от 721 до 751,като първите две са цифри за деня,а последната девета при "Нотариуса" трябва да е четна.Последната десета е контролна дали ЕГН- то е вярно.
24
0
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 6 месеца
Чоко,собственика се спомина скоропостижно.Не си ли разбрал?
23
0
 
13
 
! Отговори
Перниканец преди 6 месеца
Нема какво да проверявате - пробити сте отвсякъде. То да беше една дупка, да я запушиш.
22
0
 
12
 
! Отговори
Приживе нищо, сега преди 6 месеца
Този приживе не са го докосвали десетилетия за нищо. Сега го разнищиха до дупка. Сигурно вече е много притеснен. А дали ще проверят колко лица още са си променили ЕГН-то? И защо? Или хайде сега, живите да не ги притесняваме? Ако стане нещо, тогава.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази калинка докога ще я търпят?Каква работа е свършил и в ГДБОП,та и сега?А пък Славов щял да подава сигнали срещу магистрати,които са посещавали SS!?Все едно да подаде сигнал до Сарафов срещу Сарафов,затова,че е посещавал 8-те джуджета!Я стига,бе!
20
0
 
8
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
До Анонимен-SS-специална селекция!
19
0
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 6 месеца
Абре, нема ли некой най-накрая да попита, е те тоя SS клуб на кой е собственост, кой е собственика на имота?!?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя не беше ли от ГЕРБ?
17
0
 
17
 
! Отговори
52847 преди 6 месеца
До неразбрал-Единствен посредник от бандата Петьо Еврото-Нотариуса-Пеевски ,свободен остана Пеевски.Дебелия разбойник обаче ще ти иска сериозна цифра.Поне 200 х в евро.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
това SS съкращение на Свобода и Справедливост ли е?
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Над 60000 полицаи и сега проверяват?! Евала!
14
0
 
27
 
! Отговори
неразбрал преди 6 месеца
А кога ще публикувате имената на онези 150 магистрати от списъка на Нотариуса?Поне тези с картите за "SS-клуба".Защото имам едно дело във ВКС ,пък не ми се дават пари на посредници...
13
0
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 6 месеца
Няма как прокуратурата да се саморазследва. От сега мога да кажа, че резултати няма да има или ще изгорят някакви дребни човечета, които не се включват в схемите.
12
0
 
12
 
! Отговори
Samo minavam преди 6 месеца
С много пари, Другарю милиционер
11
0
 
14
 
! Отговори
Пак преди 6 месеца
Ситуацията е ,крадеца вика дръжте крадеца...
10
0
 
17
 
! Отговори
Полицай преди 6 месеца
Днес сам си написах акт за неправилно паркиране.